Obvestila

Ni obvestil.

Obvestila so izklopljena . Vklopi.

Kazalo

Predlogi

Ni najdenih zadetkov.


Rezultati iskanja

Rezultati iskanja

Rezultati iskanja

Rezultati iskanja

Rezultati iskanja

Rezultati iskanja

Rezultati iskanja

Rezultati iskanja

MMC RTV 365 Radio Televizija mojRTV × Menu
Zaradi nesreče dolg zastoj na primorski avtocesti

Avtorji Tanja Mojzer

Moje telo Železo v prehrani

08.05.2023

Naše telo potrebuje različne hranljive snovi, da lahko vse funkcije in vsi organi nemoteno opravljajo svojo nalogo. Med hranljivimi snovmi ima tudi železo pomembno vlogo. Poglejmo, v kateri hrani se nahaja in zakaj ga potrebujemo.

Scena Bogunov: Mlajše generacije so zelo dobro seznanjene s kakovostno rock glasbo!

27.02.2023

"Rock glasba je večna! Velike slovenske rock skupine vedno razprodajo Stožice, Križanke, Kino Šiška in ostala velika prizorišča, tako da posebne razlike glede obiskanosti danes in pred leti, ni opaziti," pravi Ognjen Zeljić, pevec skupine Bogunov.

Zakaj? Zato! Zakaj je gibanje v naravi pomembno?

06.05.2023

Toplo vreme nas kar vleče v naravo, kar ni samo projetno, temveč tudi izjemno zdravo. Gibanje an svežem zraku namreč prinaša veliko koristi za naše telo. Lahko gre le za sprehod, skupinsko igro (nogomet, košarka, odbojka, ...) ali sproščujoč pohod.

Rastline Tilandzija

11.05.2023

Tilandzija je rastlina, ki za svojo rast ne potrebuje zemlje. Ja, prav ste prebrali. Potrebuje le vodo, s katero jo poškropite po tankih listih, ki izgledajo kot lasje.

Rastline Ploščata breskev

19.03.2023

Ploščata breskev ni nič drugega kot že samo ime pove - plod, ki ni ravno okrogel, ampak ploščat. Gre za eno od sort breskev, ki uspeva tudi pri nas.

Zakaj? Zato! Zakaj se zdi, da zvezde utripajo?

19.03.2023

Zvezde na nočnem nebu utripajo zaradi vseh možnih dogajanj v vesolju. To si lahko predstavljamo kot nenehno gibanje oziroma potovanje. Iz našega planeta Zemlje gledano, pa je zvezda svetlobna točka.

Živali Antilopa

05.05.2023

Antilopa je morda na prvi pogled podobna kakšni srni ali srnjaku, vendar so med njimi seveda tudi razlike. Predvsem rogovje imajo drugačno. Antilopa ima posebne "proge znotraj rogovja", po čemer je zelo prepoznavna.

Rastline Niz biserov

23.02.2023

Danes bomo spoznali zelo zanimivo sobno rastlino, ki se imenuje niz biserov. Posebna je v tem, ker so njeni iste v obliki kroglic, podobnih grahu oziroma biserom. Po tem je rastlina tudi dobila ime.

Moje telo Različni prsti, različni nohti

04.05.2023

Ste vedeli, da nam nohti na različnih prstih rastejo različno hitro? Tudi na rokah in nogah ne rastejo enako.

Rastline Šparglji

03.05.2023

Pomlad je čas za šparglje. Poznamo zelene in bele, nekoliko debelejše (gojene) in tanjše (divje, oziroma tiste, ki rastejo v naravi). Pravimo jim tudi beluši. So izjemno zdravi in se kombinirajo zraven mnogih jedi (mesa, zelenjave, testenin, riža, jajc).

Film in TV "Dobre priprave rešijo pol težav, rešitve v zadnjem trenutku so uničujoč stres"

18.02.2023

"Jaz sem doma v pisanju, on pa je mojster jezika, torej v retoriki. Ta kombinacija je bila uspešna pri skupnem oblikovanju besedila. Podajanje žogice. Tako sva dala življenje zgodbi in šalam. Nesoglasij ni bilo, vsaj med pisanjem ne," pravi Urška Majdič.

Rastline Pozor, strupena: Rdeči naprstec

11.03.2023

Rdeči naprstec je na pogled zelo lepa rastlina, z zvončkastimi cvetovi. A velik pozor: rastlina je žal zelo strupena in se je nikakor ne smete dotikati, če jo slučajno kje vidite.

Stran 53 od 117
Prijavite se na e-novice

Prijavite se na e-novice

Neveljaven email naslov