"Obožujem Evrovizijo. Privilegij je, da lahko nastopam," je Ryder povedal za Radio 1 Newsbeat. Dolgolasec je eden izmed najbolj prepoznavnih britanskih pevcev na družbenem omrežju TikTok, kjer ima 12 milijonov sledilcev, poroča BBC.

Njegovi oboževalci upajo, da lahko Ryder obrne nehvaležni trend britanskih nastopov, saj je Združeno kraljestvo na zadnjih dveh Evrovizijah končalo na zadnjem mestu, lani celo brez osvojene točke. Med prvih deset pa se je Združeno kraljestvo nazadnje uvrstilo davnega leta 2009.

"Dokler lahko grem na Evrovizijo, in v srcu vem, da bom dal vse od sebe, je vse ostalo zunaj mojega nadzora," je še dodal britanski pevec, čigar srce se je za to tekmovanje prvič ogrelo leta 2006 med nastopom finskih rokerjev Lordi.

Sorodna novica Na vrhu evrovizijskih stavnic Ukrajina in Italija, slovenski LPS v ozadju

Stavnice za letošnjo Evrovizijo največ možnosti za zmago napovedujejo Ukrajini, Italiji in Švedski, slovenska zasedba LPS ni med favoriti.

Ryder je na TikToku zaslovel z objavljanjem posnetkov med epidemijo covida-19. Samostojno glasbeno kariero je začel lani, ko je podpisal pogodbo s slovito britansko založbo Parlophone.
Ryderja sta za britanskega predstavnika v Torinu izbrala britanska radiotelevizija BBC ter menedžersko podjetje Tap Music, ki je pomagalo ustvariti kariere Ellie Goulding, Lane Del Rey in Dua Lipe.