Obvestila

Ni obvestil.

Obvestila so izklopljena . Vklopi.

Kazalo

Predlogi

Ni najdenih zadetkov.


Rezultati iskanja

Rezultati iskanja

Rezultati iskanja

Rezultati iskanja

Rezultati iskanja

Rezultati iskanja

Rezultati iskanja

Rezultati iskanja

MMC RTV 365 Radio Televizija mojRTV × Menu
MMC-teden - tedenska izdaja najboljših vsebin

Avtorji Tanja Mojzer

Moje telo Ustnice

06.05.2022

Morda niste nikoli razmišljali, a ustnice so prav poseben del telesa, ki zahtevajo še posebno pozornost in nego. Ker gre za sluznico, na njih ni dlačic, lahko pa močno razpokajo ali jih opeče sonce.

Rastline Maline

07.05.2022

Maline so tiste sočne rdeče kroglice, ki jih uživamo predvsem v toplejših letnih časih. So brez koščic, zato so zelo priljubljene pri vas dragi otroci, saj so starši lahko bolj brez skrbi kot takrat, ko posežete na primer po češnjah.

Moje telo Nohti, neprestano rastete?

06.05.2022

Nohte imamo na vsakem od naših prstov, tako na rokah kot na nogah. Z njimi se že rodimo, rastejo pa nam vse življenje.

Živali Mačje pasme: Sfinga

05.05.2022

Zelo posebna pasma mačk je mačka brez dlake. Med njimi so najbolj znane mačke sfinga, čeprav znotraj mačk brez dlake spada več vrst. Pri nas jo sicer srečamo zelo redko, a vedite, da mačke brez dlak obstajajo.

Zakaj? Zato! Čokolada različnih oblik

04.05.2022

Ste že kdaj razmišljali, kako je možno, da je čokolada lahko bela, mlečna, temna? Da se lahko iz čokolade izdela zajček, rožica, dedek Mraz, veverička in še veliko drugih stvari? Ja, vse to je mogoče zato, ker se iz čokolade naredi preliv za oblikovanje.

Poklici Arhitekt

04.05.2022

Arhitekt je tista oseba, ki ima zelo izostren čut za prostorsko predstavitev. Že obstoječe stanovanje, hišo ali kakšen drug objekt, znajo prenoviti v drugačno, novo podobo ali izrišejo povsem nov koncept notranjosti in zunanjosti nepremičnine.

Zakaj? Zato! Zakaj grmi?

12.05.2022

Med nevihto velikokrat slišimo močno grmenje in vidimo strele. Kaj se takrat pravzaprav dogaja? Oziroma osredotočimo se tokrat le na grmenje. Kaj to sploh je?

Zakaj? Zato! Zakaj nastane megla?

03.05.2022

Včasih se zgodi, da je takšno vreme, kot bi bili sredi oblaka. Ne vidimo ničesar, le belo meglo. Kako torej megla sploh nastane?

Moje telo Zakaj dobimo dioptrijo?

12.05.2022

Pri pregledu vida, se lahko zgodi, da vidite nekoliko slabše kot so predpisani standardi. Lahko je vid oslabljen na daleč ali od blizu. V obeh primeru rečemo, da imate dioptrijo.

Narava Burja, kako pihaš!

01.05.2022

Zagotovo ste že bili kdaj na izletu v bližni morja in je pihal izredno močan veter. Njaverjetneje je to bila burja. Spremljajo jo lahko tudi padavine, najpogosteje dež, lahko pa burja piha tudi ob sicer lepem sončnem vremenu.

Šport Vaterpolo

30.04.2022

Vaterpolo je moštvena igra z žogo, ki poteka v vodi, običajno v bazenu. Na prvi pogled bi ga po osnovnih pravilih lahko imenovali tudi vodni rokomet.

Zemljepis Statistične regije Slovenije

29.04.2022

Naša država Slovenija je razdeljena na različna območja, ki jih omenjamo, ko govorimo na primer o volitvah, štetju prebivalcev ali kakor koli drugače uporabljamo statistiko. Tako imamo v Sloveniji 12 statističnih regij.

Stran 82 od 117
Prijavite se na e-novice

Prijavite se na e-novice

Neveljaven email naslov