Obvestila

Ni obvestil.

Obvestila so izklopljena . Vklopi.

Kazalo

Predlogi

Ni najdenih zadetkov.


Rezultati iskanja

Rezultati iskanja

Rezultati iskanja

Rezultati iskanja

Rezultati iskanja

Rezultati iskanja

Rezultati iskanja

Rezultati iskanja

MMC RTV 365 Radio Televizija mojRTV × Menu

Vojna v Gazi Izraelske sile pregnale zdravstveno osebje iz bolnišnice Kamal Advan. Novi napadi po vsej Gazi.

Ministrstvo za zdravje v Gazi je sporočilo, da so izraelske sile aretirale in pregnale vse zdravstveno osebje v bolnišnici Kamal Advan razen enega pediatra. V 24 dneh je bilo na severu Gaze ubitih okoli 1000 ljudi.

9

JEK2 Nevladniki pozivajo premierja Goloba, naj ukine funkcijo državnega sekretarja za jedrski program

Predstavniki nevladnih organizacij Greenpeace Slovenija in Umanotera ter Pravnega centra za varstvo človekovih pravic in okolja so pozvali k ukinitvi funkcije državnega sekretarja za nacionalni jedrski program, ki jo zaseda Danijel Levičar.

35

Evropa Gruzijski premier: Evropska integracija ostaja prednostna zunanjepolitična naloga Gruzije

Evropska integracija ostaja prednostna zunanjepolitična naloga Gruzije, je zatrdil gruzijski premier Irakli Kobahidze, čigar stranka Gruzijske sanje je zmagala na parlamentarnih volitvah. Opozicija in predsednica izidov ne priznavata.

39

Evropa V Zgornji Avstriji moški, domnevno lovec, ubil dva človeka, tudi lokalnega župana

V kraju Mühlviertel v Zgornji Avstriji je zjutraj osumljenec, domnevno lovec, ustrelil in ubil dva človeka, vključno s tamkajšnjim županom, je sporočila avstrijska policija.

Gospodarstvo Povprečnina za prihodnje leto bo 771,33 evra. Združenje občin dogovora ne bo podpisalo.

Ministrstvo za finance je predstavnike občinskih združenj povabilo na podpis dogovora o višini povprečnine za prihodnji dve leti. Kot so pojasnili v združenjih, bo povprečnina za prihodnje leto 771,33 evra, kar je po njihovem mnenju premalo.

12

Novice

Okolje Poročilo: Zaradi plinskih štedilnikov v Evropi letno umre 40.000 ljudi

Novo poročilo španskih raziskovalcev ugotavlja, da zaradi plinskih štedilnikov v Evropi letno umre 40.000 ljudi, kar je dvakrat več kot zaradi prometnih nesreč. Ti štedilniki namreč izpuščajo škodljive pline.

149

Bližnji vzhod Irak obsodil izraelsko uporabo iraškega zračnega prostora za napad na Iran

Irak je v današnjem protestnem pismu Združenim narodom obsodil uporabo iraškega zračnega prostora za napad na Iran, ki ga je v noči na soboto izvedel Izrael.

Vojna v Ukrajini Ukrajina Rusijo napadla z več kot 100 brezpilotniki. V Hersonu ubita najmanj dva človeka.

Ukrajina je izvedla obsežen napad na Rusijo z brezpilotnimi letalniki. Izstrelila jih je več kot 100. Ranjen je bil en človek. Ruske sile medtem navajajo nove premike na vzhodu Ukrajine.

95

Šport

Premier liga Ten Hag ni več trener Manchester Uniteda; ekipo bo vodil Van Nistelrooy

Poraz proti West Ham Unitedu (2:1) v prejšnjem krogu Premier lige je sodu izbil dno: pri Manchester Unitedu so sprejeli odločitev in odpustili glavnega trenerja Erika ten Haga.

10

Liga ABA Omić: Kar malo boli, da po koncu sezone Olimpija ni stopila v stik z mano

"Seveda sem želel ostati. Stokrat sem že rekel, da je to moj dom," je, potem ko je v Stožicah z Budućnostjo vpisal zanesljivo zmago nad Cedevito Olimpijo, razlagal nekdanji center zmajev Alen Omić.

23

Po nepričakovanem porazu 13 krogov, 22 golov v celjski mreži: "S takim odnosom bomo težko prvaki"

V taboru državnih prvakov Celjanov so po porazu v 13. krogu Prve lige nezadovoljni. "S takim odnosom, kar se tiče faze obrambe, bomo težko prvaki," je po porazu proti Kalcerju iz Radomelj s 4:2 povedal branilec Damjan Vuklišević.

16

Liga NBA Poškodba Curryja ob porazu Warriorsov proti Clippersom

Košarkarji Golden Stata so v noči na ponedeljek v Ligi NBA izgubili tekmo proti Los Angeles Clippersom (104:112), a navijače predvsem skrbi, koliko časa bo zaradi poškodbe odsoten Stephen Curry.

17

Formula 1 Norris pričakoval Verstappnove "nevarne poteze"

Carlos Sainz mlajši je dobil nedeljsko dirko formule ena v Ciudádu de Méxicu, a veliko pozornosti je znova pritegnil Max Verstappen. Nizozemec je z agresivnimi manevri znova buril duhove, izstopa pa predvsem to, da ga je doletela 20-sekundna kazen.

18
Oglasno sporočilo

Novost: Peugeot sedaj omogoča klepet tudi z novim modelom Peugeot 3008

Po uspešni uvedbi prvega digitalnega ambasadorja za Peugeot 2008, s katerim je znamka v Sloveniji dosegla za 30% več prodajnih priložnosti in 28% več pripravljenih ponudb za to vozilo, sedaj z navdušenjem predstavlja novega AI ambasadorja za model 3008.

Liga NFL Hurts s teki uničil Cincinnati, Cleveland šokiral Baltimore

Nogometaši Philadelphie so z dominantno tekaško predstavo v gosteh premagali Cincinnati s 37:17. Za veliko presenečenje pa je poskrbel Cleveland, ki je presenetil Baltimore (29:24).

3
Več

Kultura

Gala Alica Ostan Ožbolt v MoTA "Nimam arhitekturnega znanja, lahko postavljam vprašanja in imam določeno senzibilnost"

Gre za majhno arhitekturo, ki pa je izvrsten spomenik ohranjanja tradicije modernizma iz obdobja, ki ga je Stane Bernik poimenoval podaljšani funkcionalizem funkcionalizma. Projekt Gale Alice Ostan Ožbolt objektu zagotavlja (začasno) vidnost.

2

EPK GO 2025 Za lažje načrtovanje obiska GO! 2025: izšla je pilotna številka vodnika po uradnem programu

Da bo manevriranje po programu, ki ga prihodnje leto v Novi Gorici in Gorici prinaša program Evropske prestolnice kulture GO! 2025, lažje, so organizatorji pripravili pilotno številko Vodnika po uradnem programu.

FSF Odrešitev za začetnike s sedmimi vesnami veliki zmagovalec 27. Festivala slovenskega filma

Na 27. Festivalu slovenskega filma je kot najboljši celovečerec slavil film Odrešitev za začetnike režiserke Sonje Prosenc, ki je prejela tudi nagrado za najboljši scenarij. Žirija film slavi kot "nov val energije v slovenskem filmu".

1
Več

Zabava in slog

Zaščita nujna Prebivalci Brača v skrbeh zaradi spreminjanja znamenite plaže Zlati rt

Najbolj znana hrvaška plaža Zlati rt na otoku Brač je začela izrazito spreminjati obliko. Domačini za spremembe krivijo turizem oz. številna zasidrana plovila ob obali med poletno turistično sezono, proti čemur so se odločili bojevati tudi s peticijo.

Presenečenje Dvojnike Timothéeja Chalameta na tekmovanju presenetil "izvirnik"

Na Manhattnu se je zbrala truma ljudi, ki je ocenjevala tiste, ki so podobni Timothéeju Chalametu. Tekmovalce je presenetil tudi "izvirnik" – igralec je v spremstvu svojih telesnih stražarjev spoznal svoje dvojnike in se z njimi tudi fotografiral.

Glasba Umrl je slovenski glasbenik Jernej Jung

V 77. letu starosti je umrl slovenski glasbenik Jernej Jung. Svojo glasbeno kariero, v kateri je sodeloval s številnimi glasbeniki in avtorji, je začel leta 1968 v skupini Helioni, pozneje je bil med drugim član skupin Mladi levi in Delial.

3

Avtomobilnost Proizvodnja vozil: Ali se znamo dogovoriti, kaj je naš interes?

Na trg bo prišel novi renault 4, katrca, za katero so strokovnjaki za komunikacije zapisali, da gre za redefinicijo ikone mobilnosti. V ljudskem jeziku to pomeni, da bo nova katra električna. Nekoč smo jo izdelovali pri nas, pogajanja so bila trda.

3

"To bo festival" The Scorpions bodo 60. obletnico obstoja proslavili z velikim koncertom v Nemčiji

Nemška skupina The Scorpions bo 60. obletnico praznovala s koncertom, ki so mu člani nadeli naslov Coming Home. Med gosti na koncertu, ki bo 5. julija 2025 v dvorani Heinz von Heiden Arena v Hannovru, bo tudi britanska zasedba Judas Priest.

Oglasno sporočilo

So to ideje, ki lahko v temeljih zatresejo Slovenijo?

Festival podjetništva je največji praznik odgovornega podjetništva v Sloveniji, ki se bo ves november odvijal po vsej državi. Osrednji dogodek z naslovom Gradimo uspešno Slovenijo 2030 bo 6. novembra na Brdu pri Kranju.

Intervju Tina Marinšek: "Šele zdaj sem 'v resnici' začela peti"

"Moj glas je bil kar nekaj let brez energije, zdaj se je to spremenilo. Veselim se, da me slišite v novem obdobju," pravi Tina Marinšek, ki bo izdala svoj prvenec Potovalka in ga predstavila v SiTi Teatru. To bodo njeni prvi koncerti po devetih letih.

10
Več

Uredniški izbor

Gospodarstvo Zahod se bo za jedrsko neodvisnost moral usmeriti k predelavi urana

Po izbruhu vojne v Ukrajini cene jedrskega goriva sledijo geopolitičnim razmeram. Rusija ostaja druga največja izvoznica urana v EU, vendar na ceno goriva vplivata predvsem predelava in obogatitev, kjer zahodne države težko pokrijejo svoje potrebe.

151

Luka Zevnik 3700 kilometrov po Pacifiški pešpoti: 12 tednov samote, paraziti in spanje v "kavbojskem kampu"

"Ta pot je hkrati nekaj najhujšega in nekaj najlepšega, kar se ti lahko zgodi," neverjetno pohodniško dogodivščino, več kot 3700 kilometrov dolgo Pacifiško pešpot čez ZDA od mehiške do kanadske meje opisuje 25-letni Mariborčan Luka Zevnik.

55

Duševno zdravje Si ne želite, da je vaš otrok ves čas pred zaslonom? Bodite mu dober zgled.

Otroci in mladostniki dostopajo do digitalnih vsebin vse bolj zgodaj in v vse večjem obsegu. Strokovnjaki so pred izzivom, kako starše čim bolje informirati o škodljivosti prezgodnje in čezmerne rabe digitalnih naprav.

16

Primer Unabomberja Neodvisno delujoča umetna inteligenca je "nesreča, ki čaka, da se zgodi"

Ameriški terorist Ted Kaczynski, ki je ZDA ustrahoval med letoma 1978 in 1995, je trdil, da smo z industrijsko revolucijo družbo premaknili na nepovratno pot k uničenju. Ameriški filozof David Skrbina se z njegovo mislijo, vendar ne dejanji, strinja.

158
Več

Posebna izdaja

Več
Prijavite se na e-novice

Prijavite se na e-novice

Neveljaven email naslov