Obvestila

Ni obvestil.

Obvestila so izklopljena . Vklopi.

Kazalo

Predlogi

Ni najdenih zadetkov.


Rezultati iskanja

Rezultati iskanja

Rezultati iskanja

Rezultati iskanja

Rezultati iskanja

Rezultati iskanja

Rezultati iskanja

Rezultati iskanja

MMC RTV 365 Radio Televizija mojRTV × Menu

Avtorji Tanja Mojzer

Zakaj? Zato! Zakaj se živali selijo?

29.11.2023

Ne selijo se le ptice, temveč se to dogaja tudi drugim živalim. Na nekem območju gozda na primer, lahko prične primanjkovati hrane ali pa gozd posekajo, skrčijo. V tem primeru se morajo živali znajti same. Preselijo se na novo območje.

Zakaj? Zato! Zakaj mačka lovi miši?

15.12.2023

Mačke spadajo med divje zveri in njihova narava jim govori, da si morajo same priskrbeti hrano. Po naravi jo torej znajo uloviti in verjeli ali ne, miške jim zelo teknejo, saj obožujejo meso. A mačke, ki jih imamo doma in jedo brikete, so precej lene.

Čist novo Berideli! je na Knjižnem sejmu potekal že drugič

27.11.2023

V petek, 24. novembra, je na Slovenskem knjižnem sejmu potekal zaključni dogodek projekta Berideli!, ki vzpodbuja bralno kulturo in ustvarjalnost osnovnošolcev in osnovnošolk. Projekt je pod okriljem založbe Beletrina letos potekal že drugič.

Živali Domača koza

28.11.2023

Danes bomo spoznali domačo kozo. Spada v družino votlorogov in je tesno povezana z ovco, saj obe spadata v poddružino koz. Znana je po tem, da ima njeno mleko poseben okus, zaradi česar jo imajo nekateri kmetje namesto goveda.

Rastline Asimina ali indijska banana

12.12.2023

Asimina je eksotična rastlina, ki pa raste tudi v Sloveniji. Zraste v obliki manjšega drevesa, plodovi pa so jajčaste oblike. V notranjosti so temnejša podolgovata semena.

Moje telo Oh to zaprtje!

23.11.2023

Se vam je že zgodilo, da morda nekaj dni niste šli na veliko potrebo, da bi se iz telesa izločile odpadne snovi v obliki blata? Če ja, je to precej nadležna tegoba. Najpogosteje se zgodi zaradi napačne prehrane.

Živali Afriški ježevec, zanimiva frizura!

14.12.2023

Afriški ježevec je svoje ime dobil po tem, ker živi v Afriki in spada med ježe. A ne navadne ježe. Ima namreč posebne bodice, ki so kot nekakšne dolge slamnate sulice. Prehranjuje se s sadjem, zelenjavo in kakšno žuželko. Je odličen plavalec.

Živali Navadni jelen

26.12.2023

Navadni jelen je največji slovenski jelen, ki spada v družino srnjadi. Prepoznaven je po svojem rogovju, ki pa ga imajo samo samci. Zanimivo je tudi to, da samcu vsako leto pred zimo to rogovje odpade in mu spomladi začne poganjati novo.

Moje telo O, ne preveč sladkarij in dobre hrane!

25.12.2023

V dnevih okrog praznikov je navada, da je dobre in raznolike hrane precej v izobilju. Sploh božič spada med takšne svečane praznike, ko se mize šibijo od vseh mogočih dobrot. A pozor: prenajedanje je lahko zelo neprijetno in vam lahko poruši prebavo.

Scena Spektakel v Cukrarni: Ice on fire bodo "zažigali" album Pleši v orkestralni obliki

24.11.2023

"Petriljan je drugačna od drugih skladb na albumu Pleši. Je tudi prva, ki smo jo odigrali v akustični verziji, da smo poskušali, kako bi zvenela v tej nekoliko neobičajni potezi za naš bend", pravi Amadej Papež, pevec skupine Ice on fire.

Rastline Poznate božični kaktus?

24.12.2023

Ste že slišali za božični kaktus? Morda ni tako prepoznavna kot božična zvezda, a kljub temu to vrsto kaktusa veliko ljudi uporablja za božično okrasitev.

Zakaj? Zato! Zakaj je običaj, da smo za božič doma v krogu družine?

23.12.2023

Božič je krščanski praznik, ki ga praznujemo vsako leto 25. decembra. Na večer pred tem dnevom, je običaj, da se družina zbere na božični večerji, po kateri gremo k polnočnicam. Ponoči pa božiček skrivnostno nastavi darila, ki jih odpremo 25. decembra.

Stran 34 od 122
Prijavite se na e-novice

Prijavite se na e-novice

Neveljaven email naslov