Obvestila

Ni obvestil.

Obvestila so izklopljena . Vklopi.

Kazalo

Predlogi

Ni najdenih zadetkov.


Rezultati iskanja

Rezultati iskanja

Rezultati iskanja

Rezultati iskanja

Rezultati iskanja

Rezultati iskanja

Rezultati iskanja

Rezultati iskanja

MMC RTV 365 Radio Televizija mojRTV × Menu
Olimpijske igre, prenosi in posnetki iz Pariza

Avtorji Tanja Mojzer

Narava Kdaj se kokošje jajce lahko dobesedno stopi?

08.10.2023

Ste kdaj pomislili, da se pod določenimi pogoji lahko kokošje jajce popolnoma raztopi? Lupina postane kot elastika. Kakšni so ti pogoji? Poglejmo!

Moje telo Plešavost - ko sredi glave ni las

23.10.2023

Popolna ali delna odsotost las se imenuje plešavost. Doleti lahko vsakega, načeloma pa moške v srednjih letih. Lahko se sicer pojavi že prej, tako pri moških kot ženskah. Vzrok so lahko tudi različne bolezni.

Zakaj? Zato! Zakaj v govoru nastajajo narečja?

10.11.2023

V Sloveniji skoraj v vsakem mestu govorijo nekoliko drugače. Če ste iz Novega mesta, se vaš govor razlikuje od tistega iz Portoroža. Tudi v Mariboru govorijo drugače kot v Ljubljani ali na Bledu. Zakaj je tako?

Živali Rakun, izgledaš, kot bi nosil sončna očala!

09.11.2023

Rakun je izjemno zanimiva žival, ki tehta okrog deset kilogramov in je najbolj prepoznavna po "obrazni maski", kjer ima dlako okrog oči črne barve. Če se malce pošalimo lahko rečemo, da izgleda, kot bi imel na očeh nadeta črna sončna očala.

Berem in pišem Prebrane celice: Stripi Titeuf

04.10.2023

Izjemno zanimivi in s humorjem prežeti stripi Titeuf nasmejijo marsikoga. V rubriki Prebrane celice, ki je del oddaje Male sive celice, jih je prebiral tudi najstnik Izidor. Nad stripi je še posebej navdušen in jih priporoča v branje tudi drugim.

Zakaj? Zato! Zakaj pred peko palačink ponev premažemo z oljem?

08.11.2023

Dva Firbcologa sta se odpravila pripravljati sladke dobrote. Kako jima je šlo? In koliko vprašanj ju je zanimalo?

Moje telo Zlomljena kost se lahko zaceli

08.11.2023

Žal se ljudem lahko pripeti tudi poškodba, ki je zlom katere od kosti. Zelo pogosto je to roka ali noga. Pri starejših tudi kolk. Do te poškodbe pride pri kakšnih padcih in različnih nesrečah (npr. avtomobilskih ali tudi naravnih nesrečah).

Moje telo Pišemo lahko z levo ali desno roko

03.10.2023

S katero roko pišete in rišete? Z levo ali desno? Oziroma, ste morda tisti srečneži, ki lahko to počnete enako dobro z levo in desno roko? Kakor koli že, večina ljudi na svetu piše, riše in ima tudi večjo moč v desni roki. Zakaj je temu tako?

Moje telo Ah, to zehanje!

15.10.2023

Ko smo utrujeni, zazehamo. Telo nas dobesedno prisili, da močno odpremo usta. Lahko pa zehamo tudi iz dolgočasja. In še ena skrivnost: zehanje je nalezljivo. Velikokrat se namreč zgoi, da nekdo v naši bližini zazeha in nato zazehamo še mi.

Živali Fazan, ptica z zelo dolgim repom!

24.10.2023

Fazan je zelo zanimiva divja ptica, ki jo najdemo na travnikih in obronkih gozdov. Prepoznavna je po svojem pisanem perju, še posebej v predelu ob glavi. Okrog očesa je rdeča, nato pa zelena, modra, vijolična in še kakšna. Kljun je izrazito bele barve.

Povprečen slovenski gobar pozna veliko vrst "Gobe bodo zagotovo hrana in zdravilo prihodnosti"

22.09.2023

Mlada ekipa treh izjemno nadobudnih gobarjev, starih okrog 30 let, do gob pristopa izjemno znanstveno in strokovno. Katarina Grabnar Apostolides pa je za nameček izdala še knjigo, ki je preplet njene avtobiografije, združene z ljubeznijo do gob in gozda.

Scena "Mi smo tako odpičeni, da nas je tujina zelo sprejela!"

19.09.2023

Elvis Jackson, ki obeležujejo 25 let delovanja, pravijo, da bo novemu videospotu Pouring rain, sledilo še devet pesmi. Vsaka bo predstavljena posebej, najverjetneje z videospotom in majico. Manjkalo pa ne bo niti koncertov doma in v tujini.

Stran 35 od 117
Prijavite se na e-novice

Prijavite se na e-novice

Neveljaven email naslov