Obvestila

Ni obvestil.

Obvestila so izklopljena . Vklopi.

Kazalo

Predlogi

Ni najdenih zadetkov.


Rezultati iskanja

Rezultati iskanja

Rezultati iskanja

Rezultati iskanja

Rezultati iskanja

Rezultati iskanja

Rezultati iskanja

Rezultati iskanja

MMC RTV 365 Radio Televizija mojRTV × Menu
Ponekod gost promet z zastoji

Blejski strateški forum Fajon: Na BSF-ju se želimo pogovarjati o tem, kako v razdeljenem svetu zagotavljati mir in varnost

Bled bo v ponedeljek in torek gostil 19. mednarodni strateški forum, na katerem bo letos v ospredju pomen sodelovanja v vse bolj razdeljenem svetu. Med številnimi gosti dogodka bo tudi predsednica Evropske komisije Ursula von der Leyen.

22

15. etapa Vuelte Kaotičen dan v gorah Asturije: kopica napadov, na koncu 3-km zid

Drugi teden letošnje Dirke po Španiji se izteka v Asturiji. Namesto na Angliru se za cilj 15. etape zavije na vzpon ekstrakategorije Cuitu Negru, ki se konča s trikilometrskim zidom z naklonom 13 odstotkov! Dan, ko lahko rdeča majica zamenja lastnika.

223

Slovenija Slavko Gaber: Razmere v šolstvu so težje kot v zdravstvu, saj ni čakalnih vrst

"Razmere so težje kot v zdravstvu. Moramo se zavedati, da v šolah ni čakalnih vrst, otroci so v razredu vsak dan, potrebujejo učitelja," pravi Slavko Gaber, profesor sociologije vzgoje na Pedagoški fakulteti v Ljubljani in štirikratni minister za šolstvo.

81

Vojna v Ukrajini Sirski: Razmere na območju glavnega ruskega napada so težke

Vrhovni ukrajinski poveljnik Oleksandr Sirski je v pogovoru za Reuters dejal, da so razmere na območju glavnega ruskega napada težke, vendar so bile sprejete vse potrebne odločitve.

18

Reportaža Če ne more Magnifico v Tivoli, pride Tivoli in 20.000 oboževalcev k Magnificu

Magnifico je v Stanežičah proslavil 30-letnico svojih glasbenih uspehov. Nevšečnosti in vrveža okoli glasbenega spektakla ni manjkalo, a je na koncu kljub številnim organizacijskim zapletom občinstvo dobilo koncert, ki si ga je vredno zapomniti.

94

Novice

Vreme Vročina vztraja tudi ob vstopu v meteorološko jesen

Začetek meteorološke jeseni vremensko ne bo kaj dosti drugačen od konca meteorološkega poletja, saj bodo temperature še vsaj nekaj dni nadpovprečno visoke. Dolgotrajna vročina bi lahko po trenutnih napovedih vsaj nekoliko popustila proti koncu tedna.

18

Evropa Grške oblasti napovedujejo pomoč podjetjem po naplavitvi 100 ton mrtvih rib

Potem ko je v zaliv mesta Volos v severovzhodni Grčiji reka naplavila več kot 100 ton mrtvih rib, so grške oblasti oznanile niz ukrepov za pomoč lokalnim podjetjem.

Začetek cepljenja proti otroški paralizi Izraelske sile sporočile, da so našle trupla šestih talcev

Izraelske sile so sporočile, da so v podzemnih predorih v Rafi v Gazi v soboto popoldne našle trupla šestih talcev, ki so jih pripadniki Hamasa zajeli oktobra lani. Medtem se uradno začenja cepljenje otrok v Gazi proti otroški paralizi.

12

Šport

Hokej Visoka zmaga hokejistov nad Ukrajinci za slovo od Rige

Slovenska hokejska reprezentanca je odigrala še tretjo, zadnjo tekmo v kvalifikacijski skupini E za nastop na olimpijskih igrah 2026. Ukrajinsko izbrano vrsto je premagala s 6:2.

22

Paraolimpijske igre Tiršek ostal za las brez finala

Strelec Franček Gorazd Tiršek je na paraolimpijskih igrah v Parizu na tekmi z zračno puško leže v kategoriji R5 v kvalifikacijah končal na devetem mestu in za las ostal brez finala.

4

Prva liga Danes tri tekme, najprej obračun Maribora in Primorja

7. krog Prve lige Telemach se nadaljuje s tremi nedeljskimi tekmami. Ob 17.30 Mariborčani v Ljudskem vrtu gostijo Primorje. Zvečer bosta na sporedu še dve tekmi.

2

Tenis Đoković po hitrem izpadu z OP ZDA napovedal udeležbo v Davisovem pokalu

Srbski teniški zvezdnik Novak Đoković bo igral za reprezentanco svoje domovine na tekmi Davisovega pokala proti Grčiji, je sporočilo tamkajšnje teniške zveze objavila srbska tiskovna agencija Tanjug.

12

Kajak-kanu Kajakaša Srabotnik in Novak postala državna prvaka

Celje je gostilo državno prvenstvo v slalomu na divjih vodah. V absolutni konkurenci so se zmag veselili Martin Srabotnik pred domačimi gledalci, Ajda Novak, Luka Božič in Lea Novak.

2
Oglasno sporočilo

Festival kave Vrhnika – dan za skodelico kave

Sobota, 7. september med 10.00 in 20.00, v parku pred Cankarjevim domom na Vrhniki.

V Parizu nič novega Zaradi slabe kakovosti vode v Seni preložili triatlon

Organizatorji paraolimpijskih iger v Parizu so morali za en dan preložiti tekmovanje v triatlonu v Seni zaradi slabe kakovosti vode.

3
Več

Kultura

Slovo umetnika Umrl je Henrik Neubauer, nestor baletne in operne umetnosti pri nas in v svetu

V 96. letu je umrl Henrik Neubauer, priznani slovenski baletnik in pedagog. Kot ključna osebnost za razvoj slovenskega baleta in opere, avtor številnih koreografij, opernih režij in monografij je letos prejel Prešernovo nagrado za življenjsko delo.

1

Oder Vse najboljše, Stara elektrarna: 20-letnico praznovali tudi s podelitvijo nagrad zlata strela

S praznovanjem 20-letnice Stare mestne elektrarne se je sklenil 27. festival Mladi levi. Ob tej priložnosti so prvič podelili tudi nagrade zlata strela za najboljše ustvarjalce, programe in produkcije, uprizorjene v prostorih elektrarne.

14

Na Prvem in Arsu Kako zveni književnost? Kot smešna biografija, kot mozaik spoznanj pa tudi festivalsko, vileniško.

Kakšen je bil odnos Angleža do Amerike na začetku prejšnjega stoletja? Ali je o "Velikem Neimenljivem" oziroma Samuelu Beckettu vseeno znanega kaj več, kot bi si mislili? Ali je na sovraštvu mogoče zgraditi svojo identiteto?

Več

Zabava in slog

Zagnani oboževalci Zaradi koncertov zasedbe Oasis močno poskočilo povpraševanje po poletih v gostujoča mesta

Ko je skupina Oasis napovedala nastope v Veliki Britaniji in na Irskem, se je iskanje letalskih prevozov na platformi eDreams povečalo za kar 30-krat. Najbolj se je veselil Cardiff – zanimanje zanj se je v primerjavi z lani pomnožilo za več kot 100-krat.

Želja uresničena Olimpijski krogi bodo še nekaj časa krasili Eifflov stolp

Eifflov stolp bo za nedoločen čas obdržal olimpijske kroge, ki ga zaradi športnega spektakla v Parizu krasijo že od junija. Ker je trenutnih pet krogov pretežkih, da bi na znamenitosti dolgo zdržali, jih bodo zamenjali z lažjimi enake velikosti.

"Veliko ljubezni" Norveška princesa in ameriški šaman svojo ljubezen kronala s poroko

Norveška princesa Märtha Louise in ameriški samooklicani šaman Durek Verrett sta si v slikovitem mestu Geiranger izmenjala poročne zaobljube. Obreda, ki naj bi bil prečudovit, sta se udeležila tudi švedska prestolonaslednica in njen brat.

10

"Več kot le sejem" V Tržiču tradicijo oživlja Šuštarska nedelja, v Ribnici pa sejem suhe robe

V Tržiču je danes tradicionalna Šuštarska nedelja. Ta ohranja živ spomin na tržiško obrtno dediščino, tako pa so na stojnicah raznoliki izdelki. V središču Ribnice medtem poteka Ribniški sejem, ki je namenjen tudi prikazu suhe robe in lončarstva.

Glasba Med nastopom na odru je umrl ameriški reper Fatman Scoop

Ameriški raper Fatman Scoop, rojen kot Isaac Freeman III, je umrl pri 53 letih po tem, ko se je zgrudil na odru v Connecticutu. Bil je ikona devetdesetih in sodeloval s številnimi zvezdami, kot so Missy Elliott, Mariah Carey in drugi.

3
Oglasno sporočilo

Tako bodo ta gospodinjska opravila učinkovitejša in cenovno ugodna

Ali so gospodinjska opravila tudi za vas nekaj, čemur bi se najraje izognili že na daleč? Niste edini!

"Polaganje nog" V Veliki Britaniji tekmovalci z vsega sveta že petdesetič merili moči nožnih palcev

Ben Woodroffe, znan pod vzdevkom Toe-tal Destruction, in Lisa Shenton s tekmovalnim imenom Twinkletoes sta ubranila naslova svetovnih prvakov v boju z nožnimi prsti. Šport, ki se je v 70. letih rodil v pubu, naj bi bil kot polaganje rok, a z nogami.

4
Več

Uredniški izbor

Intervju "Palestince v zaporih mučijo, tam pa pristanejo tudi zgolj zaradi všečkanja na družbenih omrežjih"

Palestinci v izraelskih zaporih so redno žrtve hudih zlorab, pretepanja, spolnega nasilja, stradanja, mučenja in poniževanja, je za MMC dejala predstavnica palestinske organizacije za podporo palestinskim političnim zapornikom Adamir Džena Abuhasna.

46

Slovenija Kako "vroča" bo politična jesen?

Politolog Miro Haček za jesen napoveduje nadaljevanje tempa padanja podpore Gibanju Svoboda in spremembe na politični desnici. Filozof Boris Vezjak pa poudarja, da premierja Roberta Goloba ves čas rešuje skrajno udobna večina v parlamentu.

192

Intervju o slovenščini Kozma Ahačič: "Največ škode lahko naredijo preveč sproščeni telebani in preveč zadrti izobraženci"

"Slovenščina je bila dobršen del svoje zgodovine v podrejenem položaju, zato je določena previdnost logična" o odnosu do tujk, ki vstopajo v naš vsakdan, pravi Kozma Ahačič, s katerim smo se pogovarjali o trenutnem položaju in prihodnosti slovenščine.

133

Noč zmaja Goran Dragić se je poslovil od košarke tam, kjer je najraje: na igrišču v družbi prijateljev

V Noči zmaja, poslovilnem večeru, se je zlati kapetan slovenske košarkarske reprezentance tudi uradno poslovil od košarke. "Nikoli ne bom pozabil, dal sem vse od sebe, ko sem igral za Slovenijo," je ob koncu spektakla povedal priljubljeni Gogi.

335
Več

Posebna izdaja

Več

Mnenje

Urban Praprotnik Obdobje v življenju, ko se vse bolj pozna

Si predstavljate, da bi pri devetdesetih letih še vedno tekli? Kazimira Lužnik bo 31. avgusta praznovala 90. rojstni dan. Še vedno teče in se želi preizkusiti na 21 km oktobra na Ljubljanskem maratonu.

8

Urban Praprotnik Sifan Hassan ali nizozemska lokomotiva

Zakaj sem tako navdušen nad Sifan Hassan, Nizozemko, ki je na letošnjih olimpijskih igrah v Parizu tekmovala na 5000 in 10000 metrov ter v maratonu? Vznemirjeno sem se spraševal, kako ji bo šlo.

12

Tomo Kočar Janko in Metka med resničnostjo, mitologijo in religijo

Jakob in Wilhelm Grimm sta v literarno zgodovino sicer res zapisana kot najslavnejša zbiralca pravljic, vendar je prava moč njune zbirke ravno v elementih, zaradi katerih bi ju kot zbiralca morali celo diskvalificirati.

10

Slavko Jerič Judo in plezanje slovenski klasiki, skrbijo trendi v atletiki in plavanju

Slovenski športniki se iz Pariza vračajo s tremi medaljami, kar je sicer najmanj v tem stoletju na poletnih olimpijskih igrah, vseeno pa so lahko zadovoljni s svojim izplenom. Malo bolj skrbijo trendi.

109
Več
Prijavite se na e-novice

Prijavite se na e-novice

Neveljaven email naslov