Obvestila

Ni obvestil.

Obvestila so izklopljena . Vklopi.

Kazalo

Predlogi

Ni najdenih zadetkov.


Rezultati iskanja

Rezultati iskanja

Rezultati iskanja

Rezultati iskanja

Rezultati iskanja

Rezultati iskanja

Rezultati iskanja

Rezultati iskanja

MMC RTV 365 Radio Televizija mojRTV × Menu
Olimpijske igre, prenosi in posnetki iz Pariza

Avtorji Tanja Mojzer

Živali Mala gos, kam pa kam?

04.10.2023

Poznamo več vrst gosi in danes vam bomo predstavili malo gos. Je sivorjave barve in obožuje obronke potokov, jezer in rek.

Zakaj? Zato! Zakaj je pisanje težje od govora?

15.09.2023

Gotovo ste se že vprašali, zakaj se je v šoli potrebno učiti črk in kako je sploh mogoče, da to, kar govorimo, lahko tudi zapišemo. Naučiti se moramo le pravilno zapisati črke, nato cele stavke, povedi in tudi ločila. Pisanje zahteva veliko natančnosti.

Zakaj? Zato! Zakaj je zelena solata zdrava?

19.09.2023

Zelana solata je na našem jedilniku zelo pogosto. Lahko jo jemo somostojno, največkrat z dodatkom olja, kisa, soli in česna. Velikokrat pa je tudi kakšen list zelene solate v sendvičih. Zakaj pa menite, da je tako zdrava?

Rastline Črni ribez, sladek si!

15.08.2023

Črni ribez je manj kisel od rdečega, ki je sicer obstojnejši, a je črni tudi bolj aromatičen in zato primernejši za predelavo. Najpogosteje iz njega kuhajo sok ali sirup, ki se nato meša z vodo. Tudi listi so uporabni za čaj.

Zakaj? Zato! Zakaj nekatere pikajo komarji bolj kot druge?

14.08.2023

Poletje je čas, ko smo velikokrat popikani zaradi komarjev. Te majhne, komaj vidne žuželke so dejavne tudi ponoči. Zato nas velikokrat popikajo med spanjem. Na mestu, kjer so nas pičili, nas srbi, včasih se pojavi tudi oteklina.

Živali Pasje pasme: ameriški buldog

14.09.2023

Ameriški buldog je atletski, močan in mišičast pes. Ste vedeli, da se hitro odziva in da je sposoben skočiti tudi do dva metra v višino?

Berem in pišem Prebrane celice: Sanje o olimpijadi

08.08.2023

Sanje o olimpijadi je zelo zanimiva knjiga, ki ji rečemo kar risoroman. Gre za tako imenovani strip, ki za vsako dejanje, ki se zgodi v zgodbi, vsebuje tako skico kot besedilo glavnih junakov. Knjigo je poleg voditelja Nika, prebrala tudi Saša.

Moje telo Vnetje ušes

13.09.2023

Lahko se zgodi, da se vam vnamejo ušesa. To je izredno neprijetno in tudi boleče. Nemudoma je potrebno k zdravniku, ki bo ušesa pregledal in svetoval, kako bo potekalo zdravljenje. Lahko gre za vnetje zunanjega sluhovoda ali vnetje srednjega ušesa.

Rastline Smrdljička, a v gozdu rasteš?

12.09.2023

Smrdljička je vijolična rožica, ki jo najdemo na gozdnih tleh. Raste tudi v senčnih vrtovih in na gozdnih obronkih.

Zakaj? Zato! Zakaj je riba morena za nas strah in trepet?

11.09.2023

Morena je tista mesojeda riba, ki je zraven morskega psa, za ljudi velik strah in trepet. Gre za strupeno ribo, ki nas lahko ugrizne in hudo napade. Živi tudi v Jadranskem morju, ki je nam najbližji.

Živali Ste že slišali za žuželko srebrna ribica?

10.09.2023

Srebrna ribica je žuželka, ki nima kril, pa tudi v vodi ne živi, čeprav ima ime srebrna ribica. Zanimivo, kajne? Njeno drugo ime je ščetinorepka. Prepoznavna je po dveh velikih tipalkah, ki izgledata kot bi imela na vsaki strani glave en daljši las.

Zakaj? Zato! Zakaj je živa meja lahko ograja?

02.08.2023

Živa meja rečemo grmovju, ki ima precej trde liste ali iglice, in dejansko sadike, ki jih posadimo v ravni vrsti, delujejo kot ograja. Jo je pa treba redno obrezovati, drugače se razraste na vse strani.

Stran 41 od 117
Prijavite se na e-novice

Prijavite se na e-novice

Neveljaven email naslov