Google+ je najnovejši poskus spletnega velikana, da Facebooku začne odvzemati uporabnike. Foto: Google
Google+ je najnovejši poskus spletnega velikana, da Facebooku začne odvzemati uporabnike. Foto: Google

Podatki, ki so jih o spletnem omrežju zbrala zunanja podjetja (SocialStatistics in FindPopleOnPlus), kažejo, da je kar 86,6 oz. 73,7 odstotka uporabnikov moških, piše CNN. Prvo podjetje je oceno naredilo na podlagi podatkov iz ustvarjenih profilov, drugo pa je svoje podatke dobilo od okoli milijona uporabnikov Google+.

FindPeopleOnPlus je ob tem ugotovil, da je kar 95 odstotkov uporabnikov, ki so dejali, da iščejo ljubezen, moških. Okoli 60 odstotkov uporabnikov pa se je razkrilo kot razvijalcev spletnih orodij – to nariše dokaj stereotipno podobo uporabniške baze Google +, in sicer "piflarski" fantje z globokim poznavanjem tehnologije, ki so pripravljeni ubiti nekaj uric za vzpostavljanje prijateljskih krogov (v Google+ je prijatelje mogoče razvrščati po krogih).

Na splošno sicer drži, da je večina preizkuševalcev novih tehnologij moških, a če bo Google želel odžreti večji delež trga svojemu največjemu tekmecu Facebooku, potem bo moral nagovoriti najširše občinstvo. Ta ima skoraj enakovredno zastopanost spolov, ženske pa predstavljajo ene najbolj zanesenjaških skupin njegovih uporabnikov.