Obvestila

Ni obvestil.

Obvestila so izklopljena . Vklopi.

Kazalo

Predlogi

Ni najdenih zadetkov.


Rezultati iskanja

Rezultati iskanja

Rezultati iskanja

Rezultati iskanja

Rezultati iskanja

Rezultati iskanja

Rezultati iskanja

Rezultati iskanja

MMC RTV 365 Radio Televizija mojRTV × Menu

Evropa V BiH-u po poplavah pogrešajo še najmanj deset ljudi, našli še dve smrtni žrtvi

Na območju Jablanice in Konjica v BiH-u, ki so ju v petek prizadele katastrofalne poplave, še vedno pogrešajo od 10 do 15 ljudi. Do zdaj so potrdili skupno 13 smrtnih žrtev. Pomoč prihaja iz številnih držav, tudi iz Slovenije.

12

Kolesarstvo Van der Poel na makadamskem prestolu nasledil Mohoriča

Nizozemec Mathieu van der Poel je upravičil vlogo velikega favorita in v Belgiji osvojil naslov svetovnega prvaka v kolesarjenju na makadamskih cestah. Branilec naslova Matej Mohorič je zasedel sedmo mesto.

111

Slovenija Ladja Kathrin zapustila Jadransko morje

Ladja Kathrin, ki naj bi po navedbah nekaterih nevladnih organizacij in stranke Levica prevažala eksploziv za izdelavo orožja za Izrael, je zapustila Jadransko morje.

8

Redke bolezni Pri 28 letih umrl Sammy Basso, najdlje živeči posameznik s progerijo

Iz Italije so sporočili, da je v 28. letu starosti umrl Sammy Basso, ki je bil najdlje živeči preživeli z redko genetsko boleznijo progerija, ki povzroča hitro staranje.

8

Prva liga Maribor - Celje 1:1 (Kučys 61.)

Za uvod pestrega nedeljskega dogajanja v Prvi ligi so nogometaši Primorja z 1:0 ugnali Bravo Kostel. Pravkar se v Ljudskem vrtu merita Maribor in Celje, sledi še obračun Olimpije in Kopra.

44

Novice

Bližnji vzhod Izraelska letala ponoči silovito bombardirala Bejrut. Umrlo je 23 ljudi.

Južni del libanonske prestolnice Bejrut je bil v noči na nedeljo tarča več kot dvournih silovitih izraelskih napadov, medtem ko je Hezbolah proti izraelskim ciljem izstrelil okoli 130 raket. Umrlo je 23 ljudi, 93 pa je bilo ranjenih.

29

Slovenija Pirc Musar in Felda sprejela diamantne maturante. Letos so bili 103.

Predsednica države Nataša Pirc Musar ter minister za vzgojo in izobraževanje, ki opravlja tekoče posle, Darjo Felda sta na Brdu pri Kranju sprejela diamantne maturante. Poudarili so pomen truda in trdega dela.

6

Črna kronika Med nabiranjem gob se je izgubil, našli so ga mrtvega

Škofjeloški policisti so bili v soboto nekaj po 12. uri obveščeni, da sta znanca v gozdu na območju Jelovice skupaj nabirala gobe, nakar se je eden od njiju izgubil. V iskalni akciji so nato 69-letnika na težko prehodnem terenu našli mrtvega.

Šport

Pokal narodov Gajser dobil obe vožnji za najboljšo uvrstitev Slovenije v zgodovini

Slovenska reprezentanca v motokrosu je na Pokalu narodov, ekipnem svetovnem prvenstvu v Matterley Basinu, osvojila sedmo mesto, kar je najboljša uvrstitev na teh tekmovanjih do zdaj.

3

Skoki Slovenska mešana ekipa peta v Klingenthalu

Poletno sezono so smučarski skakalci zaključili z mešano ekipno tekmo. Slovenija je v Klingenthalu v postavi Tina Erzar, Anže Lanišek, Nika Vodan in Timi Zajc zasedla peto mesto.

2

Hujša poškodba Real Madrid brez Carvajala do konca sezone

Na tekmi španskega nogometnega prvenstva proti Villarrealu jo je huje skupil branilec Real Madrida Dani Carvajal. Kot je pozneje potrdil sam, ima strgane križne vezi v desnem kolenu, zaradi česar je njegova sezona že končana.

13

Serie A Juventus prejel prvi zadetek v sezoni in iztržil le točko proti Cagliariju

Nogometaši Juventusa prvič v letošnji sezoni Serie A niso uspeli ohraniti mreže nedotaknjene. V 7. krogu so le remizirali s Cagliarijem (1:1).

Plezanje Janja Garnbret druga v seštevku težavnosti, pred njo le Jessica Pilz

19-letna slovenska športna plezalka Rosa Rekar se je na zadnji tekmi sezone svetovnega pokala v športnem plezanju v Seulu uvrstila v finale težavnosti in osvojila 6. mesto. Zmagala je Avstrijka Jessica Pilz, ki je s tem najboljša tudi v seštevku sezone.

9
Oglasno sporočilo

Z lepo gesto za boljši jutri zapuščenih živali

Ob svetovnem dnevu živali, ki ga obeležujemo 4. oktobra, se vsako leto spomnimo na naše ljubljenčke in na vse tiste živali, ki nimajo domače topline in ljubezni.

MotoGP Bagnaia po zmagi v Motegiju le še 10 točk za Martinom

Francesco Bagnaia (Ducati) je zmagovalec Velike nagrade Japonske, 16. preizkušnje v sezoni svetovnega prvenstva razreda MotoGP. Njegov veliki konkurent Jorge Martin je bil drugi, v skupnem seštevku sezone ima Španec le še 10 točk prednosti pred Bagnaio.

9
Več

Kultura

Film in TV Hugh Grant o novem filmu Bridget Jones: "Bo izjemno zabaven, a tudi zelo žalosten"

Medtem ko je Hugh Grant tretji film o Bridget Jones preskočil, pa se vrača v četrto filmsko zgodbo o tej kultni junakinji 90. let. Kot pravi, so ga v scenarij bolj kot ne "stlačili" na silo. Napoveduje zabavno zgodbo, ki pa bo tudi zelo žalostna.

Oder Na Bitefu dvojno slavje za Spolno vzgojo II, velika nagrada Jasni Žmak

V Beogradu se je sklenil 58. mednarodni gledališki festival Bitef, na katerem je slavila tudi predstava slovenskih ustvarjalcev. Spolna vzgoja II: Borba v režiji Tjaše Črnigoj je prejela posebno nagrado Jovana Ćirilova in nagrado občinstva.

Arheologija Na otoku Man dva "lovca na zaklade" našla novce iz vikinške dobe

Na otoku Man sta dva Britanca z detektorjem kovin odkrila redko najdbo, skupek 1000 let starih novcev, ki ponujajo vpogled v razvejano gospodarstvo vikinške dobe in trgovanje med okoliškimi deželami.

Več

Zabava in slog

"Čudeži se dogajajo" Anne Hathaway potrdila, da je v delu drugo filmsko nadaljevanje Princeskinega dnevnika

20 let po tem, ko je na filmska platna prišlo nadaljevanje filma Princeskin dnevnik, je Anne Hathaway, ki je prevzela glavno vlogo Mie Thermopolis, potrdila, da je v delu še tretji del. Režirala ga bo Adele Lim, kakšna bo zgodba, še ni znano.

LJFW Jubilejni ljubljanski teden mode z največjim številom modnih oblikovalcev doslej

Ljubljanski teden mode (LJFW) deseto obletnico praznuje z največ predstavitvami na modni stezi doslej. V Centru Rog si bo med 7. in 11. oktobrom mogoče ogledati 46 modnih revij.

2

Odprtje Uradno zaživela kolesarska povezava Celje–Štore–Šentjur

Po skoraj dveh letih in pol se je kolesarska povezava Celje–Štore–Šentjur uradno odprla. Krstna vožnja po celoti asfaltirane 11,6-kilometrske poti je potekala od Zgodovinskega arhiva Celje, mimo Godčevega mostu v Štorah do železniške postaje Šentjur.

16

Znani "Vse najboljše, Zlatan": Ibrahimović si je za rojstni dan privoščil že devetega ferrarija

Nekdanji kapetan švedske nogometne reprezentance Zlatan Ibrahimović je pred kratkim praznoval 43. rojstni dan. Že več let sam sebi podari enako darilo – ferrarija. Letos je svoji zbirki jeklenih konjičkov dodal že deveti avtomobil te luksuzne znamke.

23

40. splavarski krst Na Lentu bodo splavarji tradicionalno krstili novinca

S ciljem ohranjanja tradicije bodo danes na Lentu izvedli tradicionalni splavarski krst. Splavarjenje po reki Dravi je pomemben del mariborske zgodovine. Nekoč je bila to pomembna gospodarska dejavnost, danes pa splavarji prevažajo le še turiste.

1
Oglasno sporočilo

Najpogostejša vprašanja pri izbiri talnih oblog

Odkrijte, kako lahko prava izbira parketa in vzdrževanje lesa vašemu domu vdahnejo toplino in trajno lepoto! Vabljeni, da se v nadaljevanju skupaj z nami podate na raziskovanje sveta parketa in parketarskih dobrih praks.

Znani Javier Milei del svojega govora v Združenih narodih skopiral kar iz Zahodnega krila

Argentinskega desničarskega predsednika Javierja Mileia obtožujejo, da je velik del svojega nedavnega govora v generalni skupščini Združenih narodov skopiral iz politične serije Zahodno krilo.

43
Več

Uredniški izbor

Gospodarstvo Stavkajoči avtoserviserji napovedujejo zaostritve, kljub stavki z Generalijem niso zbližali stališč

Avtoserviserji, združeni v SDA, zaradi nizkih urnih postavk več kot dva meseca ne sprejemajo strank, ki so zavarovane pri Generaliju. V SDA-ju trdijo, da skuša zavarovalnica ublažiti posledice stavke, na Generaliju pa, da stavka na zavarovance ne vpliva.

118

Slovenija Vožnja z e-skiroji, ki presežejo dovoljenih 25 km/h, je prepovedana, a kazni so za zdaj le redke

Največja dovoljena hitrost e-skirojev je omejena na 25 km/h, vendar so številni med njimi že predelani, da lahko dosegajo tudi večje hitrosti. Vožnja z njimi je prepovedana, vendar tega policija za zdaj ne more resneje sankcionirati.

151

Bližnji vzhod Libanon, nekdaj "bližnjevzhodna Švica", iz gospodarske in politične tone še v humanitarno krizo

Libanon je bil stoletja pomembno trgovsko središče na Bližnjem vzhodu, v 60. letih so v Bejrut na počitnice prihajali slavni in bogati. A stare slave ni več, v zadnjih letih državo pretresata gospodarska in politična kriza, zdaj pa še izraelski napadi.

90

Slovenija Spremenjen razpis za študentsko prehrano v novem študijskem letu. Bo omogočil bolj zdravo prehrano?

Letos študente pri prehrani čaka nekaj novosti. Na razpisu so dobili prednost ponudniki s kakovostnejšo in raznovrstnejšo prehrano, ki bodo morali zagotoviti vsaj dva različna obroka na dan. Študentje in NIJZ sicer opozarjajo na pomen zdrave prehrane.

54
Več

Posebna izdaja

Več
Prijavite se na e-novice

Prijavite se na e-novice

Neveljaven email naslov