Obvestila

Ni obvestil.

Obvestila so izklopljena . Vklopi.

Kazalo

Predlogi

Ni najdenih zadetkov.


Rezultati iskanja

Rezultati iskanja

Rezultati iskanja

Rezultati iskanja

Rezultati iskanja

Rezultati iskanja

Rezultati iskanja

Rezultati iskanja

MMC RTV 365 Radio Televizija mojRTV × Menu

Avtorji Ana Vojnović Zorman

Dostopno Gluhi, slepi in gibalno ovirani evropski trenerji

17.07.2024

»The big thing« (Velika stvar) je projekt treh partnerskih organizacij iz Slovenije, Belgije in Španije, ki združuje slepe in slabovidne, gluhe in naglušne ter gibalno ovirane na področju mladinskega dela in neformalnega izobraževanja na evropski ravni.

Dostopno Oglas razburil gluhe in naglušne

09.07.2024

Upanje za osebe z izgubo sluha je naslov, ki ga je bilo 29. junija 2024 mogoče zaslediti v časopisu Slovenske novice. Oglas ljudem z izgubo sluha obljublja: »…vsi, ki nosijo PureSoundPulse, v trenutku začnejo vse slišati odlično.«

Dostopno "Namesto da bi se vdala, sem našla nove poti in nove zmage"

05.07.2024

"Lahko rečem, da zmorem, vsak dan znova. Odločila sem se, da se osredotočam na dobro, kljub težavam in bolečinam, s katerimi živim. To je moja aktivna in stalna izbira, ki ni vedno lahka. Moje zdravstvene težave so le del mojega mozaika osebnosti."

Dostopno "Med mladimi invalidi je ogromno športnega potenciala"

01.07.2024

Med 27. 6. in 30. 6. je 46 udeležencev v Laškem spoznavalo paralimpijske športe. Za vse zbrane, otroke in starše, so pripravili zanimiva predavanja in delavnice in seveda srečanje s parašportniki.

Dostopno "Počutimo se kot drugorazredni državljani"

21.06.2024

Zveza za šport invalidov Slovenije-Slovenski paralimpijski komite (ZŠIS-SPK) in Nacionalni svet invalidskih organizacij Slovenije (NSIOS) sta na tiskovni konferenci pozvala državo k sistemski ureditvi financiranja prenosa paralimpijskih iger.

Intervju: Vinci Vogue Anžlovar "Tečem častni krog"

21.06.2024

"Sve je elektricitet." To je iz mojega filma Dedek gre na jug. V filmu Boris pravi: "Že stokrat sem si želel, da bi se vse končalo, in še ko se mi želja uresniči, ne gre brez bolečine, je treba crkavati." In eno leto pozneje sem začel crkavati.

Dostopno "Odkar sem se rodil, sem slep, tako živim in tako bom živel"

06.06.2024

Sedemletni Alexis Panić se je rodil z redko boleznijo, imenovano norrie, ki med drugim povzroča slepoto. Kljub temu da že od rojstva ne vidi, počne skoraj vse stvari, ki jih počnejo njegovi videči vrstniki.

Dostopno Dostopnost bančnih storitev za slepe in slabovidne

05.06.2024

Čez eno leto se po Zakonu o dostopnosti proizvodov in storitev za invalide izteče rok za prilagoditev dostopnosti bankomatov in potrošniških bančnih storitev. Koliko bank se že ukvarja s tem in s kakšnimi težavami se zaradi nedostopnosti soočajo invalidi?

Dostopno Deinstitucionalizacija – prepočasna, pomanjkljiva in neučinkovita

31.05.2024

Slovenija je med državami z najvišjo stopnjo institucionalizacije v Evropi. Po več desetletjih je čas, da država naredi korak proti deinstitucionalizaciji in skupnostni skrbi, je na posvetu v Novi Gorici poudaril varuh človekovih pravic.

Dostopno "Invalidski voziček ni najhujša stvar, ki se zgodi v življenju osebe z multiplo sklerozo"

27.05.2024

Darja Majce ozavešča, ruši tabuje, išče odgovore in deli svoje izkušnje o avtoimunski bolezni – multipli sklerozi. Je ustvarjalka bloga Izgubljena v vesolju, nedavno pa je začela pisati tudi svojo prvo knjigo.

Dostopno Kako dostopni so programi političnih strank, ki kandidirajo na evropskih volitvah?

22.05.2024

Vseh enajst političnih strank, ki kandidirajo na evropskih volitvah, smo vprašali, na kakšen način so poskrbeli, da do njihovih programov lahko dostopajo slepi in slabovidni, gluhe osebe, ki uporabljajo SZJ, in osebe s slabšimi bralnimi sposobnostmi.

Dostopno Kako izboljšati digitalno dostopnost ter dostopnost javnih zgradb in javnega prevoza?

17.05.2024

Digitalna dostopnost bo do leta 2025 za mnoge zasebne subjekte tudi zakonska obveza. Večina spletnih strani, mobilnih aplikacij in ostalih digitalnih vsebin pa še vedno ni dostopna za vse skupine prebivalstva.

Stran 1 od 22
Prijavite se na e-novice

Prijavite se na e-novice

Neveljaven email naslov