Obvestila

Ni obvestil.

Obvestila so izklopljena . Vklopi.

Kazalo

Predlogi

Ni najdenih zadetkov.


Rezultati iskanja

Rezultati iskanja

Rezultati iskanja

Rezultati iskanja

Rezultati iskanja

Rezultati iskanja

Rezultati iskanja

Rezultati iskanja

MMC RTV 365 Radio Televizija mojRTV × Menu

Avtorji Tanja Mojzer

Narava Sonce, ogromno si!

18.06.2022

Sonce je edina zvezda v našem osončju in glavni vir svetlobe na planetu Zemlja. V Soncu je zbrane 99,8% vse mase osončja. Njen polmer je 695500 km, kar je 109 Zemljinih polmerov. To pa je številka, kajne?

Moje telo Zjutraj je telo višje

10.04.2023

Ste vedeli, da je naše telo zjutraj nekoliko višje kot zvečer? Zelo zanimivo, kajne? Razvozlajmo, zakaj.

Zemljepis Koliko je že visok Triglav?

17.06.2022

Triglav je najvišji vrh v Sloveniji in meri 2864 metrov. Je simbol Slovenije in v naši zastavi imamo grb, ki ponazarja ravno Triglav.

Rastline Por, čebulin prijatelj!

20.06.2022

Por je po izgledu in tudi okusu precej podoben čebuli, čeprav se od nje tudi razlikuje. Največja razlika je, da čebulica, ki je v zemlji ni pri poru tako okrogla. Druga razlika pa je ta, da je zelen nadzemni del pri poru bolj košat in temno zelen.

Poklici Animator lutk

16.06.2022

Animator lutk je na prvi pogled igriv in prikupen ter preprost poklic, a ko ga malce pobliže spoznamo, vidimo, da terja ogromno znanja, truda, tehničnih in vokalnih (glasovnih) spretnosti. Lutka, ki jo igralec vodi je del zgodbe in mora biti prepričljiva.

Moje telo Neprijetna driska

19.06.2022

Vsi smo že kdaj doživeli, da nas je morda za nekaj časa bolel trebušček in da smo imeli prebavne težave. Če je blato bilo izredno redko in če smo morali stranišče obiskati celo večkrat, je to zagotovo bila driska. Poglejmo, zakaj pride do tega?

Živali Inčuni

18.06.2022

Inčuni so zelo majhne ribice, ki v morju živijo v jatah. Pri nas jih zelo pogosto vključujemo v prehrano. Še najbolj so znani slani inčuni v konzervi, ki jih lahko jemo samostojno s kruhom ali morda na pici.

Zakaj? Zato! Zakaj nas osa lahko piči?

17.06.2022

Toplo vreme na plano prikliče vse možne živali, med njimi tudi žuželke ose. Najpogosteje jih vidimo na obloženi mizi s sadjem, medtem ko ližemo sladoled ali jemo kakšne druge dobrote. Osa načeloma ne piči kar tako, a previdnost ni nikoli odveč.

Narava Skrivnosti o Luni

15.06.2022

Luna, ki jo tako radi opazujemo na nebu je naraven satelit Zemlje in jo obkoroži v 27,3 dneva. To je skoraj en mesec, zato pogovorno Luno tudi večkrat imenujemo Mesec. Največkrat jo omenjamo, ko je Luna polna ali prazna ali včasih celo rdeča.

Zakaj? Zato! Zakaj nastane mavrica?

13.06.2022

Mavrica je tisti lep barvit pojav, ki nastane po dežju. Gre za res izjemen in nenavaden pojav, za katerega pravimo, da prinaša srečo. Obožujejo ga pa predvsem fotografi. Poglejmo, kako nastane in zakaj.

Moje telo Punce, nekaj o menstruaciji!

12.06.2022

Eden izmed največjih mejnikov v življenju vsakega dekleta je zagotovo prihod menstruacije. Gre za vsakomesečni cikel v življenju deklet in žensk in traja do približno 55-tega ali 60-tega leta starosti ženske. Spremljajo jo napihnjenost, slabosti in krči.

Zemljepis Blejsko jezero

11.06.2022

Blejsko jezero je zagotovo najbolj obiskano jezero v Sloveniji. Je velika naravna posebnost ledeniškega izvora, čudo vseh čudes pa predstavlja naravni otoček sredi jezera na katerem je cerkvica Marijinega vnebovzetja. Poleti se v njem lahko tudi kopamo.

Stran 75 od 117
Prijavite se na e-novice

Prijavite se na e-novice

Neveljaven email naslov