Liam Gallegher v vlogi manekena lastne znamke. Foto: Pretty Green
Liam Gallegher v vlogi manekena lastne znamke. Foto: Pretty Green
Liamov poskus imitiranja svojega vzornika Iana Browna? Foto: Pretty Green

namerava razširiti Pretty Green s pelerinami in leopardjimi jopiči. Nova linija naj bi bila po njegovih besedah "mega". Ob tem je navedel tudi svoje stilske ikone: Steve McQueen, The Stone Roses in Paul Weller. Nobenega izmed naštetih sicer nismo videli v leopardjem vzorcu, a to Liama, ki sicer meni tudi, da je sam najboljši maneken za znamko, očitno ne odvrača.
Gallagher je svojo linijo oblačil lansiral leta 2009 in je sprva temeljila na "brezčasnih, klasičnih cunjah", kot so denimo bunde, jopiči in srajce. Zdaj se očitno širi. "Postajali bomo le še boljši. Naslednjih 20 let ali kolikor dolgo si bomo pač želeli še to početi, bomo glavni. A ne gre vse za bunde in škornje, ne vem, v katero smer bomo šli, ampak šli bomo. Letos delamo pelerine in vse - celo kolekcijo," razlaga.
Med masovno prodajo in alterjem
Liam, ki je po razpadu Oasis leta 2009 ustanovil svojo skupino, Beady Eye, je razkril še, da je odločen, da Pretty Green postane mednarodni uspeh, pri tem pa ostaja zvest svojim koreninam.
"Vedno sem oboževal obleke - glasba in obleke gredo z roko v roki. Dobil sem priložnost, da delam to, ne spomnim se, kdaj ali kako, a bom dal vse od sebe. Želim si res uspeti in ponesti znamko okoli sveta, da bi se povsod prodajala, istočasno pa hočem ostati alter, kar bo najtežje. Ker hočeš dati ljudem tisto, kar si želijo, a obenem moraš biti egoist," je povedal za NME.