Obvestila

Ni obvestil.

Obvestila so izklopljena . Vklopi.

Kazalo

Predlogi

Ni najdenih zadetkov.


Rezultati iskanja

Rezultati iskanja

Rezultati iskanja

Rezultati iskanja

Rezultati iskanja

Rezultati iskanja

Rezultati iskanja

Rezultati iskanja

MMC RTV 365 Radio Televizija mojRTV × Menu

Avtorji Tanja Mojzer

Zakaj? Zato! Zakaj nastane mavrica?

13.06.2022

Po dežju lahko včasih na nebu vidimo poseben pojav, ki vsebuje več pisanih barv. Ja, to je prelepa mavrica, za katero pravimo, da prinaša srečo in je eden izmed čudovitih prizorov, sploh za fotografe.

Rastline Hruška

12.06.2022

Hruška je zelo okusen sadež, ki v Sloveniji dobro uspeva. Poznamo seveda veliko različnih sort. Od majhnih, do malce večjih in tudi tistih, ki dozorijo jeseni in so primerne za ozimnico.

Narava Koloradski hrošč, žal te ne maramo!

08.06.2022

Lahko bi rekli, da je koloradski hrošč največji nepridiprav v vsakem zelenjavnem vrtu. Je še posebej velik ljubitelj krompirja, ki ga najbolj obožuje in kateremu lahko liste popolnoma pohrusta. Loti se tudi paradižnika in še česa, a največ krompirja.

Moje telo Strah

11.06.2022

Zagotovo vas je že kdaj popadel strah. Bojimo se lahko višine ali hitre vožnje s kolesom, avtomobilom. Včasih se bojimo ob prizorih v risanki ali filmu. Tudi občutek, da smo se izgubili in takoj ne najdemo mamice ali očija, je lahko zelo strašljiv.

Živali Ribe: Sardelice

10.06.2022

Sardela ali sardelica, pravimo ji tudi sardina, je ena izmed najpogostejših in najmanjših rib, ki jih lahko srečamo v Jadranskem morju. Pogosto jih uživamo iz konzerve ali pečene na žaru.

Šport Smučanje na vodi

14.06.2022

Poletje je v veliki meri zaznamovano z vodnimi športi, nekateri med njimi so tudi precej adrenalinski. Smučanje na vodi je že eno izmed teh.

Poklici Kuhar (chef)

06.06.2022

Kaj torej pomeni biti profesionalni kuhar? Najeverjetnje to, da kuha hrano v kuhunji, kajne? A pravi profesionalni kuhar je veliko več od tega. Dobro mora poznati različne sestavine, mora biti hiter, imeti smisel za kombinacijo jedi in še veliko drugega.

Zakaj? Zato! Zakaj se lahko vidimo v ogledalu?

05.06.2022

Ogledalo je izjemno zanimivo, saj lahko v njem vidimo svoj odsev. Ste kdaj razmišljali, kako je to sploh mogoče?

Narava Danes: Retrogradni Saturn

04.06.2022

Do 4. junija 2022 je trajal retrogradni Merkur, od tega datuma dalje, pa vse do 23. oktobra, pa nas čaka retrogradni Saturn. Gre za planet karme in discipline in bo po napovedih bolj pozitiven kot retrogradni Merkur, ki je prinašal precej nevšečnosti.

Narava Kako lahko pozimi pomagamo pticam?

21.12.2023

Tudi živali pozimi zebe, spopadajo pa se tudi s pomanjkanjem hrane. Kako jim lahko ta zanje naporni čas pomagamo prebroditi mi? V tokratnem prispevku se bomo osredotočili na pomoč pticam.

Zakaj? Zato! Zakaj je v streli elektrika?

09.06.2022

V poletnem času so kratkotrajne nevihte najpogostejše. Takrat se velikokrat zgodi, da nevihte spremlja grmenje in pa električne strele. Te so lahko različno močne. Včasih tako zelo, da udarijo v kakšen objekt, hišo, avto ali celo človeka.

Rastline Lubenica

08.06.2022

Kdo ne obožuje lubenice? Je izjemno sočen sadež, ki je najbolj značilen seveda za poletje. Ko ga uživate, se dobesedno odžejate, tako sočna je lubenica.

Stran 87 od 127
Prijavite se na e-novice

Prijavite se na e-novice

Neveljaven email naslov