Tudi tokratni zmenek s sodnico je bil precej uspešen. Foto: EPA
Tudi tokratni zmenek s sodnico je bil precej uspešen. Foto: EPA
Pete Doherty in paparaci
Sicer precej dostopni Doherty se je tokrat po prihodu iz sodne dvorane izogibal podivjani množici fotografov, na novinarska vprašanja o domnevni poroki z Mossovo pa ni želel odgovarjati. Foto: Reuters
Pete Doherty in Kate Moss
Govorice o poroki se pojavljajo že dlje časa. Zvezdnika sta potrdila, da sta noro zaljubljena, o morebitnem sprehodu pred oltar pa ne dajeta izjav.

Doherty, pevec skupine Babyshambles in domnevni skorajšnji ženin supermanekenke Kate Moss, se je moral po nalogu okrožne sodnice Jane McIvor na mestnem sodišču Thames v vzhodnem Londonu zglasiti zaradi starih ovadb, povezanih z mamili. Sodnica je Dohertyju povedala, da tedenski pregledi, ki jih je zanj odredila prejšnji mesec, "niso tako uspešni, kot je pričakovala". Prejšnji mesec se je Doherty izognil zaporu, ker je bila sodnica McIvorjeva očarana nad njegovim bojem z odvisnostjo, pohvalila pa je tudi njegovo glasbo.

"Mešana" situacija in optimizem
Težavnega rockerja - takšen naziv so 27-letnemu nadarjenemu pesniku in pevcu podelili britanski tabloidi - je vprašala tudi, ali je optimističen glede napredka zdravljenja. Odgovoril je: "Da. Hodim na sestanke anonimnih narkomanov, srečujem pa se tudi s svetovalcem zunaj Prioryja (to je priznana londonska klinika za rehabilitacijo, na kateri se je nekaj časa zdravil)." McIvorjeva je nato rekla, da je tudi ona "nekako optimistična", Dohertyjev zagovornik Bruce Clark pa je sodišču povedal, da je rockerjeva situacija "mešana", na splošno pa naj bi napredoval in tudi bil bolje videti, preselil se je iz mesta, opustil je stari življenjski slog v vzhodnem Londonu, kjer je živel prej, to pa po Clarkovih besedah ni bil najboljši kraj zanj. Doherty se mora na sodišče spet vrniti 17. januarja, že 4. decembra pa ga čaka razglasitev sodbe, potem ko je avgusta priznal posest heroina, kokaina in marihuane.

Katine zapovedi: Nič mamil in spogledovanja!
Kaj pa je novega v zvezi Moss-Doherty? Kate naj bi zaročencu Petu postavila ultimat v obliki šestih pravil, ki se jih mora držati, sicer bo odpovedala njuno domnevno poroko. 32-letna supermanekenka je seznam pravil poimenovala Katine zapovedi, seveda je na prvem mestu pogoj, da mora njen težavni rocker prenehati jemati mamila, prekiniti stike s svojimi prijatelji "zgubami" in se ji po telefonu javiti najmanj trikrat na dan. 27-letni Pete se mora nehati spogledovati z oboževalkami, se začeti pravilno prehranjevati in se vsak dan vsaj dve uri posvečati pisanju poezije in glasbe. Babyshambles so pred kratkim prestavili turnejo - tudi to naj bi se zgodilo na Katin ukaz.

Prejšnji teden so se pojavile tudi govorice o divjem prepiru med ljubimcema - Kate naj bi Peta zalotila med spogledovanjem z neko Francozinjo v londonskem koncertnem prizorišču Brixton Academy. Iz Katinega domovanja naj bi se vso noč slišalo glasno kričanje. Neki poznavalec je povedal: "Kate se zaveda, da jo Pete ljubi, a on je svobodna duša in ne da se ga zadržati na enem mestu. Sovraži to, da je Kate ljubosumna, ona pa se razburi, ko se Pete zapleta v intelektualne pogovore z mladimi umetnicami, ki obožujejo njegovo pesniško plat."

Zvezdniški par naj bi načrtoval poroko na Ibizi na Katin 33. rojstni dan, ki ga bo praznovala januarja. V poroko naj bi lepotica privolila, potem ko je Pete odšel na zdravljenje na priznano kliniko Priory. Od tedaj naj bi bil po lastnih besedah "čist".