Obvestila

Ni obvestil.

Obvestila so izklopljena . Vklopi.

Kazalo

Predlogi

Ni najdenih zadetkov.


Rezultati iskanja

Rezultati iskanja

Rezultati iskanja

Rezultati iskanja

Rezultati iskanja

Rezultati iskanja

Rezultati iskanja

Rezultati iskanja

MMC RTV 365 Radio Televizija mojRTV × Menu
Zaradi nesreče dolg zastoj na primorski avtocesti

Avtorji Tanja Mojzer

Rastline Bršljan

31.05.2023

Rastlina, ki je zelo znana po čiščenju zraka, je ravno bršljan. Lahko jo imamo kot sobno rastlino, lahko je pa posajena zunaj, kjer se bo pričela oklepati zidu ali ograje in bo sčasoma delovala kot zavesa.

Zakaj? Zato! Zakaj kameleon spreminja barvo?

03.06.2023

Kameleon spreminja barvo in se tako zlije z okolico. Če je na zelenem listu, lahko tudi sam postane zelen. Lahko je tudi rjav, oranžen in še kakšne barve. Kako je to sploh mogoče? Poglejmo!

Rastline Vijoličasti jajčevec

04.06.2023

Jajčevci spadajo med zelenjavo, ki jo lahko pripravimo na veliko različnih načinov, tudi zapečeno na žaru ali polnjeno z najrazličnejšimi nadevi. Najbolj poznan je vijoličasti jajčevec, ki tudi najpogosteje uspeva na domačih zelenjavnih vrtovih.

Moje telo Skrivnosti o koži

05.06.2023

Koža je naš največji organ, saj prekriva celotno človeško telo. Ker je skoraj povsod po telesu, tudi tehta največ med vsemi organi.

Živali Pajek križevec

25.05.2023

Pajek križevec je svoje ime dobil po križu, ki ga ima izoblikovanega na hrbtu. Je gotovo najbolj pogost pajek, ki ga lahko srečamo pri nas.

Rastline Pušpan

19.05.2023

Pušpan je tisti vedno zelen košat grm, ki ima zelo trde liste. Grm je lahko posajen v okrasnem koritu, rastlina pa je znana tudi po tem, da jo posadijo v parkih in iz nje oblikujejo različne vzorce.

Moje telo Najmanjše kosti

01.04.2023

Veste, katere kosti so najmanjše v človeškem telesu? Skoraj nikoli ne uganete, kajne?

Živali Morski konjiček

29.03.2023

Morski konjiček je precej zanimive oblike in je zelo raznolikih barv. Z lahkoto se skrije med različno travo, tudi skale, alge in še kam. Plava globoko pod morsko gladino.

Moje telo Zakaj nas sladke pijače ne odžejajo?

21.07.2023

Kot že samo ime pove, so sladke pijače polne sladkorja. Ravno zaradi tega niso priporočljive za naše zobe in sploh vse telo. Če smo zelo žejni, pa se s sladkimi pijačami tudi odžejali ne bomo, ampak bomo še bolj žejni.

Moje telo Možgani, neverjetni ste!

28.03.2023

Možgani ne občutijo bolečine, ker nimajo čutnih celic za bolečino. So pa neverjeten "motor", ki upravlja prav vso telo (center za govor, gibanje, lakoto, vid in še mnogo drugih stvari).

Rastline Roža: Tilancija "Anita"

27.03.2023

Tilancija "Anita" je izredno skromna in posebna rastlina, ki ima raje svetlo in toplo mesto brez neposrednega opoldanskega sonca. Raste tudi zunaj in ima v sredini en zanimiv roza cvet.

Zakaj? Zato! Zakaj je kompost pomemben?

07.06.2023

Preden na zelenjavni vrt posadimo ali posejemo določeno zelenjavo, je zelo dobro, da zemljo, ki je čez zimo počivala, nekoliko prekopljemo. Izjemno zaželeno je tudi, da ji dodamo nekaj organskega gnojila. To je lahko kompost ali hlevski gnoj ali oboje.

Stran 50 od 117
Prijavite se na e-novice

Prijavite se na e-novice

Neveljaven email naslov