Kilogramov ni več, čopek in pikrost ostajata - Lagerfeld s svojimi izjavami rad dviguje prah. Foto: EPA
Kilogramov ni več, čopek in pikrost ostajata - Lagerfeld s svojimi izjavami rad dviguje prah. Foto: EPA
James Dean
Večno mladi James Dean je očaral Lagerfelda. Foto: EPA
Pete Doherty
Pete Doherty, ki je obudil besedno zvezo težavni rocker, se le redko pojavi razoglav. Foto: Reuters

Legendarni nemški modni oblikovalec je kolekcijo, v kateri je združil mladega upornika in modno revolucionarko, poimenoval Chanel sreča Jamesa Deana (Chanel meets James Dean).

Zvezdnik filma Vzhodno od raja je Lagerfelda prepričal s svojim "revolucionarnim in nekonformističnim značajem" in zazdelo se mu je, da imata s Coco veliko skupnega. "Oba sta bila neprilagodljiva in ustvarjala sta smernice, ki so se obdržale do danes," je Nemec razložil, zakaj je Coco in Jamesa "povabil" v novo Chanelovo kolekcijo.

Coco Chanel se je rodila leta 1883, James Dean pa 48 let pozneje. A Coco je igralca, ki je leta 1955 umrl v prometni nesreči star komaj 24 let, preživela za 16 let.

Karl popljuval Jessico in Dohertyja
73-letni Nemec pa je pred kratkim tudi razkril, kateri zvezdniki se mu zdijo najslabše oblečeni. Med ženskami se mu zdi "prav katastrofalna" svetlolasa zvezdnica Jessica Simpson, sledita ji dvojčici Olsen, najslabše oblečen moški pa je po Lagerfeldovem mnenju težavni rocker Pete Doherty. Kar je morda nekoliko presenetljivo, glede na to, da Karl najrajši nosi kreacije mladega francoskega oblikovalca Hedija Slimana. Eden najboljših Hedijevih prijateljev pa je ravno Doherty.

Lagerfeld je izgubil in zmagal
Nekoč precej bolj okrogel Lagerfeld se je na mučno pot hujšanja po svojih besedah podal predvsem zato, da bi lahko nase spravil zelo ozka Slimanova oblačila. Shujšati je Karlu uspelo in zadovoljen je izjavil: "Hujšanje je edina igra, pri kateri zmagaš, ko izgubiš."

Je za Peta res prepozno?
O Petu Dohertyju, ki se trenutno odvisnosti skuša ozdraviti v londonski kliniki Priory, pa je v telegrafskem slogu povedal: "Preteklost. Njegova glasba je že mimo. Ničesar več ni. Prepozno je." A čeprav Karlu Dohertyjev slog ni všeč, so Peta že velikokrat uvrstili na različne lestvice najbolje oblečenih zvezdnikov.

Ozke hlače in turkizni čeveljci
"On/off" spremljevalec britanske manekenke Kate Moss prav tako rad nosi Slimanova oblačila, v zadnjih letih pa je spontano razvil zelo prepoznaven osebni slog. Klobučki, ozke hlače in ozki suknjiči imajo v Petovi omari veliko prostora, pred kratkim pa je modna očesa navdušil s turkiznimi gležnarji, ki jih je nataknil za skrivni sprehod s Kate.