Obvestila

Ni obvestil.

Obvestila so izklopljena . Vklopi.

Kazalo

Predlogi

Ni najdenih zadetkov.


Rezultati iskanja

Rezultati iskanja

Rezultati iskanja

Rezultati iskanja

Rezultati iskanja

Rezultati iskanja

Rezultati iskanja

Rezultati iskanja

MMC RTV 365 Radio Televizija mojRTV × Menu
MMC-teden - tedenska izdaja najboljših vsebin

Avtorji Tanja Mojzer

Zakaj? Zato! Zakaj je velikonočni ponedeljek praznik?

18.04.2022

Velikonočni ponedeljek je v Sloveniji praznik, ki spada v sklop krščanskih praznikov. Je dan po veliki noči in je namenjen preživljanju časa z družino, prijatelji in sorodniki.

Rastline Magnolija

17.04.2022

Magnolija je tisto vijolično drevo ali grm, ki ima zelo dišeče cvetove.

Moje telo Hrana za mišice

16.04.2022

Vas zanima, katera je tista hrana, ki je najboljša za rast in razvoj vaših mišic?

Poklici Duhovnik

16.04.2022

Duhovnik oziroma teolog v krščanski cerkvi vodi svete maše in spremlja ljudi ob pomembnih življenjskih prelomnicah kot so krst, birma, obhajilo, poroka, pogreb, spoved in druge. Zelo je predan tej "božji službi" in mora imeti dober čut za sočloveka.

Živali Lep pozdrav iz mamine vreče

15.04.2022

Kenguru je izjemno zanimiva žival. Skače po zadnjih dveh nogah, ki sta bistveno daljši kot sprednji, ki delujeta kot roki in ne nogi. Samičke pa imajo na trebuščku posebno vrečo, iz katere gleda mladiček.

Zemljepis Velikost Zemlje

14.04.2022

Vas zanima, kolikšna je velikost našega planeta Zemlja?

Rastline Kamilice

14.04.2022

Kamilice so zagotovo najbolj znane po tem, da si iz njih skuhamo zdravilni čaj in ga popijemo. Lahko pa čaj uporabljamo tudi za čiščenje obraza ali drugega dela telesa.

Narava Opraševanje

20.04.2022

Opraševanje je ključnega pomena, saj se na ta način razmnožujejo rastline. Brez opraševanja pa tudi ni plodov, ki so ključni v naši prehrani (vso sadje in zelenjava). Na kakšen način pa se rastline oprašujejo?

Moje telo Prsni koš

13.04.2022

Prsni koš je tisti del telesa, ki je zavarovan s posebnimi kostmi, ki jih imenujemo rebra. V prsnem košu imamo srce, pljuča in še nekaj drugih notranjih organov.

Narava Po poteh rudnika živega srebra!

13.04.2022

Malokdo ve, da je v Idriji bil drugi največji rudnik živega srebra na svetu. Ja, prav ste prebrali. Vse od leta 1490 do 1994 so tam kopali rudo živega srebra. Danes je del rudnika z imenom Antonijev rov preoblikovan v muzej in si ga lahko ogledate.

Moje telo Vonj: zakaj toliko različnih?

12.04.2022

Ste kdaj razmišljali, kako je sploh mogoče, da zaznamo vonj, ki nam je prijeten, spet drugič zelo neprijeten? Kaj se dogaja v našem telesu, ko zaznavamo vonj vrtnice in kdaj na primer vonj po kanalizaciji, plesnivi hrani in podobno?

Živali Ptiči: Vrabec

11.04.2022

Vrabec je v Sloveniji naš dobri znanec iz neba. Je namreč najbolj razširjen ptič, nastopa pa tudi v zelo zannem slovenskem pregovoru. Ga poznate?

Stran 85 od 117
Prijavite se na e-novice

Prijavite se na e-novice

Neveljaven email naslov