Obvestila

Ni obvestil.

Obvestila so izklopljena . Vklopi.

Kazalo

Predlogi

Ni najdenih zadetkov.


Rezultati iskanja

Rezultati iskanja

Rezultati iskanja

Rezultati iskanja

Rezultati iskanja

Rezultati iskanja

Rezultati iskanja

Rezultati iskanja

MMC RTV 365 Radio Televizija mojRTV × Menu

Avtorji Tanja Mojzer

Moje telo Kako zvočna kopel vpliva na počutje?

28.02.2023

Ste že slišali za glasbilo gong? Ali pa za posebne posode, ob katere udarimo in se sprosti poseben, zelo pomirjujoč zvok? Z njihovo pomočjo se naše telo resnično sprosti in počutimo se veliko bolje. Vas zanima tudi, kaj se zgodi, če v to posodo damo vodo?

Moje telo Kateri del telesa se najbolj znoji?

10.12.2022

Morda niste vedeli, a vsako človeško stopalo ima več kot 250.000 žlez znojnic. Kadar se znojimo, naša koža privlači bakterije, ki skupaj z znojem proizvajajo neprijeten vonj. In to se najbolj intenzivno dogaja na stopalih.

Zakaj? Zato! Zakaj nas 6. decembra obišče Miklavž?

06.12.2023

6. december je god sv. Nikolaja ali Miklavža. Najbolj poznan je po tem, da je bil dobrotnik in da je danes zaznamovan kot prvi od treh decembrskih mož, ki nas obdaruje. Seveda to velja za področja, kjer je krščanska religija.

Zemljepis Kje je Katar?

28.11.2022

Katar je izjemno bogata država, v kateri poteka svetovno prvenstvo v nogometu 2022. Je polotok na arabski celini. Meji na Savdsko Arabijo, glavno mesto je s stolpnicami in bliščem zaznamovano mesto Doha.

Živali Dihur

25.02.2023

Dihur je najbolj znan po tem, da ima zelo poseben vonj. Nekateri, ki ga imajo za hišnega ljubljenčka, bi znali povedati, da je ta vonj prijeten, mnogi pa se s tem ne bi ravno strinjali.

Živali Kapibara

21.02.2023

Ste že slišali za kapibara? Gre za glodavca, ki ima nenavadno ime, pa tudi izgleda zelo nevsakdanje. Spoznajmo ga malce bolje.

Zakaj? Zato! Zakaj nastane tornado?

04.12.2022

Tornado je nevihtni oblak, ki sega dobesedno do tal in se močno vrti. So različno veliki in trajajo od nekaj minut do nekaj ur. V njem je lahko zelo velika hitrost in z vrtinčenjem in močnim vetrom rušijo vse pred seboj.

Živali Vešča

07.12.2022

Zagotovo ste že videli prav posebno žuželko rjave barve, ki je na prvi pogled podobna metulju. Največkrat v naše prostore prileti zvečer, ko prižgemo luč. Vešči pravimo tudi nočni metulj, ker je najbolj aktivna ponoči.

Moje telo Slabost med vožnjo

02.12.2022

Velikokrat se zgodi, da je otrokom in tudi odraslim med vožnjo z avtomobilom slabo. Tudi pri drugih prevoznih sredstvih zna biti tako, še posebej na jadrnici in večjih čolnih. Mnogim je slabo tudi, če vožnja poteka po ovinkih, naravnost pa ne.

Zakaj? Zato! Zakaj je sedaj dokončno, da imamo predsednico države?

18.11.2022

Slovenski volilci so v drugem krogu predsedniških volitev izvolili predsednico Natašo Pirc Musar. Ker je prejela več glasov kot njen protikandidat Anže Logar, je postala predsednice Slovenije.

Rastline Gozdne jagode

01.12.2022

Ste se že kdaj sprehajali po gozdu in opazili jagode? Ja, prav ste prebrali, takšne majhne rdeče jagode. Gre za divje rastline, ki se razmnožujejo kar same. So veliko manjše od običajnih gojenih jagod, a nič manj sočne in okusne.

Zakaj? Zato! Zakaj ribe lahko dihajo v vodi?

30.11.2022

Ste se že kdaj spraševali, kako je sploh možno, da ribe in ostala morska bitja lahko dihajo pod vodo, medtem ko mi ljudje ne moremo. Kje je torej glavno razlog?

Stran 63 od 117
Prijavite se na e-novice

Prijavite se na e-novice

Neveljaven email naslov