Obvestila

Ni obvestil.

Obvestila so izklopljena . Vklopi.

Kazalo

Predlogi

Ni najdenih zadetkov.


Rezultati iskanja

Rezultati iskanja

Rezultati iskanja

Rezultati iskanja

Rezultati iskanja

Rezultati iskanja

Rezultati iskanja

Rezultati iskanja

MMC RTV 365 Radio Televizija mojRTV × Menu
MMC-teden - tedenska izdaja najboljših vsebin

Slovenija Tonin: Na desni lahko oblikujemo močno politično silo, ki bo skupaj z SDS-om oblikovala novo vlado

"To vrenje in brbotanje na desni strani, to je prava stvar. V NSi-ju podpiramo vse nove projekte, ki nastajajo na desni sredini," je delegate na volilnem kongresu NSi-ja nagovoril predsednik stranke Matej Tonin, ki je edini kandidat za predsednika.

64

Gospodarstvo Golob: Slovenija bo na evropskem železniškem zemljevidu postala sinonim za uspeh

Z odkritjem spominske plošče se je uradno začela nadgradnja ljubljanske železniške postaje. Kot je poudaril premier Robert Golob, pomen projekta presega meje Slovenije, saj je območje del najpomembnejšega evropskega železniškega omrežja.

8

Kitajska Ši vojsko pozval, naj okrepi svojo pripravljenost na vojno

Kitajski predsednik Ši Džinping je ta teden pozval vojsko, naj okrepi svojo pripravljenost na vojno, poročajo kitajski mediji. Do Šijevega poziva prihaja nekaj dni po obsežnih kitajskih vojaških vajah v okolici Tajvana.

36

Evropa Na Poljskem trčilo 22 vozil. Umrli štirje ljudje, med poškodovanimi več otrok.

Južno od Gdanska na Poljskem je v petek zvečer trčilo 22 vozil, pri čemer so umrli štirje ljudje, 12 jih je bilo poškodovanih. Policija je pridržala voznika tovornjaka. Okoliščine nesreče še preiskujejo.

Prva liga Celje - Mura 0:1 (Vizinger 8.)

Po reprezentančnem premoru se z 12. krogom nadaljuje prva slovenska nogometna liga. Pravkar četrto Celje gosti šesto Muro. Ob 17.30 sledi tekma Nafta – Olimpija, sobotni nogometni dan pa ob 20.15 zaključuje obračun Koper – Primorje.

9

Novice

Vojna v Gazi V Gazi ubitih več deset ljudi. Izrael napada begunska taborišča, na severu območja tudi bolnišnice.

V izraelskem zračnem napadu na begunsko taborišče Džabalija v Gazi je bilo ubitih najmanj 33 ljudi, od tega 21 žensk. Najmanj 11 ljudi pa je bilo ubitih v taborišču Magazi. Ob tem Izrael napada tri delno delujoče bolnišnice na severu okupiranega območja.

42

Bližnji vzhod Brezpilotni letalnik iz Libanona zadel Netanjahujevo rezidenco. V napadu ni bilo poškodovanih.

Izraelska vojska je sporočila, da je brezpilotni letalnik, ki je priletel iz Libanona, zadel rezidenco izraelskega premierja Benjamina Netanjahuja v Cezareji v osrednjem Izraelu. V incidentu sicer nihče ni bil poškodovan.

21
Oglasno sporočilo

Pivovarna Union: 160 let tradicije in inovacij v slovenskem pivovarstvu

Pivovarna Union praznuje veličastno 160-letnico obstoja, kar je pomemben mejnik v zgodovini ene najstarejših slovenskih blagovnih znamk.

Šport

Namizni tenis Jorgić kljub trem zaključnim žogicam izgubil v osmini finala EP-ja

Sobota ni bila srečen dan za slovenske namiznoteniške igralce na evropskem prvenstvu v Linzu. Darko Jorgić je v osmini finala proti Antonu Källbergu izgubil po tesnem boju s 3:4 v nizih, pri čemer imel je Slovenec tri zaključne žogice za četrtfinale.

9

Prvaki tedna Ultramaratonec Mirko Miklič: Ni mogoče teči preveč

V biografijah uspešnih posameznikov velikokrat preberemo, kako jim je majhen, vsakdanji, morda celo nepomemben dogodek spremenil tok življenja in jih odpeljal na nenačrtovano pot, ki je postala zgodba o uspehu. Ultramaratonec Mirko Bogomir Miklič.

5

Skoki Hrgota ima z Laniškom in Zajcem zelo močna nosilca ekipe

Decembra bodo minila štiri leta, kar je Robert Hrgota prevzel krmilo skakalne reprezentance. "Vsako leto se isto pogovarjamo. Želje so vedno enake. Vsako leto poskušamo nadgraditi," je povedal 36-letni Velenjčan.

9

Formula 1 Verstappen za le 12 tisočink dobil kvalifikacije za sprintersko dirko

Vodilni v skupnem seštevku formule 1 Max Verstappen (Red Bull) je bil najhitrejši v kvalifikacijah za sprintersko dirko VN ZDA v Austinu. George Russell je zaostal le 12 tisočink. Skupno drugouvrščeni Lando Norris (McLaren) gre v sprint s četrtega mesta.

9

Kolesarstvo Van Eetvelt dobil kraljevsko etapo Dirke po Guangšiju

Na zadnji preizkušnji kolesarske svetovne serije na Kitajskem je sobota prinesla kraljevsko etapo s ciljnim vzponom na strmem zidu Nongla. Belgijec Lennart Van Eetvelt je ukanil Maxa Onleyja ter je pred osvojitvijo 5. Dirke po Guangšiju.

14
Oglasno sporočilo

Ali res veste, pri katerem trgovcu dobite najcenejše sadje in zelenjavo?

Primerjali smo cene sadja in zelenjave pri različnih trgovcih v Sloveniji in ugotavljamo, da oglaševanje nekaterih ni fer.

MotoGP Martin zmagovalec sprinta v Avstraliji, Bagnaia le četrti

Španec Jorge Martin (Pramac Ducati) je zmagovalec sprinterske dirke v elitnem razredu motoGP na Phillip Islandu v Avstraliji. S tem je utrdil vodstvo v skupnem seštevku, saj je bil njegov najbližji zasledovalec Italijan Francesco Bagnaia le četrti.

1
Več

Kultura

Film in TV Ameriški psiho dobi novo priredbo, tokrat v rokah italijanskega esteta Luce Guadagnina

Po skoraj četrt stoletja bo novo ekranizacijo dobil roman Ameriški psiho, moderna klasika Breta Eastona Ellisa, ki satirizira zloveščo plitkost sodobnega kapitalizma. Režiral jo bo Luca Guadagnino.

Arhitektura in oblikovanje "Les vibrira z našo dušo": sredi ožganega Krasa očarala razstava lesa

Na 16. razstavi Čar lesa, ki vse od leta 2009 kroži po Sloveniji – seveda vsakič z drugimi razstavljavci – se na goriškem Krasu, kjer je že dvakrat pustošil uničujoči ogenj in goltal tamkajšnje kraške gozdove, predstavlja 44 razstavljavcev.

Arhitektura in oblikovanje Open House Zagreb: arhitekturni biseri odpirajo vrata za javnost

V hrvaški prestolnici ta konec tedna poteka arhitekturni festival Open House Zagreb, v sklopu katerega si obiskovalci lahko že drugo leto zapored brezplačno ogledajo več deset arhitekturno zanimivih zgradb, ki so sicer večinoma zaprte za javnost.

1
Več

Zabava in slog

Ture avanture Sylt: Idilični nemški otok bogatih in privilegiranih

Dobrodošli na Sylt, (vsaj na videz) idilični otok na skrajnem severu Nemčije, ki bolj spominja na petična obalna letovišča Nove Anglije in New Yorka kot pa na stereotipno podobo Nemčije.

28

Nič ne bo James Blunt bo obdržal rojstno ime in ne bo postal Blunty McBluntface

Britanski pevec James Blunt je obljubil, da si bo, če nova izdaja njegovega prvenca ob 20. obletnici doseže vrh britanske lestvice, zakonito spremenil ime v Blunty McBluntface. Podvig je na žalost padel v vodo – album je pristal šele na sedmem mestu.

1

Čudna najdba V Sydneyju plaže spet odprte – skrivnostne črne krogle so se izkazale za nenevarne

Plaže v Sydneyju so za nekaj dni zaprli, saj so tam našli črne krogle različnih velikosti, a ker so po analizi ugotovili, da te niso nevarne zdravju, so jih spet odprli. Skrivnostno snov še naplavlja, ljudem svetujejo, naj se krogel ne dotikajo.

1

Presenečenje Elton John po letu dni spet na odru

Britanski glasbenik Elton John je lani sklenil poslovilno turnejo, po več kot letu dni pa se je spet vrnil na odre. Kot gost presenečenja je namreč nastopil na londonskem koncertu Due Lipe.

3

Nujne spremembe Planinske koče zaradi pomanjkanja denarja in interesa mlajših generacij v krizi

Potem ko so se jeseniški planinci odločali o prodaji Tičarjevega doma na Vršiču eni od turističnih agencij, obstaja bojazen, da bo še kakšno izmed planinskih društev, ki si lastijo večino slovenskih koč, finančne težave poskusilo rešiti na podoben način.

12
Oglasno sporočilo

V čem je skrivnost izklesane postave Franka Bajca?

Ste se kdaj vprašali, kako Franko vzdržuje tiste mišice, ki smo jih občudovali v resničnostnih šovih in pri vseh njegovih športnih izzivih? No, ni vse le v številu ur, preživetih v telovadnici – njegova skrivnost je veliko bolj strateška ...

Jona Bednjanec, oblikovalka pletenin "Ljudje vse bolj cenijo ročno delo, trajnost in avtentičnost"

Jona Bednjanec ob predstavitvi nove kolekcije pletenin pravi, da je pri združevanju novih kosov s starejšimi ključno, da se kosi medsebojno dopolnjujejo in ustvarjajo brezčasno celoto.

1
Več

Uredniški izbor

Intervju "Mislim, da je krščanskim skupnostim na Zahodu vseeno za kristjane v Sveti deželi"

Odziv zahodnih krščanskih cerkva na dogajanje v Palestini v zadnjem letu je palestinske kristjane razočaral, je za MMC dejal rektor anglikanske cerkve v Ramali Fadi Diab. Meni, da je treba na vprašanje Palestine gledati skozi prizmo kolonializma.

113

Afrika "Madžarska želi s pošiljanjem vojakov v Čad širiti svoj geopolitični vpliv"

Madžarska se je odločila, da bo v Čad poslala 200 svojih vojakov, ki naj bi sodelovali pri zagotavljanju varnosti in spopadanju z nezakonitimi migracijami, z vojaško misijo pa si želi zagotoviti tudi prisotnost v Sahelu in širiti svoj geopolitični vpliv.

143

Zdravje Na Rakitni med tritedenskim digitalnim odklopom pomagajo otrokom z znaki digitalne zasvojenosti

V Mladinskem klimatskem zdravilišču Rakitna v zavetju krimskih gozdov je pred več kot letom dni zaživel edinstven terapevtski program, ki otrokom in mladostnikom omogoča tritedenski odklop od telefonov in računalnikov.

12

Svetovni dan hospica Tatjana Fink: "Največja ljubezen, ki jo lahko damo, je, da dovolimo človeku oditi"

Hiša Hospic pri nas obstaja od leta 2010 in bolnikom nudi popolno oskrbo na zadnji poti. "Poudarki so na življenju, ne na umiranju," pravi vodja Tatjana Fink. Kakšne stigme se držijo hospica, se ljudje bojijo smrti in kako je delati v takem okolju?

33
Več

Posebna izdaja

Več
Prijavite se na e-novice

Prijavite se na e-novice

Neveljaven email naslov