Obvestila

Ni obvestil.

Obvestila so izklopljena . Vklopi.

Kazalo

Predlogi

Ni najdenih zadetkov.


Rezultati iskanja

Rezultati iskanja

Rezultati iskanja

Rezultati iskanja

Rezultati iskanja

Rezultati iskanja

Rezultati iskanja

Rezultati iskanja

MMC RTV 365 Radio Televizija mojRTV × Menu
MMC-teden - tedenska izdaja najboljših vsebin

Avtorji Tanja Mojzer

Živali Štorklja

16.07.2022

Štorklja je tista zanimiva ptica z zelo dolgimi nogami in kljunom. Velikokrat lahko opazimo, kako si zgradijo gnezdo na visokem stebru za električno energijo. So tudi simbol rojstva. Pravimo, da ko nekdo dobi dojenčka, da ga je prinesla štorklja.

Poklici Kustos

15.07.2022

Ko govorimo o kustusih, misel seveda takoj nanese na katero od galerij. Kustos je namreč zaposlen v galeriji in skrbi za primerno hranjenje muzejskih predmetov.

Zakaj? Zato! Zakaj so poleti nevihte tako pogoste?

15.07.2022

Poleti so nevihte precej pogoste. Zgodi se tudi to, da sije sonce in kar nenadoma pride nevihtni oblak in prinese kratkotrajno nevihto. Vas zanima, zakaj se to zgodi?

Rastline Sorte paradižnika: Češnjev paradižnik

14.07.2022

Češnjev paradižnik spada med tiste izjemno priljubljene sorte paradižnika. Kot že samo ime pove, je ta paradižnik velik kot kakšna češnja.

Zakaj? Zato! Zakaj nastane polarni sij?

14.07.2022

Polarni sij ali avrora je sijaj vidne svetlobe v zgornjih delih ozračja, viden ponoči. Ponavadi je zelene ali rdeče barve.

Zemljepis Kje je Bela krajina?

13.07.2022

Kljub temu, da je Slovenija precej majhna država, ima zelo raznoliko pokrajiino, tako v naravi, kakor tudi geografsko po imenih. Danes bomo pobliže spoznali belo krajino.

Narava Rdeča pesa, zelo si zdravilna!

12.07.2022

Rdeča pesa je izjemno zdrava zelenjava, ki jo lahko uživamo kuhano ali surovo. Največkrat jo še vedno jemo kuhano in vloženo v kisu, a iz nje lahko pripravimo tudi odlične namaze, palačinke, celo kruh, tudi sok i izvrsten smuti.

Moje telo Trebušna gripa

13.07.2022

Se vam je že kdaj zgodilo, da vas je bolel trebuh, bili ste utrujeni, bruhali, imeli drisko, povišane temperature pa morda niti ne? V tem primeru je zelo možno, da ste zboleli za trebušno gripo. Traja lahko nekaj dni, nato mine sama od sebe.

Poklici Koreograf

11.07.2022

Ko opazujemo ples, katerega koli žanra, morda ne pomislimo, da je še pred samim plesom, morala nastati ideja, kako bo ta ples kot celota izgledal. In ravno to je delo koreografa. Gre za plesnega učitelja, trenerja in tudi plesalca, ki si "zamisli" ples.

Šport Nogomet

10.07.2022

Nogomet zagotovo spada med najbolj priljubljene in množične športe na svetu. Obožujejo ga predvsem moški, čeprav je zanimanje zanj tudi pri dekletih. Igrata dve ekipi po enajst igralcev. Potrebna je precejšnja spretnost in kondicija.

Živali Žirafa

12.07.2022

Žirafa je najvišja žival, ki lahko zlahka pokuka v tretje ali četrto nadstropje stolpnice. Samci so višji od samic, dosežejo pa lahko od 4,8 metra do 5,5 metra. To pa je višina, kajne?

Zakaj? Zato! Zakaj morje valovi?

11.07.2022

Lahko bi rekli, da je valovanje morja, posebno gibanje morja. Podobno kot mi hodimo, morje valovi. Valove pa sproža že samo gibanje našega planeta (vrtenje okrog zemeljske osi v enem dnevu) in pa seveda veter.

Stran 76 od 122
Prijavite se na e-novice

Prijavite se na e-novice

Neveljaven email naslov