Obvestila

Ni obvestil.

Obvestila so izklopljena . Vklopi.

Kazalo

Predlogi

Ni najdenih zadetkov.


Rezultati iskanja

Rezultati iskanja

Rezultati iskanja

Rezultati iskanja

Rezultati iskanja

Rezultati iskanja

Rezultati iskanja

Rezultati iskanja

MMC RTV 365 Radio Televizija mojRTV × Menu

Avtorji Tanja Mojzer

Zakaj? Zato! Zakaj nas osa lahko piči?

29.06.2022

Osa je ena izmed žuželk, ki ima na zadku želo. S tem želom se brani pred napadi večjih živali, lahko pa z njim piči tudi nas. Seveda le takrat, ko se počuti ogroženo, ali ko nam morda zaide med oblačila ali kopalke, pa ne najde izhoda.

Narava Kaj je vročinski val?

28.06.2022

Poleti se velikokrat pripeti, da so določeno obdobje (npr. 14 dni ali celo več) temperature izredno visoke, padavin ni pa nobenih. Temu obdobju pravimo sušno obdobje oziroma vročinski val.

Zakaj? Zato! Zakaj nastane potres?

03.07.2022

V Sloveniji smo že velikokrat doživela blažjo obliko potresa, v preteklosti pa tudi hujšo, ko so se podirale stavbe, ceste in mostovi.

Rastline Papaja

02.07.2022

Papaja je tropski sadež, ki je na prvi pogled zelo podoben kakšni buči. A po okusu je seveda drugačna, saj gre za sladek sadež, ki pa ima na sredini črna semena. Raste samo v tropskih krajih, kjer je zelo toplo in hkrati vlažno podnebje.

Moje telo Oh, ti vetrovi!

01.07.2022

Zagotovo smo že vsi doživeli, da smo bili deležni čudnih vonjav, ki so skozi zadnjično odprtino ušli nam ali pa komu drugemu. Gre za prebavne vetrovi, ki nastanejo, ko se hrana prebavlja.

Zemljepis Poznate Piran?

27.06.2022

Piran je zelo lepo slovensko obmorsko mesto. Najbolj je znano po Tartinijevem trgu, na sredi katerega je Tartinijev spomenik. Gre za piranskega rojaka, violinista in skladatelja Giuseppeja Tartinija, katerega spomenik je pred občinsko stavbo.

Živali Koat, kdo si?

11.04.2023

Koati so majhni medvedki. Precej mišičaste živali, lahko bi rekli, da mešanica med rakunom, medvedom in pando.

Zakaj? Zato! Zakaj je 25. junij državni praznik?

25.06.2022

Dan državnosti je slovenski državni praznik, ki se praznuje 25. junija, in je dela prost dan v Republiki Sloveniji. Je tudi prvi dan dolgih poletnih počitnic, tako da tako ali tako ni več šole.

Šport Deskanje na vodi

26.06.2022

Deskanje na vodi je izredno priljubljeno v obalnih krajih, saj so zanj seveda pomembni valovi, veter in pa sama oprema: deska na vodi ter primerni čevlji in kombenizon. Šport je lahko tekmovalne ali rekreativne narave. Potrebna je pa precejšnja spretnost.

Poklici Aranžer

24.06.2022

Aranžer je poklic, pri katerem je potrebno imeti zelo dober čut za lepoto, estetiko in kombinacijo barv ter materialov. Zraven tega pa še spretne roke, da se vse te ideje predstavijo v realnosti v obliki zanimivih izložb, okrasja in pri zavijanju daril.

Živali Ribe: Skuše

30.06.2022

Skuša je riba, ki jo zelo pogosto vidimo na naših krožnikih. Najbolj je prepoznavna po posebnem vzorcu na zgornjem delu hrbta, kjer ima krivulje na svetlo modri podlagi.

Narava Strela, zakaj udariš?

23.06.2022

Med nevihto se vsi najbolj bojimo toče in pa tudi udarca strele, ki nam lahko poškoduje dom, avtomobil ali celo nas same, saj lahko udari tudi v nas. Pa morda veste, kako sploh pride do tega pojava?

Stran 73 od 117
Prijavite se na e-novice

Prijavite se na e-novice

Neveljaven email naslov