Obvestila

Ni obvestil.

Obvestila so izklopljena . Vklopi.

Kazalo

Predlogi

Ni najdenih zadetkov.


Rezultati iskanja

Rezultati iskanja

Rezultati iskanja

Rezultati iskanja

Rezultati iskanja

Rezultati iskanja

Rezultati iskanja

Rezultati iskanja

MMC RTV 365 Radio Televizija mojRTV × Menu

Avtorji Tanja Mojzer

Živali Mačje pasme: Siamska muca

08.04.2022

Siamska muca je ena izmed najpogostejših mačjih pasem, ki si jih ljudje izberejo za hišnega ljubljenčka. Vas zanima, kako se običajno vede?

Zakaj? Zato! Zakaj se je uporabljalo živo srebro?

06.04.2022

Zagotovo se najprej spomnimo na termometer, ko slišimo za živo srebro. Saj veste - termometer se razbije iz njega pa skočijo majhne srebrne kroglice, ki jih je nemogoče uloviti. Ja, to je živo srebro.

Moje telo Kako delujejo jetra?

06.04.2022

Človeško telo je sestavljeno iz mnogih notranjih organov. Vsak ima seveda svojo točno določeno nalogo, ki jo mora opravljati, da vso telo nemoteno in zdravo deluje. Jetra so glavna za pretvotbo vseh mogočih strupov.

Zemljepis Kje je Antonijev rov?

05.04.2022

Ste vedeli, da smo imeli v Sloveniji rudnik živega srebra? Nahajal se v Idriji in je bil včasih drugi največji rudnik živega srebra na svetu. Prispeval je kar tretjino svetovne proizvodnje te plemenite in edine tekoče kovine na svetu.

Živali Pasje pasme: Hrti

05.04.2022

Hrti spadejo med tiste pasje pasme, ki jih prepoznate po tem, da so izjemno vitki in izjemno hitri. Tudi, če pojedo veliko, se načeloma ne zredijo.

Rastline Narcisa, pomladna lepotica

04.04.2022

Prelepe rumeno bele cvetlice so po navadi prve znanilke, da se je pomlad resnično pričela. Poznamo jih več vrst, med seboj se razlikujejo po obliki in barvi cvetov.

Narava Vrste kamnin

03.04.2022

Geologi, ki se ukvarjajo s proučevanjem kamnin, jih razvrstijo v skupine glede na to, kako so nastale. Ozemlje Slovenije je po tej razvrstitvi prekrito z magmatskimi, sedimentnimi in metamorfnimi kamninami.

Poklici Mornar

02.04.2022

Mornar dela na ladji vse, kar je potrebno za njeno vzdrževanje, seveda pa mora tudi zelo dobro vedeti, kako se ladjo usmerja, parkira, priveže in vse ostalo.

Živali Osa, joj, kako pičiš!

02.04.2022

Osa je tista mala žuželka črno rumene barve, ki si jo najbolj zapomnimo, če nas piči s svojim želom. To se velikokrat zgodi takrat, ko se žuželka brani.

Zakaj? Zato! Zakaj se na prvi april šalimo?

01.04.2022

Ste se kdaj vprašali, kako je sploh prišlo do tega, da na prvi april zbijamo šale in nekoga močno presenetimo s kakšno potegavščino? Po navadi povemo nekaj, kar ni res in pričakujemo, da nam bodo verjeli. Ali pa naredimo potegavščino, ki osebo nasmeji.

Rastline Rožmarin

01.04.2022

Če ste kdaj videli na hrani vejico, na kateri je več manjših ozkih trakcev, je skoraj zagotovo to bil rožmarin.

Zakaj? Zato! Zakaj dežuje?

31.03.2022

Ste se kdaj vprašali, kako je sploh možno, da dežuje? Kaj se takrat dogaja v oblakih?

Stran 97 od 127
Prijavite se na e-novice

Prijavite se na e-novice

Neveljaven email naslov