Obvestila

Ni obvestil.

Obvestila so izklopljena . Vklopi.

Kazalo

Predlogi

Ni najdenih zadetkov.


Rezultati iskanja

Rezultati iskanja

Rezultati iskanja

Rezultati iskanja

Rezultati iskanja

Rezultati iskanja

Rezultati iskanja

Rezultati iskanja

MMC RTV 365 Radio Televizija mojRTV × Menu

Avtorji Tanja Mojzer

Moje telo Zlomljena kost se lahko zaceli

08.11.2023

Žal se ljudem lahko pripeti tudi poškodba, ki je zlom katere od kosti. Zelo pogosto je to roka ali noga. Pri starejših tudi kolk. Do te poškodbe pride pri kakšnih padcih in različnih nesrečah (npr. avtomobilskih ali tudi naravnih nesrečah).

Moje telo Pišemo lahko z levo ali desno roko

03.10.2023

S katero roko pišete in rišete? Z levo ali desno? Oziroma, ste morda tisti srečneži, ki lahko to počnete enako dobro z levo in desno roko? Kakor koli že, večina ljudi na svetu piše, riše in ima tudi večjo moč v desni roki. Zakaj je temu tako?

Moje telo Ah, to zehanje!

15.10.2023

Ko smo utrujeni, zazehamo. Telo nas dobesedno prisili, da močno odpremo usta. Lahko pa zehamo tudi iz dolgočasja. In še ena skrivnost: zehanje je nalezljivo. Velikokrat se namreč zgoi, da nekdo v naši bližini zazeha in nato zazehamo še mi.

Živali Fazan, ptica z zelo dolgim repom!

24.10.2023

Fazan je zelo zanimiva divja ptica, ki jo najdemo na travnikih in obronkih gozdov. Prepoznavna je po svojem pisanem perju, še posebej v predelu ob glavi. Okrog očesa je rdeča, nato pa zelena, modra, vijolična in še kakšna. Kljun je izrazito bele barve.

Povprečen slovenski gobar pozna veliko vrst "Gobe bodo zagotovo hrana in zdravilo prihodnosti"

22.09.2023

Mlada ekipa treh izjemno nadobudnih gobarjev, starih okrog 30 let, do gob pristopa izjemno znanstveno in strokovno. Katarina Grabnar Apostolides pa je za nameček izdala še knjigo, ki je preplet njene avtobiografije, združene z ljubeznijo do gob in gozda.

Scena "Mi smo tako odpičeni, da nas je tujina zelo sprejela!"

19.09.2023

Elvis Jackson, ki obeležujejo 25 let delovanja, pravijo, da bo novemu videospotu Pouring rain, sledilo še devet pesmi. Vsaka bo predstavljena posebej, najverjetneje z videospotom in majico. Manjkalo pa ne bo niti koncertov doma in v tujini.

Zakaj? Zato! Zakaj med spanjem in sanjami mirujemo?

22.10.2023

Kaj med spanjem in vznemirljivimi sanjami ohranja naše telo v stanju mirovanja?

Čist novo NAGRADNA IGRA: Knjige, zapestnice prijateljstva in kristal v kozarcu

02.10.2023

Ob tednu otroka 2023 na Čist hudo pripravljamo poučno in hkrati ustvarjalno nagradno igro, v kateri poklanjamo štirim bralcem po dve knjižni zgodbi in vsakemu po en ustvarjalni komplet (zapestnice prijateljstva ali izdelavo kristala v kozarcu).

Rastline Dišeča, a nevarna: Šmarnica oziroma solzica

14.10.2023

Šmarnica, ki zelo lepo diši in raste v gozdu, ob potokih, lahko pa tudi na našem vrtu, je zelo strupena, če jo slučajno pojemo ali zamenjamo z zdravilno rastlino čemaž. Trgamo jo predvsem zato, da iz njih naredimo dišeč šopek.

Scena 300 kosmatih - otvoritev sredinih stand up večerov v Jazz klubu 300

06.11.2023

V Jazz klubu 300, ki je v najvišjem nadstropju bowling Kluba 300 v Dravljah, odpirajo nov segment družabnih večerov; in sicer stand up sredine večere. Prvi v nizi teh dogodkov bo 300 kosmatih, ko bo nastopilo kar deset komikov, pa še kakšen za povrh.

Čist novo Evropski teden mobilnosti in zakaj redno v šolo s kolesom!

21.09.2023

Učenci višjih razredov osnovne šole, ki že imajo kolesarski izpit in so poučeni o varnosti v prometu, znajo povedati, da z veseljem ob lepem vremenu pridejo v šolo s kolesom. To je izjemno zdravo in tudi ekološko.

Čist novo Jupi! Zaživel je bralni klub za najstnike!

06.10.2023

Za mlade bralce je Zveza prijateljev mladine Maribor ustanovila Bralni klub za mlade. V načrtu je pet srečanj, na katerih se bodo mladi od 6. do 9. razreda pogovarjali o branju in knjigah. Katere so jim všeč in zakaj. Preverite, kdaj bo prvo srečanje.

Stran 32 od 113
Prijavite se na e-novice

Prijavite se na e-novice

Neveljaven email naslov