Jayu Manuelu, priznanemu vizažistu in ustvarjalnemu direktorju na snemanjih, svoj videz zaupajo tudi številne zvezdnice. Foto: Reuters
Jayu Manuelu, priznanemu vizažistu in ustvarjalnemu direktorju na snemanjih, svoj videz zaupajo tudi številne zvezdnice. Foto: Reuters
J Alexander
Kariera J Alexandra se je začela, ko se je v New Yorku sprehodil po modni stezi na reviji Jeana-Paula Gaultiera. Danes je eden najbolj iskanih učiteljev hoje in živi v Parizu. Foto: CW

TV-mreža CW se namreč pripravlja na snemanje pilota za Operation Fabulous, resničnostni šov z vizažistom in stilistom Jayem Manuelom in strokovnjakom za hojo po modnih brveh J Alexandrom v glavnih vlogah, ki ga bosta producirala Tyra Banks in Ken Mok, ustvarjalca Ameriškega supermodela.

Pri preobrazbi sodeluje vsa skupnost
V novi oddaji bosta "gospod Jay" in "gospodična J" - pod tema vzdevkoma sta Manuel in Alexander znana gledalcem "Supermodela" -, potovala po ZDA in stilsko preobražala izbranke. V različnih mestecih po državi bo modno osveščeni dvojec izbral pet sodelujočih in jih v slogu "Supermodela" preobrazil: jih naučil, kako se oblačiti, česati in naličiti, da bodo samozavestno zasijale, v proces pa bodo vpleteni tudi njihove družine, prijatelji in vsa krajevna skupnost.

Projekt se navdihuje pri stilskih preobrazbah lepotic na "Supermodelu", ki jih vodi prav Alexander, poleg Manuela stalnica omenjenega resničnostnega šova - na sporedu je že od leta 2003 -, pri katerem je Manuel ustvarjalni direktor fotografskih srečanj.

Alexander velja za najbolj priznanega strokovnjaka za hojo po modni stezi na svetu - pri njem sta se urili tudi Naomi Campbell in Kimora Lee -, zadnjih nekaj sezon pa je tudi član žirije Ameriškega supermodela.

V boj za bajno službo še stilisti
Na CW-ju posnamejo dve sezoni "Supemodela" na leto in čeprav gledanost šova pada, ostaja to ena najbolje gledanih oddaj omenjene TV-mreže. Operation Fabulous je tretji modni resničnostni projekt Banksove in Moka, ki sta tudi izvršna producenta serije Stylista, v kateri se bodo tekmovalci potegovali za mesto urednika pri reviji Elle.

A. K.