Nevtralne barve je Wu popestril tudi z električno modro. Foto: EPA
Nevtralne barve je Wu popestril tudi z električno modro. Foto: EPA

In ne katera koli bela obleka. Prav 28-letni Wu, ki se je rodil v Tajvanu, zdaj pa deluje v New Yorku, je namreč ljubljenec ameriške prve dame (pa tudi January Jones, Amber Valletta in travestita Ru Paula), podpisal se je tudi pod obleko ameriške prve dame, ki jo je nosila na soprogovi predsedniški inavguraciji. Mladega Wuja je Obamovi predstavil Andre Leon Talley, urednik pri ameriški izdaji revije Vogue.

Na newyorškem modnem shodu, ki se je začel v četrtek, je opazen trend kombiniranja nočnega sloga z dnevnim, torej nočnega glamurja, ki se prikrade v dnevne oprave - ravno obratno od recesijske mantre "popestrite dnevna oblačila z majhnimi podrobnostmi in jih spremenite v nočna". Jason Wu je predstavil sodobne oprave, ki so s čipkastimi obrobami, visokimi ovratniki in dolgimi rokavi malce nostalgične.

Predstavil je več kot 15 vrst čipke, kraljevale so zlate obrobe in šivi, pozlata se je bleščala tudi z las manekenk. Njegove silhuete so skromne, skoraj konservativne, a razpon barv je širok: od zelo nevtralnih do električno modre in živo rožnate, ki sta vnesli mladostnost in seksi pridih.

V galeriji si oglejte nekaj utrinkov iz Wujeve kolekcije jesen/zima 2011/2012.