Obvestila

Ni obvestil.

Obvestila so izklopljena . Vklopi.

Kazalo

Predlogi

Ni najdenih zadetkov.


Rezultati iskanja

Rezultati iskanja

Rezultati iskanja

Rezultati iskanja

Rezultati iskanja

Rezultati iskanja

Rezultati iskanja

Rezultati iskanja

MMC RTV 365 Radio Televizija mojRTV × Menu

Evropska unija Von der Leyen bo novo komisijo zaradi zamude v Sloveniji predstavila šele naslednji torek

Predsednica Evropske komisije Ursula von der Leyen bi morala v sredo vodjem političnih skupin predstaviti razdelitev resorjev v novi komisiji, a je srečanje prestavljeno na naslednji teden, saj Slovenija postopka izbora še ni končala.

182

Odzivi po Šeškovi mojstrovini Na Euru odrastel kot oseba in nogometaš, zdaj znova razigran in nasmejan

Podobno kot pred dvema letoma njegov zadetek na Švedskem v slogu Marca van Bastna bo gol Benjamina Šeška s sinočnje tekme proti Kazahstanu še nekaj časa spletni hit. "Uresničile so se mi otroške sanje," je povedal po prvem hat-tricku za reprezentanco.

50

Črna kronika Na območju Kočevja in Ribnice zaradi večje prisotnosti policije manj kaznivih dejanj

Na območju PU Ljubljana je preiskanost kaznivih dejanj okoli 40-odstotna, na Kočevskem okoli 50-odstotna. Z okrepitvijo policijskih sil na Kočevskem se je sicer število kaznivih dejanj tam zmanjšalo.

4

Zdravje "Le dodatna finančna sredstva doslej niso uspela regulirati nobene akutne težave v javnem zdravstvu"

Direktorica ZZZS-ja Tatjana Mlakar je predstavila sistemske ukrepe, brez katerih po oceni zavoda negativnih trendov v javnem zdravstvenem sistemu ne bo mogoče obrniti. Trditve, da je rešitev zgolj več sredstev, je označila za preusmerjanje pozornosti.

34

Gospodarstvo Sodišče EU-ja: Apple je na Irskem nezakonito dobil za 13 milijard evrov davčnih olajšav

Sodišče EU-ja je potrdilo sklep Evropske komisije, da davčne ugodnosti, ki jih je bil ameriški tehnološki velikan Apple deležen na Irskem, pomenijo nezakonito pomoč, ki jo mora ta država izterjati. To pomeni kar 13 milijard evrov.

1

Novice

Državni zbor Poslanke in poslanci bodo obravnavali vladne predloge za pospešitev obnove po poplavah

DZ bo na izredni seji med drugim obravnaval predlog novele zakona o obnovi, ki vključuje spremembe za hitrejšo sanacijo po lanski ujmi. Poslanke in poslanci bodo po vetu državnega sveta vnovič potrjevali tudi novelo zakona o parlamentarni preiskavi.

12

Zdravje V Ljubljani polno zasedenih vseh enajst ambulant za neopredeljene paciente

V Ljubljani je polno zasedenih vseh 11 ambulant za neopredeljene paciente. Paciente, ki nimajo izbranega osebnega zdravnika, v primeru zdravstvenih težav v ZD-ju Ljubljana napotujejo v ambulante oz. enote, v katerih so imeli nazadnje svojega zdravnika.

95
Oglasno sporočilo

Ujemite ugodne vozovnice do priljubljenih destinacij

Če iščete popoln trenutek za obisk Severne Amerike, sta pomlad in jesen najboljša izbira. Ne le, da vas takrat pričakajo prijetne temperature in osupljiva narava, temveč je to tudi čas, ko je manj turistov.

Šport

Žoga je okrogla Kek: Hočem v Ameriko, pa ne kot turist

Slovenija je po dveh tekmah Lige narodov na vrhu svoje skupine. Štiri točke proti Avstriji in Kazahstanu pomenijo izpolnitev pričakovanj in cilja izbrane vrste.

13

Lestvica UCI Pogačar zanesljivo vodi, Roglič po zmagi na Vuelti skočil na peto mesto

Tadej Pogačar (UAE Emirates) je še naprej prepričljivo vodilni na lestvici Mednarodne kolesarske zveze UCI, na peto mesto pa se je prebil zmagovalec Dirke po Španiji Primož Roglič (Red Bull Bora Hansgrohe).

41

Liga ABA Golemcu in Prepeliču se je v Dubaju pridružil Bertans

Crvena zvezda in Partizan sta znova sestavila ekipi s številnimi košarkarji, ki imajo bogate izkušnje iz Lige NBA in Evrolige, odmevno okrepitev pa je pripeljal tudi Dubaj. Novinec v Ligi ABA je podpisal pogodbo z Davisom Bertansom.

2

Skoki Le trije v Wislo, Janus s peterico v Trondheim

V Wisli na Poljskem se bo konec tedna nadaljevala poletna velika nagrada, a zgolj za skakalce, tekmi skakalk sta bili odpovedani zaradi premajhnega števila prijavljenih tekmovalk.

SOS-odmev Bogdan Fink: Roglič je "mašina" in kolesarska ikona!

Kolikokrat že odpisan, a vedno se pobere in navduši z novo zmago. Zdaj tudi z novo ekipo za novo slovensko sanjsko kolesarsko leto, ki pa še ni končano. Primož Roglič mit, legenda, prvak in kralj Dirke po Španiji.

62
Oglasno sporočilo

Telemach predstavlja novo generacijo pametnih naprav lastne blagovne znamke

Poleg pametnega telefona Telemach 5G Pro so uporabnikom sedaj na voljo tudi pametna otroška ura z natančnim sistemom za določanje položaja in dolgotrajno baterijo ter brezžične slušalke z najvišjo kakovostjo zvoka.

Maribor Ilicali: Naj bo to začetek čudovitega poglavja, ki nas bo popeljalo do uspeha

Maribor je pred koncem prestopnega roka pripeljal zveneče okrepitve, zdaj pa je navijače vijoličastih za klubsko spletno stran nagovoril Acun Ilicali.

25
Več

Kultura

"Eden najslavnejših glasov" Slovo igralca Jamesa Earla Jonesa, ki je posodil glas Darthu Vaderju in Mufasi

Umrl je ameriški igralec James Earl Jones, čigar prepoznavni glas je zaznamoval lika Dartha Vaderja in Mufase v Levjem kralju. Opisovali so ga kot enega najbolj uglednih in vsestranskih igralcev, prejel je tudi več stanovskih nagrad. Star je bil 93 let.

18

Dediščina Peticija za vrnitev Nefretete v domovino: vnovični poziv Nemčiji, naj slavni kip vrne Egiptu

Ugledni arheolog in nekdanji egiptovski minister za starine Zahi Havas je sprožil peticijo, s katero si znova prizadeva, da bi se slavni doprsni kip egipčanske kraljice Nefretete iz Novega muzeja v Berlinu vrnil v domovino.

2

New York Harvey Weinstein, ki bi moral ta teden znova na sodišče, prestal nujno operacijo srca

Padlega hollywoodskega mogotca Harveyja Weinsteina so, potem ko je pred dnevi začutil bolečine v prsih, iz zapora prepeljali v bolnišnico na nujno operacijo srca, ki jo je že prestal. Njegov predstavnik je sporočil, da se 72-letnik po posegu počuti bolje.

1
Več

Zabava in slog

Slovenski rekorderji Večni slovenski rekordi: zakonca Štremfelj, Tina Maze, najstarejša piščal, trta, kolo in še kaj

Slovenija je zares dežela rekordov in rekorderjev. Od športnih statističnih mejnikov do arheoloških najdb, od človeških podvigov do izdelave največjih, najvišjih, najobsežnejših skulptur, predmetov in podobnega.

4

Znani Selena Gomez si zelo želi biti mama, a ne more imeti svojih otrok

Selena Gomez je sporočila, da ne more imeti svojih otrok. Varno nosečnost ji onemogočajo zdravstvene težave, predvsem naj bi bila problematična zdravila za zdravljenje bipolarne motnje. Vseeno pa razmišlja o nadomestnem materinstvu in posvojitvi.

Besen Sin Chesterja Benningtona oster do izbora nove pevke Linkin Parka: "Izdali ste zaupanje"

Jamie Bennington, sin pokojnega pevca Linkin Parka, je člane skupine zaradi izbire nove pevke obtožil izdaje zaupanja podpornikov. Težava naj bi bila njena povezava s scientologijo in podpora Dannyju Mastersonu, ki je bil lani obsojen zaradi posilstva.

1

Že 11. zapored Na dvorcu Rakičan bo Ples: Noč čarovnic letos zaživel pod imenom Gradfest

Ples: Noč čarovnic v dvorcu Rakičan bo letos doživel nekaj osvežitev – potekal bo pod novim imenom GRADFEST. Tridnevni prekmurski festival bodo konec krompirjevih počitnic popestrili tudi Plavi orkestar, Tanja Žagar, Flirrt, Danijela in Booom!.

4

Avtomobilnost Italija o novi oceni ukinitve klasičnih agregatov

Po podatkih sindikatov je v Italiji zaradi prepovedi motorjev z notranjim zgorevanjem v novih avtomobilih od leta 2035 ogroženih približno 70.000 delovnih mest, zato želi Italija oceno prepovedi motorjev z notranjim zgorevanjem v EU-ju že prihodnje leto.

75
Oglasno sporočilo

Ali se moramo procesirani hrani izogibati?

V vsakdanji naglici, ko krmarimo med službo in številnimi opravki, nam pogosto zmanjka časa za pripravo kakovostnih obrokov. Takrat radi posežemo po visoko procesirani hrani, ki pa nam lahko škodi. Ste vedeli, da niso vsa procesirana živila slaba?

Znani Princesa Catherine končala kemoterapijo in se počasi vrača v javnost

Britanska princesa Catherine je sporočila, da je končala kemoterapijo. V javno življenje se bo vrnila v prihodnjih mesecih. "Moja pot do ozdravitve in popolnega okrevanja bo dolga in še naprej moram živeti vsak dan tako, kot pride," je povedala.

12
Več

Uredniški izbor

Borec proti apartheidu Albie Sachs, neutrudni borec za pravičnejšo družbo, ki ga niso ustavili ne zapor ne bombe

"Svojih poškodb ne vidim kot žrtve. Žrtev bi bila, če ne bi nič naredil, kajti tako bi žrtvoval svoje dostojanstvo, svoje najgloblje sanje," pravi Albie Sachs, nekdanji južnoafriški ustavni sodnik in predan borec proti apartheidu.

34

Belorusija 30 let oblasti Aleksandra Lukašenka ali ko distopija postane resničnost

Pred 30 leti je kot prvi in za zdaj edini predsednik Belorusije prisegel Aleksander Lukašenko. Ta se ob svoji sedemdesetletnici, ob kateri ga je Vladimir Putin odlikoval z najvišjim ruskim priznanjem, pripravlja že na svoj sedmi mandat.

291

Komentar Je skorajšnji stečaj Teša res presenečenje?

Podpora projektu Teš 6 je pred dobrim desetletjem združila oba politična pola in del stroke. Skorajšnji stečaj in nove stotine državnih milijonov pa nakazujejo, da so imeli prav tisti, ki so projektu oporekali.

229

Slovenija Srednje šole po težavah z avtobusnimi prevozi: "Nihče nas ni vprašal za kakršne koli podatke"

Po težavah, ki so jih z avtobusnimi prevozi v prvih šolskih dneh imeli dijaki na jugovzhodu Slovenije, na tamkajšnjih srednjih šolah opozarjajo, da v prenovo voznih redov niso bili vključeni. Nihče jih ni, denimo, vprašal po številu dijakov ali urnikih.

202
Več

Posebna izdaja

Več
Prijavite se na e-novice

Prijavite se na e-novice

Neveljaven email naslov