Obvestila

Ni obvestil.

Obvestila so izklopljena . Vklopi.

Kazalo

Predlogi

Ni najdenih zadetkov.


Rezultati iskanja

Rezultati iskanja

Rezultati iskanja

Rezultati iskanja

Rezultati iskanja

Rezultati iskanja

Rezultati iskanja

Rezultati iskanja

MMC RTV 365 Radio Televizija mojRTV × Menu

Avtorji Tanja Mojzer

Moje telo Karies

07.06.2022

Kaj se zgodi, če imamo v zobku luknjico? Vanjo lahko zahaja hrana, kajne? In iz te luknjice je hrano zelo težko očistiti, velikrat pa niti opazimo ne, da imamo čisto majhno luknjico. Zob začne počasi gniti, čemur pravimo zobna gniloba ali karies.

Živali Mačje pasme: Maine Coon

06.06.2022

Maine Coon je pasma domačih mačk z zelo izstopajočim videzom. Velikokrat je prava dama na lepotnih mačjih razstavah. Jo spoznamo?

Zakaj? Zato! Zakaj je sladkor škodljiv?

05.06.2022

Vse možne kupljene sladkarije, bonboni, sladoledi, torte, domača peciva, čokolade in podobno vsebujejo sladkor. Vsi vemo, da povzroča zelo veliko zdravstvenih nevščenosti, pa ga vseeno uživamo. Zakaj je torej tako škodljiv?

Poklici Kirurg

04.06.2022

Biti kururg je tisto častno delo, ki rešuje življenja. In to dobesedno. Kirurg je namreč tisti človek, ki operira osebo, ki je lahko v življenjski nevarnosti ali ima kakršno koli drugo zdravstveno težavo, ki jo je potrebno rešiti z ustrezno operacijo.

Šport Odbojka

03.06.2022

Če obožujete športe, kjer se družite z ostalimi igralci in med tem pozabite na močne udarce žoge, ob katerih vas lahko roke občasno zelo pečejo, je odbojka pravi šport za vas. Vsak odboj žoge skozi mrežo, je tako lep športni izziv.

Rastline Češnja

04.06.2022

Začetek poletja sli pozna pomlad je povezana s časom, ko dozorijo češnje. Ta zelo priljubljen sadež pa raste največkrat na zelo visokih drevesih, najlepše češnje pa so tudi na precej tankih vejah, zato jih obirajo le tisti najbolj pogumni.

Moje telo Jok zaradi čebule

03.06.2022

Ste že kdaj opazili koga, ki je rezal čebulo in so se mu ob tem solzile oči? Zakaj se to zgodi? Kaj v čebuli je takšnega, da se velikokrat jočemo, ko smo v stiku s svežo čebulo?

Moje telo Skrb za zobe

01.06.2022

Zobje imajo pri človeškem telesu izredno veliko vlogo, zato je potrebno za njih ustrezno skrbeti. Čistiti je otrebno medzobne predele (z nitko ali medzobnimi ščetkami), kakor tudi same zobe (z zobno ščetko).

Živali Ribe: Tuna

02.06.2022

Tuna je zagotovo ena izmed najbolj priljubljenih rib v naši prehrani. Ima poseben okus in je skoraj nepogrešljiva na pizah, v sendvičih, na testeninah, tudi pašteta je izvrstna.

Berem in pišem Ostržek

02.06.2022

Le kdo ne pozna Ostržka, ki mu zaradi laži, ki jih izreka, zraste velik nos. To je postal tudi sinonim za vse tiste, ki se kdaj zlažejo. Pravljica o Ostržku je svetovno znana, gre pa v bistvu za lutko in niti ne fanta.

Berem in pišem Pridi, mili moj Ariel

31.05.2022

Pridi, mili moj Ariel je zgodba o Marinki, ki nima mame, saj jo je zapustila. Nekega dne se sama z vlakom pripelje v Zabukovje, kjer živita njena stara starša. Ker pa je teta pozabila obvestiti babico in dedka o Marinkinem prihodu, ostane na postaji sama.

Moje telo Lakota

30.05.2022

Naše telo potrebuje hrano, da lahko vsi notranji organi normalno delujejo in da imamo energijo za delo, hojo, tek, razmišljanje in vse ostalo. Če nekaj časa, ne jemo, občutimo lakoto. Telo nas opozori, da potrebuje hrano.

Stran 88 od 127
Prijavite se na e-novice

Prijavite se na e-novice

Neveljaven email naslov