Obvestila

Ni obvestil.

Obvestila so izklopljena . Vklopi.

Kazalo

Predlogi

Ni najdenih zadetkov.


Rezultati iskanja

Rezultati iskanja

Rezultati iskanja

Rezultati iskanja

Rezultati iskanja

Rezultati iskanja

Rezultati iskanja

Rezultati iskanja

MMC RTV 365 Radio Televizija mojRTV × Menu
Gorsko kolesarstvo - svetovno prvenstvo, prenos iz Vallnorda

Avtorji Tanja Mojzer

Živali Ptica z imenom kotorna

18.12.2023

Kotorna je redka ptica, ki jo najdemo tudi v Sloveniji. Ima trup, ki je precej izpopolnjen in med klečanjem lahko vanj skrije tudi noge. Tako, da se zdi, da pred nami stoji kepica s pisano glavo in kljunom.

Živali Nandu, podoben si nojem!

07.01.2024

Nanduji so podobni nojem, le da so manjši. Imajo dolge noge in peruti, na katerih izraščajo mehka peresa, ki prepuščajo zrak, zato z njimi ne morejo leteti. Peruti so uporabne pri teku, ko spremenijo smer gibanja.

Rastline Agapant ali afriška lilija

16.12.2023

Imenujemo jo tudi roža ljubezni. V zemlji raste iz čebulice, podobno kot narcise in tulipani. Kar je pri tej vrsti lilije zanimivo je to, da cvetovi nimajo vonja.

Čist novo Oddaja Infodrom z novo podobo

09.01.2024

Oddaja Infodrom je v leto 2024 vstopila z novo grafično podobo. Prva tovrstna oddaja je že bila na sporedu v petek, 5. januarja. Vabljeni. da si jo ogledate in jo spremljate vsak petek ob 15. 50 na TVS 1.

Moje telo Lasulja - lahko si tudi iz pravih las, ne plastike!

06.01.2024

Lasulja je, kot že njeno ime pove, pripomoček, ki si ga nadanemo na glavo. Izhaja iz besede las, saj lahko nadomesti naše lase, ali pa se jim le doda, da izgleda naša frizura bolj zabavna ali kakor koli drugačna (na primer za pusta).

Moje telo Kako trd je zob?

17.12.2023

Ste se morda spraševali, kaj je najtrši del človeškega telesa? Ne, ne, to niso kosti. To so, ne boste verjeli, naši zobje! Sestavljeni so iz snovi, ki se imenuje sklenina in to je najtrša snov, ki jo najdemo v človeškem telesu.

Rastline Navadni kopitnik - okrogli srčki v gozdu

05.01.2024

Navadni kopitnik je razširjen po vsej Sloveniji. Našli ga bomo v listnatih, mešanih in iglastih gozdovih. Dobro uspeva na vlažnih in apnenčastih tleh. Lahko ga najdemo tudi kot okrasno rastlino. Gre pa za strupeno rastlino, zato se je ne dotikamo.

Rastline Jagodičnica, izrastke imaš!

04.12.2023

Jagodičnica je posebno sadje okrogle oblike in uspeva v toplem podnebju (ob morju) tudi pri nas. Sadeži dozorijo jeseni, lupina pa ima posebne izrastke, kot bi imela bodice. Je zelo zdrav sadež, res pa je, da pri nas ni tako znan.

Scena Kako se natakne kondom? To in še več izveste v Muzeju spolno prenosljivih okužb

01.12.2023

Kako se natakne kondom? Kako se lotiti varne spolnosti? Vse to izveste na zelo atraktiven način v stilu nočnega klubu v Muzeju spolno prenosljivih okužb, ki želi poučiti predvsem mlade. Odprt je od 30. novembra do 12. decembra.

Zakaj? Zato! Zakaj krompir ni običajna zelenjava?

03.12.2023

Krompir spada med jedi, ki nas precej nasitijo. Podobno kot žita, med katere spadajo na primer riž, proso, ajda, pira in druga žita. Kako pa je s krompirjem? Spada med zelenjavo ali ne? Oziroma spada med posebno zelenjavo – kakšna pa je to?

Moje telo Hrana za možgane

01.12.2023

Naši možgani za svoje delovanje potrebujejo veliko hrane, saj za svoje zahtevne naloge potrebujejo veliko energije. Znano je, da določena hrana spodbuja njihovo delovanje.

Zanimivosti Na portalu RTV Živ žav bo vsak dan do božiča iz okraska pokukalo ... presenečenje!

01.12.2023

Praznični in čarobni december je za otroke še posebej magičen, saj je prepleten s tremi dobrimi možmi in željami. Na portalu in aplikaciji RTV Živ žav pa jih bomo vsak dan do božiča razveselili s prav posebnim in razburljivim presenečenjem. Pripravljeni?

Stran 31 od 120
Prijavite se na e-novice

Prijavite se na e-novice

Neveljaven email naslov