Obvestila

Ni obvestil.

Obvestila so izklopljena . Vklopi.

Kazalo

Predlogi

Ni najdenih zadetkov.


Rezultati iskanja

Rezultati iskanja

Rezultati iskanja

Rezultati iskanja

Rezultati iskanja

Rezultati iskanja

Rezultati iskanja

Rezultati iskanja

MMC RTV 365 Radio Televizija mojRTV × Menu

Avtorji Boris Vasev

Evropska unija "Ko bo Hrvaška del EU-ja, bo vsa ta zgodba o meji smešna"

12.02.2013

Hrvaški politolog Branko Caratan je za MMC dejal, da je vprašanje meje bolj simbolno politično kot realno. O vprašanju LB-ja pa meni, da gre za osvajanje točk na slovenski politični sceni.

Slovenija Participativni proračun - ko vzamemo demokracijo zares

27.01.2013

Če iz samega izraza demokracija izhaja, da je nosilec oblasti ljudstvo, bi moralo biti predvsem odločanje o proračunu podvrženo načelu široke participacije.

Slovenija Foto: Protest proti "koncu referenduma kot temeljne oblike neposredne demokracije"

10.01.2013

Skupina Referendum državljanom je pred DZ-jem organizirala protest proti predlaganim ustavnim spremembam na področju referendumov. Ostre kritike prihajajo tudi iz vrst stroke.

Gospodarstvo Inšpektorat za delo: Žito je imelo 6 delavcev zaposlenih nezakonito

07.01.2013

V izrednem inšpekcijskem nadzoru je inšpektorat za delo v Žitu d. d. PC Kruh Pecivo v Mariboru 4. 1. 2013 ugotovil, da je 6 delavcem od 142 zaposlitev potekla že 31. 12. 2012.

Svet Betlehem: Beda beguncev le streljaj od kraja Jezusovega rojstva

25.12.2012

Medtem ko se za božič po svetu tradicionalno širi sporočilo miru, ostaja Betlehem, v katerem se je po krščanskem verovanju rodil Jezus, za številne palestinske kristjane sveti kraj v primežu ...

Slovenija Mednarodni dan migrantov: priseljenci so tudi tisti, rojeni v Sloveniji

18.12.2012

Ob mednarodnem dnevu migrantov je Statistični urad RS objavil podatek, da je v Sloveniji 417.000 priseljencev. SURS jih deli na priseljence 1., 2. in 3. generacije, kar je za nekatere sporna ...

Svet Od Madrida do Maribora

15.12.2012

Španski pravnik in aktivist Francisco Jurado je v pogovoru za MMC pojasnil karakteristike gibanja 15. maj, ki poziva k predrugačenju političnega in družbenega sistema. Vzporednice s procesom v ...

Slovenija Protestom mora slediti artikulacija novih politik

30.11.2012

Kaj prinašajo vstaje po Sloveniji in kakšen je njihov potencial? Razviti bo treba nove dolgoročne cilje, novo vodstvo pa bo moralo biti bolj poslušno. Podobne zahteve se širijo tudi drugod po svetu.

Svet Vir nasilja v Palestini je izraelska okupacija

26.11.2012

O zadnji eskalaciji nasilja med Gazo in Izraelom ter kontekstu, v katerem se je odvila, sta za MMC spregovorila v Sloveniji živeča Jaber Elmasry iz Gaze in Lior Volnejc iz Tel Aviva.

Svet Kosor za MMC: Sodba Sanaderju je sodba posamezniku

24.11.2012

Nekdanja predsednica hrvaške vlade in stranke HDZ Jadranka Kosor je za MMC na kratko spregovorila o sodbi Sanaderju in posledicah za HDZ ter pomanjkanju obsodb za vojne zločine v operaciji Nevihta.

Slovenija Kučan, psihopolitika zarot, desnica in vsaj dve levici

20.11.2012

Pismo Milana Kučana Borutu Pahorju, naj razkrije "strice iz ozadja", je sprožilo vrsto odzivov in odprlo tudi nekaj vprašanj o konfliktu na levici, pa tudi o implikacijah takšnega diskurza.

Svet Protesti proti vojni v Gazi tako v Izraelu kot na Zahodnem bregu

17.11.2012

Medtem ko se izraelsko obstreljevanje Gaze in palestinsko raketiranje izraelskih mest nadaljujeta, potekajo protesti proti dejanjem izraelske vlade tako v Tel Avivu in Jeruzalemu kot na Zahodnem ...

Stran 17 od 18
Prijavite se na e-novice

Prijavite se na e-novice

Neveljaven email naslov