Obvestila

Ni obvestil.

Obvestila so izklopljena . Vklopi.

Kazalo

Predlogi

Ni najdenih zadetkov.


Rezultati iskanja

Rezultati iskanja

Rezultati iskanja

Rezultati iskanja

Rezultati iskanja

Rezultati iskanja

Rezultati iskanja

Rezultati iskanja

MMC RTV 365 Radio Televizija mojRTV × Menu

Avtorji Tanja Mojzer

Zakaj? Zato! Zakaj volna odganja vonjave?

12.04.2023

Ste vedeli, da je prava volna odporna na vonjave? To pomeni, da tudi, če se zelo znojimo, to nekako ne bo možno zaznati, če imamo oblečen volnen pulover.

Živali Pav, ta tvoj neverjeten rep!

18.09.2022

Pav je izjemno zanimiva žival, ki vas bo popolnoma očarala, ko razpre svoj rep.

Zakaj? Zato! Zakaj so poleti požari v gozdu pogosti?

27.07.2022

Poleti smo žal lahko priča, kako gorijo gozdovi v večih državah po svetu. Žal smo bili tudi v Sloveniji priča največjemu požaru doslej. Zakaj se torej to zgodi? So res krive zelo visoke temperature?

Rastline Kivi

26.07.2022

Kivi je tisto sadje, ki mu morda mnogi rečejo, da je na prvi pogled podoben krompirju. Seveda, ko ga prerežemo, takoj ugotovimo, da je to sila poseben "krompir". Okrog je zelen, na sredini pa ima belkasto sredico z majhnimi črnimi pikicami (semena).

Živali Morska zvezda

24.07.2022

Morska zvezda je zelo zanimiva morska žival. Ime je dobila po svoji obliki, saj res izgleda kot zvezda. Poznamo pa različne vrste, ki se razlikujejo predvsem po barvi, velikosti in celotni obliki.

Zakaj? Zato! Zakaj se mazati s kremo proti UV žarkom?

23.07.2022

Poleti, ko sonce močno pripeka, se je smiselno namazati s kremo, ki vsebuje zaščitni faktor. To storimo zato, da nas krema obvaruje pred sončnimi opeklinami, ki so na močnem soncu lahko zelo hude.

Rastline Nektarina

22.07.2022

Nektarina je sorta breskev, ki pa se od njih razlikuje po tem, da ima gladek olupek in ne tako "kosmat" kot breskev. Sicer pa, ko jo prerežemo in vidimo koščico, skoraj ni razlike. Po okusu so nektarine zelo sladke, okusne in izjemno zdrave.

Poklici Pediker

20.07.2022

Pediker je oseba, ki skrbi za nohte. Načeloma to velja za nohte na rokah, kakor tudi na nogah. Pediker nohte ustrezno (modno) uredi in zanje tudi skrbi ter nam iz strokovno negovalnega stališča razloži, kako kar najbolje sami skrbimo za njih.

Moje telo Rdeča pesa, telo se ti zahvaljuje!

21.07.2022

Rdeča pesa je tista rdeča zelenjava, ki jo največkrat jemo vloženo, podobno kot kisle kumarice. Je izjemno zdrava in naše telo nam bo hvaležno, če jo večkrat umestimo v našo prehrano. Lahko jo jemo surovo ali kuhano. Tiste večje gomolje vedno skuhamo.

Živali Morski lev

20.07.2022

Morski lev kot že samo ime pove je morska žival. Na pogled ni pa prav nič podoben kopenskemu levu. Ima štiri plavutke, ki jih uporablja tudi kot noge, kadar se priplazi na kopno. Je pa morski lev veliko bolj spreten v vodi kot na kopnem.

Zemljepis Kje je Kuba?

19.07.2022

Zagotovo ste že slišali za eksotično Kubo. Je otoška država v bližini Mehiškega zaliva in največji otok celotnega Karibskega otočja. Uradni jezik je španpčina, kar je pa za Kubo najbolj znano in žalostno - zaradi političnega sistema je zelo revna država.

Podkast Nogometaši selekcije U13 NK Olimpija

18.07.2022

V ponovitvi oddaje Hudo, smo se družili z mladimi nogometaši sekcije U13 Nogometnega kluba Olimpija.

Stran 69 od 117
Prijavite se na e-novice

Prijavite se na e-novice

Neveljaven email naslov