Obvestila

Ni obvestil.

Obvestila so izklopljena . Vklopi.

Kazalo

Predlogi

Ni najdenih zadetkov.


Rezultati iskanja

Rezultati iskanja

Rezultati iskanja

Rezultati iskanja

Rezultati iskanja

Rezultati iskanja

Rezultati iskanja

Rezultati iskanja

MMC RTV 365 Radio Televizija mojRTV × Menu
Olimpijske igre, prenosi in posnetki iz Pariza

Avtorji Tanja Mojzer

Zakaj? Zato! Zakaj v ogledalu vidimo odsev?

01.07.2023

Ste se že kdaj vprašali, kako delujejo ogledala? Kako je sploh mogoče, da v njih vidimo svoj odsev? Razvozlajmo to skrivnost.

Zakaj? Zato! Zakaj mladiči volkov kolcajo?

29.07.2023

Volkovi se oglašajo na različne načine – renčijo, cvilijo, lajajo in tulijo. In čeprav je njihovo tuljenje navdihnilo filme, knjige in pesmi, je tudi kolcanje malih volčičev precej pogosto.

Moje telo Elektrika v laseh

04.08.2023

Naelektrenost las se lahko pojavi tako na prostem kot v notranjih prostorih. Velikokrat je to zjutraj, ko se zbudimo, ali ob uporabi sušilnika za lase. Lasje kar naenkrat štrlijo na vse strani in v njih se prav čuti "elektrika".

Rastline Kala lilija s suličastimi listi

03.08.2023

Kala je sobna rastlina, ki je prepoznavna po svojih suličastih listih in podolgovatih zvončkastih cvetovih, ki zelo dolgo cvetejo.

Živali Pasje pasme: Baset

26.06.2023

Pes, ki najbolj slovi po svojih velikih ušesih, spada v pasmo baset. So zelo miroljubni, znani pa tudi po tem, da so precej leni in obožujejo dolge počitke. So tudi ljubitelji sprehodov v naravi, kjer lahko svobodno raziskujejo žive meje in grmovje.

Zakaj? Zato! Zakaj psi tako dobro vohajo?

23.06.2023

Ste že kdaj opazovali psa pri sprehodu? Prav gotovo ste hitro videli, da neizmerno radi vohajo. In ne samo, da to radi počnejo, to počnejo tudi zelo dobro. Tako dobro, da nekatere pasme prav izučijo za vohanje "sumljivih" snovi in pomagajo policiji.

Čist novo Kaj pa počitnice tujih otrok v Sloveniji?

19.07.2023

40 otrok iz ZDA, Kanade in nekaterih evropskih držav je na obisku v bližini Cerkniškega jezera. Ekipa oddaje Slovenska kronika jih je obiskala, ko so imeli delavnico ročnih spretnosti.

Živali Stonoga, imaš res sto nog?

20.07.2023

Žuželka, ki ima veliko nog in je zelo podobna gosenici, se imenuje stonoga. No, ampak stotih nog kljub vsemu nima. Srečamo jo lahko zunaj v naravi, včasih pa celo zaide v kakšno stanovanje ali klet. Na vrtu zna biti koristna, saj se hrani s škodljivci.

Čist novo Na Triglav kljub slabšemu vidu tudi šest fantov

14.07.2023

Triglav je najvišji slovenski vrh, ki meri 2864 metrov. Je pravi zalogaj tudi za izkušene planince. Znan pa je tudi slovenski rek, da nisi pravi Slovenec, če Triglava ne obiščeš vsaj enkrat. Šest fantov se je odločilo za ta podvig kljub slabšemu vidu.

Moje telo Zakaj bruhamo?

19.07.2023

Včasih se zgodi, da bruhamo. Otroci in mlajši ter tisti, ki so bolj občutljivi, načeloma lahko bruhajo pogosteje. Vzroki so lahko zelo različni. Zaradi bolezni, slabe ali pokvarjene hrane, splošnega slabega psihičnega počutja.

Rastline Pitaja ali zmajev sadež

20.06.2023

Pitaja je sadež, ki je na pogled izjemno zanimiv in eksotičen. Je plod kaktusa in ne uspeva v Sloveniji. Lahko ga kupimo le v bolj založenih trgovinah, ki uvažajo sadje iz eksotičnih držav.

Stran 45 od 117
Prijavite se na e-novice

Prijavite se na e-novice

Neveljaven email naslov