Obvestila

Ni obvestil.

Obvestila so izklopljena . Vklopi.

Kazalo

Predlogi

Ni najdenih zadetkov.


Rezultati iskanja

Rezultati iskanja

Rezultati iskanja

Rezultati iskanja

Rezultati iskanja

Rezultati iskanja

Rezultati iskanja

Rezultati iskanja

MMC RTV 365 Radio Televizija mojRTV × Menu
Stanje na cestah in mejnih prehodih

Avtorji Tanja Mojzer

Živali Želva sulkata

06.12.2023

Želva sulkata je največja celinska kopenska želva in tretja največja kopenska želva nasploh. Prepoznavna je po svojem ogromnem oklepu, na katerem je takšen vzorec, kot bi imela narisana različna polja.

Moje telo Naloga želodca

05.12.2023

Želodčna kislina je tista tekočina, ki jo imamo v želodcu. Je nujno potrebna, saj ravno ona razkraja vso hrano in pijačo, ki jo sprejmemo v svoje telo. Hrano in pijačo razkroji do te mere, da jo lahko telo izkoristi za energijo.

Zakaj? Zato! Zakaj kopriva peče?

02.11.2023

Ste se že kdaj dotaknili koprive in vas je po koži močno speklo? Kako je to sploh mogoče, da rastlina lahko speče? Kljub temu, da se je neradi dotikamo, pa je koprivin čaj izjemno koristen, saj čisti naše telo. Koprivo pa lahko tudi jemo.

Živali Netopir, kaj pa ti ješ?

01.11.2023

Nekatere vrste netopirjev se prehranjujejo s sadjem in cvetnim prahom, mesojedi netopirji lovijo tudi majhne sesalce, ptice, kuščarje, žabe in ribe. Nekateri pa jedo celo, ne boste verjeli, kri drugih živali.

Moje telo Morate nositi zobni aparat?

31.10.2023

Zobni aparat ima nalogo, da zobe poravna. Ko mlečni zobje odpadejo, na njihovem mestu zrastejo stalni zobje. Včasih se zgodi, da zrastejo poševno, preveč segajo naprej proti ustnicam ali so kako drugače neusklajeni. Takrat obiščemo ortodonta.

Rastline Fuj, najbolj smrdljiva roža na svetu!

30.10.2023

Ne boste verjeli, a nekatere rože izjemno smrdijo. Če smo v njihovi bližini, nam lahko postane slabo, solzijo se nam oči, počutimo se slabo in želimo stran. Najbolj smrdeča roža na svetu raste v Indoneziji in je zelo visoka.

Zakaj? Zato! Zakaj s copati ne hodimo zunaj?

29.10.2023

V vsaki oddaji Z kot Zofka predstavijo kakšen predmet. Tokrat so na vrsti copati. Zakaj jih uporabljamo? Zakaj jih nosimo samo v stanovanju in še in še. Oddaja je na sporedu ob sobotah zjutraj v okviru Otroškega programa na TV Slovenija 1 (ob 8.20).

Živali Pižmovka, podobna si nutriji!

28.10.2023

Pižmovka je na prvi pogled zelo podobna nutriji, le znamenitih oranžnih zob nima, ki bi tako zelo molela iz ust kot nutriji. Je zelo dobra plavalka, na kar kaže že zunanji videz. Pod vodo vzdrži do dvanajst minut.

Moje telo Čili nas v ustih peče. Zakaj?

27.10.2023

Ste morda že kdaj razmišljali, zakaj feferoni in čilijo pečejo? Ta hrana seveda ni primerna za otroke, lahko pa kljub temu povemo, zakaj pride do takšne reakcije v naših ustih.

Poklici Kaj počne kamnosek?

25.11.2023

Glavna naloga kamnoseka je ročna ali strojna obdelava kamna. Najprej se kamen obdela grobo, nato pa fino. Kamnosek pripravlja kamnite površine kot del pohištva, teras in mnogih drugih objektov.

Moje telo Potovalna driska, zakaj potuješ z nami?

27.11.2023

Kot že samo ime pove, dobimo potovalno drisko, ko kam odpotujemo. To je lahko zaradi spremembe lokacije in vremena, lahko pa tudi zarardi različnih okužb, načina priprave hrane v drugem okolju ali zaradi začimb, drugačne vode in podobno.

Zakaj? Zato! Zakaj se psički tako radi igrajo z žogo?

25.10.2023

Ste se že kdaj pričeli s psičkom igrati tako, da ste mu vrgli žogico, on pa je ves vesel tekel za njo in vam jo prinsel? Seveda je moledoval, da mu jo vrnete še enkrat, pa še enkrat in še stokrat. Zakaj se torej psički tako radi igrajo to igro?

Stran 30 od 115
Prijavite se na e-novice

Prijavite se na e-novice

Neveljaven email naslov