Gabourey Sidibe se ne da zlobnim pripombam. Foto: EPA
Gabourey Sidibe se ne da zlobnim pripombam. Foto: EPA
Vanity Fair
Pri Vanity Fairu so na Gabby pozabili. Foto: Vanity Fair

Zloglasna urednica Vogua Anna Wintour je 25-letni igralki, nominiranki za oskarja za vlogo v filmu Precious, odločno povedala, da lahko "le sanja o naslovnici Vogua, saj je predebela". Eden izmed keratorjev pa naj bi Gaboureyjino modro obleko s podelitve oskarjev označil kar za šotor.

Vendarle so nato pri reviji želeli izrečene besede nekoliko omiliti. "Naša revija zastopa in predstavlja določena merila in vse predstavljene kreacije so iste velikosti. Niti kakšno običajno dekle z običajno postavo ne bi moglo obleči teh kreacij, kaj še Gabourey," so zapisali v sporočilu za javnost.

Pikre opazke ji ne jemljejo poguma
Mlada Gabourey je, odkar je zaslovela s filmom Precius, morala zaradi čezmerne teže požreti že marsikaj. Očitno je manjkala na naslovnici Vanity Faira, kjer so predstavljali mlade hollywoodske upe, s komentarji na račun njene teže pa ne varčuje niti radijec Howard Stern.

"To je najbolj ogromna debela črna punca, kar sem jih kdaj videl ..., nikoli več ne bo igrala v nobenem filmu," je o njej zlobno dejal Howard Stern. Očitno pa se njegove napovedi ne bodo uresničile. Gabby bo namreč nastopila v novi seriji The C Word, njen naslednji film pa bo drama Yelling to the Sky, v katerem bo igrala tudi Zoe Kravitz, hči pevca in njenega soigralca iz filma Precious Lennyja Kravitza.

Glede naslovnice Vanity Faira, na kateri med "suhimi belimi igralkami" Abbie Cornish, Kristen Stewart, Carey Mulligan, Amando Seyfried, Rebecco Hall, Mio Wasikowsko, Anno Kendrick, Emmo Stone in Evan Rachel Wood za Gabby očitno ni bilo prostora, se ni preveč obremenjevala. "Najprej sem pomislila: "Hm, bi morala biti tudi jaz na tem snemanju? A sem to hitro prebolela. Mislim, da bi se, če bi bila tam, vseeno počutila, kot da ne spadam mednje. Ni pomembno, da me ni na naslovnici, veseli me že to, da so me nekje omenili. Prihajam iz sveta, kjer nikoli nisem bila na naslovnicah niti v revijah. Zato sem srečna, da sem sploh v časopisu," je pozneje izjavila vedno optimistična in skromna Sidibe.