Foto: Reuters
Foto: Reuters

Plažo so obdali z varnostnim trakom, za katerim se zbirajo številni obiskovalci, da bi si ogledali in ovekovečili te morske živali.

Čeprav so morski levi pogosti na določenih plažah vzdolž kalifornijske obale, pa domačini pravijo, da niso še nikdar videli toliko teh živalli na kupu kot zdaj v Montereyu.

Lisa Uttal, morska biologinja iz pomorskega inštituta v Montereyu, pravi, da ni jasno, zakaj točno so si morski levi zbrali prav plažo San Carlos, bi pa jih lahko tja privabila bogata raznolikost ekosistema.

Skoraj vse živali na plaži so samci, biologi pa pričakujejo, da bodo ostali tu tri do štiri tedne.

Foto: Reuters
Foto: Reuters

"Sem migrirajo iz Venture in Kanalskih otokov ... So neverjetno mobilni. Običajno lovijo hrano in ker je Montereyski zaliv tako produktiven, je produktivnost res bogata," je povedala Uttal.

Morski levi so v ZDA od leta 1972 zaščiteni, približevanje morskim levom pa je strogo prepovedano, saj lahko človeška bližina spremeni vedenje teh živali.

"Ljudje morajo samo pomisliti, kako bi se oni počutili, če bi počivali na svoji postelji in kinkali, pa bi se jim približalo nekaj velikega in jih stalno podilo iz hiše," je povedala Marge Brigadier, prostovoljka na pomorskem inštitutu.