Malkovich si je upal biti drzen. Foto: Reuters
Malkovich si je upal biti drzen. Foto: Reuters

59-letni igralec, ki ima tudi hrvaške korenine, je v prestolnici Portorika, San Juanu, predstavil svoje zamisli za moško modo. Svoje prvo modno podjetje z imenom Mrs. Mudd je sicer ustvaril že leta 2002, osem let pozneje je nastala modna linija Technobohemian, za katero vsa oblačila oblikuje zvezdnik sam.

Sveže ideje je konec tedna predstavil v muzeju umetnosti v San Juanu in zanje požel velik aplavz. S kolekcijo pa se je želel spomniti tudi svojega dobrega prijatelja, umrlega portoriškega igralca Raula Julie, zato sta se v manekena prelevila tudi njegova dva sinova. Da se sprehodijo po modni stezi, je povabil tudi nekatera druga imena iz filmskega sveta, kot je britanski igralec Julian Sands.

Malkovich je sicer svojo kolekcijo že predstavil v evropskih modnih prestolnicah Milano in Pariz, Portoriko pa je bila prva država s pretežno špansko govorečim prebivalstvom. Ali se bo prebil v sam vrh oblikovalcev moške mode, bomo še videli, kot igralec pa se je v več kot 30-letni karieri že izjemno izkazal.

Spomnimo, zaigral je v več kot 70 filmih, prislužil si je tudi dve nominaciji za oskarja. Nekateri njegovi najvidnejši filmi so: Biti John Malkovich, Zamenjan, Preberi in zažgi, Beowulf, Kvartopirci ...