Novi portal ima kar nekaj predhodnikov. Foto: MMC RTV SLO
Novi portal ima kar nekaj predhodnikov. Foto: MMC RTV SLO

RTV Slovenija je Multimedijski center ustanovil konec leta 2001 skladno s smernicami EBU-ja, da naj se javne radiotelevizije razvijajo iz mono- v multimedijske organizacije. Osnovne naloge MMC-ja so ustvarjanje vsebin za nove medije, razvijanje multimedijskih aplikacij, interaktivna podpora radijskim in televizijskim oddajam, spremljanje razvoja na multimedijskem področju, v okvir MMC-ja pa tako med drugim sodi tudi spletni portal RTV Slovenija.

Prvi zametki leta 1995
Prve njegove zametke zasledimo v letu 1995, natančneje 24. decembra. Prava revolucija je bilo leto 2002, ko je začel delovati MMC. Leta 2004 se je videz portala izrazito spremenil, prav tako pa tudi njegova ponudba in vsebina. Naslednji večji korak v razvoju MMC-jeve spletne strani je bil storjen leto pozneje. Takrat je portal že dobil nekatere poteze, ki ga spremljajo še danes. Sledila je posodobitev leta 2008, ki vam je zagotovo še vsem v spominu, saj vas je spremljala še donedavno, nekatere njene detajle pa ohranja tudi novi portal.

Novi portal mogoče vizualno krojiti po lastnih željah
Zadnje "revolucije" glede na to, da je pravkar pred vašimi očmi, verjetno ni treba posebej predstavljati. Povejmo le, da je portal zdaj popolnoma interaktiven in si ga lahko uporabniki vizualno krojijo po svojih željah.


Kratko "zgodovino" RTV-jevega portala si lahko v sliki pogledate v spodnji galeriji.

M. N.