Obvestila

Ni obvestil.

Obvestila so izklopljena . Vklopi.

Kazalo

Predlogi

Ni najdenih zadetkov.


Rezultati iskanja

Rezultati iskanja

Rezultati iskanja

Rezultati iskanja

Rezultati iskanja

Rezultati iskanja

Rezultati iskanja

Rezultati iskanja

MMC RTV 365 Radio Televizija mojRTV × Menu

Avtorji Bojana Rugelj

Pred kamero Luka Serianz, inženir geologije: V Sloveniji še lahko pijemo vodo iz pipe, kar je v tujini redkost

20.01.2020

Inženir geologije Luka Serianz meni, da je geologija v Sloveniji podcenjena, kar se kaže tako, "da nas pokličejo takrat, ko je problem že nastal, takrat ko opozarjamo, da se lahko pojavi, pa smo nekako odrinjeni na stranski tir".

Pred kamero Sanja Zupanič, zdravnica: Zaradi slabih delovnih razmer mladi zdravniki odhajajo v tujino

13.01.2020

Sanja Zupanič, specializantka otroške in mladostniške psihiatrije, pravi, da je že okoli 10 odstotkov diplomantov medicine iz njene generacije zaradi slabih delovnih razmer v slovenskem zdravstvenem sistemu odšlo na delo v tujino.

Pred kamero Nejc Krevs: Moj nasvet vsem, ki jih zanima študij teologije - drznite si biti drugačni

23.12.2019

Nejc Krevs se je za študij na Teološki fakulteti Univerze v Ljubljani odločil zlasti "zaradi široke palete humanističnih znanj, ki jih ponuja fakulteta". Kot pravi, mu širina študija pomaga pri novinarskem poklicu, ki ga opravlja.

Pred kamero Domen Gril, diplomant upravnih ved: Študijske izmenjave bi morale biti obvezne

06.01.2020

Domen Gril pravi, da je študijska izmenjava tako pomembna za krepitev samozavesti in samostojnosti študentov, da bi jo na Fakulteti za upravo Univerze v Ljubljani, kjer je študiral, uvedel kot obvezno že na dodiplomskem študiju.

Pred kamero Živa Jakšić Ivačič: Specialni in rehabilitacijski pedagogi smo izjemno iskan kader

30.12.2019

Specialni in rehabilitacijski pedagogi smo tako iskan kader, da ni izziv poiskati službe po zaključku študija, temveč končati študij, preden služba najde tebe, pravi Živa Jakšić Ivačič.

Pred kamero Matic Može, inženir strojništva: Strojništvo je za Slovenijo izjemno pomembno, a premalo cenjeno

02.12.2019

Matic Može meni, da strojniški poklic v Sloveniji ni toliko cenjen, kot bi moral biti in da si inženirji strojništva zaslužijo podoben ugled, kot ga imajo, denimo, zdravniki in pravniki, saj njihovo delo ni nič manj pomembno.

Pred kamero Roberto Gržinić, inženir navtike: Tema diplomske naloge naj izhaja iz praktičnih izkušenj

16.12.2019

Roberto Gržinić, diplomirani inženir navtike, meni, da je največja prednost Fakultete za pomorstvo in promet Univerze v Ljubljani možnost uporabe različnih simulatorjev, ki jih premore fakulteta, pri čemer omenja zlasti navtični simulator.

Pred kamero Bruna Žuber, pravnica: Obštudijske dejavnosti so dobra naložba v poklicno kariero

09.12.2019

Bruna Žuber, pravnica z izkušnjami v sodstvu, odvetništvu in zdaj na fakulteti, pozdravlja odločitev Pravne fakultete Univerze v Ljubljani, da oblikuje enovit petletni program študija prava, ki bo kmalu vložen v postopek akreditacije.

Pred kamero Tea Lenarčič, biokemičarka: Strokovna širina biokemikom odpira vrata na različna področja

18.11.2019

Iskanje službe za biokemike ni težavno, tudi zato ne, ker se lahko zaradi strokovne širine preusmerijo v farmacijo, biomedicino, biotehnologijo. Z biološkim znanjem in kemijsko natančnostjo so, kot pravi Tea Lenarčič, dobrodošli v vsakem laboratoriju.

Pred kamero Tjaša Božič, politologinja mednarodnih odnosov: Zaposlitev smo si s kolegi ustvarili sami

25.11.2019

Diplomantom, ki zaposlitve še niso našli, bi svetovala, naj razmislijo, ali bi si mogoče delovno mesto ustvarili sami. Naj jih ne bo strah razmišljati o samostojni podjetniški poti, pravi Tjaša Božič, politologinja mednarodnih odnosov s FDV-ja.

Pred kamero Aleš Ugovšek, lesar: Dobrih lesarjev je kvečjemu premalo kot preveč

11.11.2019

Aleš Ugovšek, po izobrazbi lesar, se na GZS-ju, kjer je zaposlen, ukvarja s promocijo in spodbujanjem inovativnosti ter sodelovanjem med podjetji in institucijami znanja. Pravi, da je povezovanje med panogami eden izmed temeljev uspeha in razvoja.

Pred kamero Maša Madon, ekonomistka: Pri iskanju prve zaposlitve pomaga tudi karierni center na fakulteti

04.11.2019

Zdaj, ko imam vpogled v slovenska podjetja, bi diplomantom ekonomije, ki iščejo službe, svetovala, naj bodo pri tem nekoliko predrzni - naj naredijo nekaj, kar se jim morda zdi na prvi pogled neobičajno, pravi Maša Madon z Ekonomske fakultete.

Stran 3 od 7
Prijavite se na e-novice

Prijavite se na e-novice

Neveljaven email naslov