Uporabni so vsi deli sončnice. Stržen je ena od najlažjih snovi in ga uporabljajo v znanstvenih laboratorijih. Lastnost te rastline, da srka vodo iz tal, so uporabili za izboljšavo močvirskih tal na Nizozemskem.
Sončnica je lep okras, saj v stanovanju ustvari privlačno žariščno točko, v kuhinji pa lahko uporabimo tako seme - luščimo in jemo surove ali pražene sončnice; kaleče se seme dodamo v solate in v obložene kruhke - kot cvetove: presne popke jemo v solati ali jih parimo in serviramo kot artičoke.
Ste vedeli, da sončnično seme vsebuje veliko vitamina B1, B2, niacina, železa, fosforja, kalija, žvepla, rastlinskih maščob in beljakovin?
Komentarji so trenutno privzeto izklopljeni. V nastavitvah si jih lahko omogočite. Za prikaz možnosti nastavitev kliknite na ikono vašega profila v zgornjem desnem kotu zaslona.
Prikaži komentarje