Po pričakovanju znanstvenikov naj bi se čebula, ki bo s solzami prizanesla kuharicam in kuharjem po svetu, znašla na prodajnih policah čez dobrih deset let. Z razvojem "nesolzeče" čebule so začeli leta 2002, potem ko so japonski znanstveniki v čebuli odkrili gen, ki povzroča solzenje.
"Uspeli smo odkriti način, kako v čebulo prenesti DNK, ki dezaktivira gen za solzenje," je povedal novozelandski znanstvenik, ki sodeluje pri projektu, Colin Eady. Novo odkritje so predstavili na simpoziju na Nizozemskem.Predlogi
Ni najdenih zadetkov.
Rezultati iskanja
Rezultati iskanja
Rezultati iskanja
Rezultati iskanja
Rezultati iskanja
Rezultati iskanja
Rezultati iskanja
Rezultati iskanja
Komentarji so trenutno privzeto izklopljeni. V nastavitvah si jih lahko omogočite. Za prikaz možnosti nastavitev kliknite na ikono vašega profila v zgornjem desnem kotu zaslona.
Prikaži komentarje