Obvestila

Ni obvestil.

Obvestila so izklopljena . Vklopi.

Kazalo

Predlogi

Ni najdenih zadetkov.


Rezultati iskanja

Rezultati iskanja

Rezultati iskanja

Rezultati iskanja

Rezultati iskanja

Rezultati iskanja

Rezultati iskanja

Rezultati iskanja

MMC RTV 365 Radio Televizija mojRTV × Menu
Zaradi nesreče dolg zastoj na primorski avtocesti

Avtorji Tanja Mojzer

Rastline Pisane mačehe

15.05.2023

Mačehe so rože, ki rastejo v obliki majhnih pisanih grmičkov. Največkrat jih vidimo na zunanjih terasah in celo na gredicah, ki so del grobov na pokopališčih. Lahko so pa zasejane tudi v lončkih kot sobne rastline.

Živali Noj, ta tvoj tanek vrat!

13.03.2023

Noj je izjemno zanimiva žival, saj spada v vrsto ptic, ki ne letijo. Pod njihovo krilo se lahko le skrijejo mladiči. Ima zelo tanke noge, ki mu omogočajo, da je izjemno hiter. Tudi vrat je zelo tanek in ga noj lahko močno iztegne in glavo v pesek skrije.

Zakaj? Zato! Zakaj ima jastog drugačno kri?

08.04.2023

Rak jastog je v nečem izjemno poseben. In sicer v tem, da ima kri brez barve. Ja, prav ste prebrali. Dobesedno brez barve. Šele, ko kri pride v stik z zrakom, postane barvna. Ta barva pa ni rdeča. Vas zanima, kakšna je?

Zakaj? Zato! Zakaj zvečer samo včasih vidimo zvezde?

14.03.2023

Ste se že kdaj vprašali, zakaj samo včasih ponoči vidimo zvezde na nebu, včasih pa ne? Pa še eno vprašanje: zakaj zvezd ne vidimo podnevi? Kam zvezde izginejo podnevi?

Živali Ficko je bil sajmir!

09.03.2023

Sajmiri so prikupne majhne opice, ki so zelo hitre in spretne plezalke. Če se spomnite Pike nogavičke, vam lahko povemo, da je njen Ficko bil iz te družine opic. So izjemno inteligentne opice.

Živali Gepard, najhitrejši si!

13.05.2023

Kaj menite, katera je najhitrejša žival na kopnem? Odštejemo torej ptice in živali v morju. Ne boste verjeli, to je žival, ki spada v družino velikih mačk. To nam pa torej pove tudi to, da so majhne mačke lahko zelo hitre.

Zakaj? Zato! Zakaj prihaja do medvrstniškega nasilja

10.05.2023

Dogodek, ki se je zgodil v Srbiji, je sprožil pravi medijski "bum" najrazličnejših informacij in predvsem zornih kotov mednarodnega poročanja. Vsem pa je gotovo bilo najbolj pomembno, da bi se našel vzrok temu dejanju.

Moje telo Celice se neprestano delijo

12.05.2023

Kar je pri človeškem telesu izredno zanimivo, je to, da se razvije iz ene same celice. Ko se zarodek nato dalje razvija v maminem trebuščku, se celice seveda delijo in tako ostane prav vse življenje. Določene celice umrejo in se ustvarijo nove.

Zakaj? Zato! Zakaj čebela po piku umre?

10.05.2023

To, da nas čebela, osa, sršen, čmrlj in druge žuželke lahko pičijo, že veste, kajne? Je pa ena velika razlika med njimi: pogosto nas pičijo (če se seveda počutijo ogroženo), nato pa odletijo dalje. Pri čebeli ni ravno tako. Po piku namreč žal umre. Zakaj?

Živali Listne uši

09.05.2023

Nihče, ki goji zelenjavo na zelenjavnem vrtu, balkonu ali terasi, si ne želi, da bi bi na rastlinah, videl listne uši. Gre namreč za zelo majhne, a zelo "nepovabljene" škodljivce, ki napadejo rastlino in lahko uničijo ali močno zmanjšajo pridelek.

Narava Kaj je to hibernacija?

04.03.2023

Hibernacija ni nič drugega kot stanje, ko živali gredo v "zimsko spanje" oziroma zimski počitek. Večino dneva preležijo nekje na varnem in se izogibajo tekanju naokrog. V tem času izgubijo nekoliko svoje teže, saj nimajo veliko hrane.

Rastline Sramežljiva mimoza

07.05.2023

Rastlina z zelo zanimivim imenom, je tudi v resnici izredno zanimiva. Ime je dobila po tem, ker ob dotiku ali kakršnem koli dražljaju iz okolice, povleče liste skupaj. Kot bi bila sramežljiva.

Stran 52 od 117
Prijavite se na e-novice

Prijavite se na e-novice

Neveljaven email naslov