Ena izmed zmagovalnih rešitev natečaja Dijaška prehrana. Foto: MMC RTV SLO
Ena izmed zmagovalnih rešitev natečaja Dijaška prehrana. Foto: MMC RTV SLO
Kje so dijaki dobili ideje?

V okviru natečaja so dijaki ob uvedbi toplega obroka v srednjih šolah pripravili projekte z naslovom Moj najljubši obrok, Moj jedilni kotiček ter Naj slogan in podoba.

V okviru Mojega najljubšega obroka so dijaki sestavili in predlagali jedi po njihovih željah ter predložili recepte za pripravo. Jedi morajo izpolnjevati pogoje zdrave prehrane. Tako je na osnovi glasovanja nastala lestvica najbolj priljubljenih jedi. V tej kategoriji so bili nagrajeni izdelki Poklicne in tehniške šole za storitvene dejavnosti Velenje, Srednje šole za gostinstvo in turizem Maribor in Srednje gostinske in turistične šole Izola. (s klikom na ime šole se prikažejo slike izdelkov, ki so jih naložili na Moj splet.)

Moj jedilni kotiček je iskanje ideje za opremljanje prostorov, v katerih bi se dobro počutili. Jedilni kotiček so dijaki lahko dejansko uredili ali ga le skicirali. Tudi tu se je na osnovi glasovanja sestavila lestvica najboljših idej za ureditev jedilnega kotička. V tej kategoriji so bile nagrajene Gimnazija Ledina, Srednja šola za oblikovanje Maribor, Gimnazija Litija in Srednja šola Zagorje ob Savi.

V okviru naloge Naj slogan in podoba pa so dijaki iskali slogane in oblikovali podobe, ki so primerne za najrazličnejši tisk. Slogan in podoba sta morala biti na temo šolske prehrane, oblikovala pa se je lestvica najboljših sloganov in podob. V tej kategoriji pa so bile nagrajene Srednja strojna šola Maribor, Gimnazija Ormož in Gimnazija Ravne na Koroškem.

Ana Mušič
ana.music@rtvslo.si

Kje so dijaki dobili ideje?