Obvestila

Ni obvestil.

Obvestila so izklopljena . Vklopi.

Kazalo

Predlogi

Ni najdenih zadetkov.


Rezultati iskanja

Rezultati iskanja

Rezultati iskanja

Rezultati iskanja

Rezultati iskanja

Rezultati iskanja

Rezultati iskanja

Rezultati iskanja

MMC RTV 365 Radio Televizija mojRTV × Menu

Avtorji Tanja Mojzer

Zakaj? Zato! Zakaj grmi?

12.05.2022

Med nevihto velikokrat slišimo močno grmenje in vidimo strele. Kaj se takrat pravzaprav dogaja? Oziroma osredotočimo se tokrat le na grmenje. Kaj to sploh je?

Zakaj? Zato! Zakaj nastane megla?

03.05.2022

Včasih se zgodi, da je takšno vreme, kot bi bili sredi oblaka. Ne vidimo ničesar, le belo meglo. Kako torej megla sploh nastane?

Moje telo Zakaj dobimo dioptrijo?

12.05.2022

Pri pregledu vida, se lahko zgodi, da vidite nekoliko slabše kot so predpisani standardi. Lahko je vid oslabljen na daleč ali od blizu. V obeh primeru rečemo, da imate dioptrijo.

Narava Burja, kako pihaš!

01.05.2022

Zagotovo ste že bili kdaj na izletu v bližni morja in je pihal izredno močan veter. Njaverjetneje je to bila burja. Spremljajo jo lahko tudi padavine, najpogosteje dež, lahko pa burja piha tudi ob sicer lepem sončnem vremenu.

Šport Vaterpolo

30.04.2022

Vaterpolo je moštvena igra z žogo, ki poteka v vodi, običajno v bazenu. Na prvi pogled bi ga po osnovnih pravilih lahko imenovali tudi vodni rokomet.

Zemljepis Statistične regije Slovenije

29.04.2022

Naša država Slovenija je razdeljena na različna območja, ki jih omenjamo, ko govorimo na primer o volitvah, štetju prebivalcev ali kakor koli drugače uporabljamo statistiko. Tako imamo v Sloveniji 12 statističnih regij.

Zakaj? Zato! Zakaj je 27. april praznik?

27.04.2022

27. aprila imamo v Sloveniji dela prost dan, saj praznujemo Dan upora proti okupatorju. Sam praznik sega v leto 1941, ko so se med drugo svetovno vojno zbrali pomembni veljaki slovenske zgodovine in se pogovarjali o načrtih proti okupatorju.

Poklici Hišnik

28.04.2022

Če želite postati hišnik je prav, da vas že od malih nog zanima, kako se popravlja določena hišna opravila. Hišniki morajo biti namreč zelo spretni, veliko znanja pa pridobijo ravno z izkušnjami.

Rastline Šipek

03.05.2022

Šipek je najbolj znan po tem, da se iz njega skuha zelo zdravilen čaj. Gre za grm, ki uspeva tudi pri nas. Prepoznamo ga po majhnih rdečih plodovih.

Moje telo Zakaj sanjamo?

02.05.2022

Se vam je že kdaj zgodilo, da ste se sunkovito zbudili in niste bili prepričani, če se vam nekaj res dogaja ali le sanjate? Ja, tudi to se lahko občasno zgodi, saj so sanje zelo skrivnosten pojav.

Živali Pasje pasme: Ameriški koker španjel

01.05.2022

Ameriški koker španjel je zelo priljubljena pasma psičkov. So zelo družabni in izjemno primerni za hišne ljubljenčke.

Zakaj? Zato! Zakaj včasih vidimo polno luno?

30.04.2022

Ste že kdaj opazovali Luno na nebu? Kaj ste ugotovili? Da je včasih okrogla kot žoga, včasih pa se je vidi le en del, kajne? Zakaj se to dogaja?

Stran 93 od 127
Prijavite se na e-novice

Prijavite se na e-novice

Neveljaven email naslov