Obvestila

Ni obvestil.

Obvestila so izklopljena . Vklopi.

Kazalo

Predlogi

Ni najdenih zadetkov.


Rezultati iskanja

Rezultati iskanja

Rezultati iskanja

Rezultati iskanja

Rezultati iskanja

Rezultati iskanja

Rezultati iskanja

Rezultati iskanja

MMC RTV 365 Radio Televizija mojRTV × Menu
Zaradi nesreče dolg zastoj na primorski avtocesti

Avtorji Tanja Mojzer

Aktualno Jan Porič: "Čelada mi je rešila življenje!"

06.06.2023

Pomladni in poletni dnevi kar vabijo na kolo in kolesarske izlete, pri tem je pa izrednega pomena tudi ustrezna varnost, opremljeno kolo in pa - čelada. Ob padcu je namreč ravno glava tista, ki je najbolj na udaru, pa tudi poškodbe so lahko zelo hude.

Moje telo Največja in najmanjša kost

09.06.2023

Človeško telo ima 206 kosti. Morda veste, katera kost je najmanjša in katera največja?

Zakaj? Zato! Zakaj so sloni ogrožena vrsta?

16.05.2023

Sloni, ki so največje in najtežje kopenske živali, so žal močno ogroženi. Človek jih je zaradi svoje koristi močno iztrebil, zato se je njihovo število v zadnjih letih močno zmanjšalo. Njavečji plen divjih lovcev so predvsem zaradi oklov.

Živali Gorila

17.05.2023

Gorile so največji primati, torej največje iz skupine opic. So sesalci in od vseh opic skoraj najbolj podobne človeku. Naenkrat ima samica samo enega mladiča (razen, če nista dvojčka, torej podobno kot pri ljudeh). Imajo tudi velike možgane.

Zakaj? Zato! Zakaj les pri gorenju poka?

20.04.2023

Ste že kdaj bili v bližni lesa, ki je gorel? Kaj ste opazili? Da se oddaja veliko toplote, kajne? Zraven tega pa se opazi tudi to, da goreči les precej poka. Razvozlajmo, zakaj?

Zakaj? Zato! Zakaj je pomembno, da jemo brokoli?

18.05.2023

Brokoli je izjemno zdrava zelenjava. Prav je, da si ga večkrat privoščimo. Jemo ga lahko zraven vse možne zelenjave, rib, mesa, tudi v juhah, omakah, kremah in namazih.

Moje telo Velike zanimivosti!

14.04.2023

Razkrili vam bomo nekaj zanimivosti o človeškem telesu, ki so resnično nekaj posebnega. Presenečeni boste, zato vabljeni k branju.

Živali Zakaj ribe ne preživijo na suhem?

26.05.2023

Gotovo ste se že kdaj vprašali, kako je mogoče, da ribe lahko dihajo v vodi, na suhem pa ne. Se pravi ravno nasprotno kot ljudje. Kje je razlog za to?

Moje telo Pomen ušesnega masla

16.05.2023

Ušesno maslo ni "umazanija", kot morda nekateri mislijo. Ima zelo pomembno vlogo pri delovanju naših ušes in varuje uho pred vdorom različnih snovi, ki bi morda lahko zašle v uho.

Rastline Žižula (kitajski datelj)

27.05.2023

Žižula ali žižola oziroma kitajski datelj je sadež, ki je precej podoben datlju, čeprav so seveda med njima tudi velike razlike. Je manjši, največkrat se ga uživa posušenega (podobno kot suhe fige). Je izjemno hranljiv, okus in zdrav.

Moje telo Česa pa dvojčki nimajo enakega?

28.05.2023

Enojajčni dvojčki imajo popolnoma enak genski zapis, zato so si tudi neverjetno podobni in jih le s težavo ločimo. Sploh v otroštvu. Kasneje morda postaneta nekoliko drugačna (npr. če ima en več, drugi manj kilogramov in podobno). Kaj pa nimajo enakega?

Moje telo Koža, obnavljaš se!

06.04.2023

Ste vedeli, da se koža redno obnavlja in da ima tri sloje?

Stran 49 od 117
Prijavite se na e-novice

Prijavite se na e-novice

Neveljaven email naslov