Obvestila

Ni obvestil.

Obvestila so izklopljena . Vklopi.

Kazalo

Predlogi

Ni najdenih zadetkov.


Rezultati iskanja

Rezultati iskanja

Rezultati iskanja

Rezultati iskanja

Rezultati iskanja

Rezultati iskanja

Rezultati iskanja

Rezultati iskanja

MMC RTV 365 Radio Televizija mojRTV × Menu

Avtorji Tanja Mojzer

Narava Kako deluje svetloba?

06.01.2023

Svetloba je zelo zanimiv pojav, saj različne spektre svetlobe ljudje in živali različno zaznamavamo. Prav tako različno zaznavamo različne barve svetlobe. Ste se že kdaj igrali s fotografiranjem in prižgali različne luči v stanovanju?

Rastline Mesojeda rastlina

06.01.2023

Ste že kdaj pomislili, da bi tudi rastline lahko jedle živali in ne samo živali rastline? Ja, res je - obstajajo takšne rastline, ki so sicer precej redke, a tudi v Sloveniji jih najdemo. Pravimo jim mesojede oziroma žužkojede rastline ali mesojedke.

Moje telo Različne faze spanja

07.01.2023

Ni vsako spanje enako, čeprav se to na prvi pogled zdi. Takoj, ko zaspimo in pa spanje zjutraj, preden se zbudimo, je nekoliko drugačno. Prav tako je popoldansko spanje drugačno od večernega. Razvozlajmo, zakaj.

Živali Pajek suha južina

04.01.2023

Suha južina je pajek, ki je najbolj prepoznaven po svojih tankih nogah. Je tudi pajek, ki ga največkrat srečamo v naših domovih, saj imajo radi topel zrak, kar je skoraj vedno v naši kuhinji in dnevni sobi. So zelo nenevarni pajki, zato je skrb odveč.

Zakaj? Zato! Zakaj pravimo, da določeni simboli prinašajo srečo 2. del

28.01.2023

V naši kulturi so določeni simboli ali dogodki, ki se nam pripetijo označeni kot "srečni". Pred časom smo o tem že pisali, danes pa sledi drugi del.

Zakaj? Zato! Zakaj je ob novem letu ognjemet?

31.12.2022

Ob novem letu in ostalih svečanih prelomnicah in praznovanjih, je navada, da je organiziran ognjemet. Gre za pirotehnična sredstva, ki v zraku sprožijo barvne vzorce različnih kombinacij. Slabost je, da se ob tem ustvari precej hrupa in onesnažuje zrak.

Živali Puščavska lisica

17.03.2023

Puščavska lisica je najbolj prepoznavna po svojih velikih ušesih. Ne potrebuje veliko vode, je izjemno hitra in bistra. Nekateri jo imajo celo za hišnega ljubljenčka - podobno kot muco ali psa.

Rastline Jerihonska roža

27.02.2023

Jerihonska roža je simbol stvarjenja vesolja, sreče, ljubezni in večnosti. Zato ji pravijo tudi sveta roža. Ta zelo posebna roža ima sposobnost preživljanja dolgih vremenskih obdobij brez vode, med katerimi popolnoma osuši in se zapre.

Moje telo Izredna gibčnost

11.01.2023

Ste že kdaj razmišljali, kako je mogoče, da so nekateri športniki, plesalci, akrobati, gimnastičarji, umetnostni drsalci in drugi, tako izjemno gibčni, da s svojim telesom izvajajo neverjetne gibe?

Moje telo Smeh je zelo zdrav

03.01.2023

Premalokrat se spomnimo, kako je smeh pravzaprav zdravilen za naše zdravje. Izboljšuje splošno počutje in dobro vpliva tudi na ljudi, ki so v bližini tistega, ki se smeje.

Zakaj? Zato! Zakaj se uporablja daljnogled?

02.03.2023

Ste že kdaj gledali skozi daljnogled? Velikokrat so postavljeni na razglednih stolpih ali pa jih imajo mornarji na ladjah, jadrnicah in čolnih. Zakaj jih torej uporabljamo? Ja, zato, da vidimo predmete, ljudi in pokrajino nekoliko bližje.

Rastline Poznate drevo denarja?

02.01.2023

Sobna okrasna roža z zelo zanimivim imenom - drevo denarja, je najbolj poznana po tem, da ne potrebuje veliko vode. Celo cele tri mesece zdrži brez vode, zato je primerna tudi za tiste, ki so veliko odsotni ali pozabijo zaliti svoje rožice.

Stran 58 od 117
Prijavite se na e-novice

Prijavite se na e-novice

Neveljaven email naslov