Obvestila

Ni obvestil.

Obvestila so izklopljena . Vklopi.

Kazalo

Predlogi

Ni najdenih zadetkov.


Rezultati iskanja

Rezultati iskanja

Rezultati iskanja

Rezultati iskanja

Rezultati iskanja

Rezultati iskanja

Rezultati iskanja

Rezultati iskanja

MMC RTV 365 Radio Televizija mojRTV × Menu

Avtorji Tanja Mojzer

Živali Muflon

15.12.2022

Muflon je vrsta divje ovce, med katere spadajo tako koze kot ovce. Najbolj je znan po svojih izredno velikih, močnih in zavitih rogovih.

Moje telo Zobje, trdi ste! Zakaj?

14.12.2022

Ste že kdaj razmišljali, zakaj so naši zobje pravzaprav tako zelo trdi? Velikokrat namreč ugniznemo v kaj res trdega, pa vseeno zdržijo, kajne? Lahko sicer počijo ali se odkrušijo, to je res, a za to mora biti prisotna res zelo velika sila.

Rastline Rumeno korenje

13.12.2022

Najbolj poznan je klasičen korenček, ki je oranžne barve, zelo poznan je pa tudi rumen korenečk. Ravno tako je poznan po veliki količini vitamina A.

Narava Kako psi govorijo?

01.01.2023

Psi govorijo svoj pasji jezik, s katerim nam sporočajo različna razpoloženja. Poglejmo nekaj najbolj prepoznavnih pasjih vedenj.

Rastline Bazilika

07.03.2023

Bazilika je začimba, ki se največkrat pojavlja ob paradižniku. Je zelo občutljiva na nizke temperature in uspeva večinoma le poleti. Je zelo okusna in jo lahko dodamo različnim jedem.

Rastline Črna murva

11.02.2023

Murva je listnato drevo, ki ima majhne užitne plodove. Na prvi pogled so nekoliko podobni robidam. Najbolj razširjena je bela in črna murva.

Zakaj? Zato! Zakaj moramo hrano prežvečiti?

06.02.2023

Hrano je potrebno dobro prežvečiti, da se prepoji s slino. Na ta način smo opravili že del prebavljanja in telo lahko hrano bolje izkoristi ter se s samim prebavljanjem ne muči preveč.

Moje telo Ups, zardel/a si!

15.12.2022

Včasih se zgodi, da ob določenih situacijah zardimo v obraz. Vas zanima, zakaj se to zgodi?

Živali Navadni polh

11.12.2022

Polhi so tisti glodalci, ki so na prvi pogled zelo podobno mišim. So sicer nekoliko večji in imajo košat rep. Pozimi jih ne vidimo, oziroma izjemno poredko, saj spadajo med zimske zaspance. Jeseni si naberejo zaloge hrane in jo počasi uživajo vso zimo.

Moje telo Kdaj zbolimo za ošpicami?

10.12.2022

Ošpice so otroška nalezljiva bolezen, ki se kaže kot kožni izpuščaji, lahko tudi s povišano temperaturo, izgubo apetita in splošnim slabim počutjem. Virus ošpic je zelo nalezljiv, zato ob bolezni moramo ostati doma in se ne družiti z drugimi.

Rastline Poznate koromač?

09.12.2022

Navadni komarček ali koromač je zelenjava zelo zanimive oblike. Na krožniku jo srečamo nekoliko poredko, kljub temu, da je izjemno zdravilna in tudi dobrega okusa. Užitni so prav vsi deli od tistega v zemlji kot tudi nad njo.

Risbica tedna Rusica in grdina

13.03.2023

Rok je po Rezijanski ljudski pravljici Rusica in Grdina narisal to risbico.

Stran 61 od 117
Prijavite se na e-novice

Prijavite se na e-novice

Neveljaven email naslov