Obvestila

Ni obvestil.

Obvestila so izklopljena . Vklopi.

Kazalo

Predlogi

Ni najdenih zadetkov.


Rezultati iskanja

Rezultati iskanja

Rezultati iskanja

Rezultati iskanja

Rezultati iskanja

Rezultati iskanja

Rezultati iskanja

Rezultati iskanja

MMC RTV 365 Radio Televizija mojRTV × Menu
Zastoji na cestah

Avtorji Kaja Sajovic

Okolje Sejanje oblakov: Nevihtna apokalipsa v Dubaju načela razpravo o umetnih posegih v vreme

24.04.2024

Ob silovitem neurju, ki se je prejšnji teden razbesnelo nad Dubajem in povzročilo rekordne poplave, so se pojavili namigi, da bi k ujmi lahko pripomogel emiratski program sejanja oblakov. Za ene je to rešitev za sušo, za druge nevarno poseganje v naravo.

Reportaža iz Tokia Pri pravem mojstru sušija: vstop v posvečeni tempelj veščin in discipline

21.04.2024

Za tiste, ki jih zanima kulinarika, je Japonska pogosto najboljša gastronomska destinacija. In nič ne uteleša japonskih veščin, mojstrstva in discipline bolje kot priprava sušija.

Svet World Central Kitchen: kako je dobrodelno kuhanje pristalo v prvih bojnih linijah

18.04.2024

“Vredno je poskusiti. Moramo poskusiti. Če nam uspe, dobijo pomoč vsi," je povedal špansko-ameriški kuharski zvezdnik Jose Andres, ki je prejšnji mesec sprejel izziv nahraniti prebivalce Gaze s svojim dobrodelnim projektom World Central Kitchen (WCK).

Reportaža Brezupno iskanje cvetočih češenj v Tokiu: Prišli na sakuro, dobili izgubljeno s prevodom

14.04.2024

Sakura oziroma sezona cvetenja češenj je na Japonskem velika stvar. Kako velika? Turisti načrtujejo svoje počitnice in letalske vozovnice v skladu z napovedmi, kdaj naj bi češnje zacvetele. Cene hotelskih nastanitev se zavihtijo v nebo.

Zapor San Quentin Najzloglasnejši zapor v Kaliforniji: "Videl sem jih priti in oditi in videl sem jih umreti"

03.04.2024

"San Quentin, živi pekel si mi bil / Žuliš me od 1963 / Videl sem jih priti in oditi in videl sem jih umreti / In že davno sem se nehal spraševati, zakaj," je pel Johnny Cash v svoji pesmi San Quentin, posvečeni najzloglasnejšemu zaporu v Kaliforniji.

Kulinarika Vse manj je dobrih gostiln ali zakaj nihče ne opeva jote in golaža?

17.03.2024

Kje ste si privoščili nedeljsko kosilo? Doma? Morda v kateri od slovenskih gostiln, ki ponujajo domače ali tradicionalne jedi? Verjetno ste imeli težave z njihovim iskanjem, saj je tradicionalnih slovenskih gostiln vse manj.

Nemško-izraelska naveza "Nemška slepa solidarnost z Izraelom ni iz občutka krivde, ampak iz koristoljubja"

26.03.2024

"Nemčija ima poseben in dober odnos z Izraelom. In Izrael se lahko zanese na nas," je znova poudaril nemški kancler Olaf Scholz. Brezpogojna podpora Nemčije Izraelu pri agresiji na Gazo je tema številnih razprav, razlogi pa so zgodovinski in zapleteni.

Kritike poročanja o Gazi Zakaj imajo smrtonosni izstrelki v Ukrajini lastnika, v Gazi pa je situacija "kompleksna"?

07.03.2024

Številni zahodni mediji so deležni vse večjih kritik – tako internih kot zunanjih – na račun poročanja o vojni v Gazi, pri čemer jim očitajo minimaliziranje trpljenja Palestincev, ki "umirajo", niso "ubiti", in nekritično širjenje narativov Izraela.

Intervju O propagandi in dezinformacijah: "Skušati razložiti Rusom naš pogled na svet je skoraj nemogoče"

01.03.2024

"Midva se lahko pogovarjava o spornem početju in zločinih Zahoda, a težavo imam, ko skušajo te podatke izkoristiti zunanji akterji," meni Jean Christophe Boucher, kanadski profesor ter strokovnjak za dezinformacije in zunanje informacijsko manipuliranje.

Ture avanture Bahrajn – iskanje identitete v “Las Vegasu” Perzijskega zaliva

02.03.2024

Formula 1 je v Bahrajnu velika stvar. Nedvomno. Kako velika? Njihov letalski prevoznik je glavni sponzor, ob prihodu na letališče so ločena okenca za predstavnike dirkaškega cirkusa, dirkači pa oblegani tudi, ko se skrivajo v napol praznih restavracijah.

Mehika Jukatan: Majevske ruševine, kolonialna mesteca in sanjske plaže z vplivneži

01.03.2024

Jukatan je poln nasprotij. Po eni strani hiperskomercializiran z letovišči, kot so Cancun, Playa del Carmen in Tulum, po drugi strani pa lahko na tem južnem polotoku najdete srčiko Mehike – samo iskati je treba na pravih krajih.

ZDA Odzivi na intervju Tuckerja Carlsona s Putinom: Pravo novinarstvo ali propagandist Kremlja?

10.02.2024

“Intervju Tuckerja Carlsona s Putinom bo postavil na preizkušnjo EU-zakonodajo, ki regulira tehnološka podjetja,” se je bral naslov v Guardianu na predvečer prvega intervjuja kakega zahodnega novinarja z ruskim predsednikom po začetku vojne v Ukrajini.

Stran 1 od 81
Prijavite se na e-novice

Prijavite se na e-novice

Neveljaven email naslov