Obvestila

Ni obvestil.

Obvestila so izklopljena . Vklopi.

Kazalo

Predlogi

Ni najdenih zadetkov.


Rezultati iskanja

Rezultati iskanja

Rezultati iskanja

Rezultati iskanja

Rezultati iskanja

Rezultati iskanja

Rezultati iskanja

Rezultati iskanja

MMC RTV 365 Radio Televizija mojRTV × Menu

Avtorji Tanja Mojzer

Zakaj? Zato! Zakaj je cvetača zdrava?

17.10.2023

Cvetača spada med zelo hranljivo zelenjavo, saj vsebuje ogromno vitaminov in vlaknin, ki blagodejno vplivajo na črevesje.

Zakaj? Zato! Zakaj danes obeležujemo Tradicionalni slovenski zajtrk?

17.11.2023

Od leta 2022 vsak tretji petek v novembru obeležujemo Tradicionalni slovenski zajtrk. Gre za projekt, ki ozavešča o pomenu tradicionalnih slovenskih jedi, ki jih uvrščamo v zdrav slovenski zajtrk. Morda veste, katere so sestavne slovenskega zajtrka?

Zakaj? Zato! Zakaj je danes v vrtcih in šolah tradicionalni slovenski zajtrk?

17.11.2023

Veste, kakšna je sestavina tradicionalnega slovenskega zajtrka? Že od leta 2011 je to namreč projekt in ravno danes (17. novembra 2023) ga obeležujemo po vsej Sloveniji v vrtcih in šolah. Kruh, med, maslo, mleko in jabolko. Vam zveni kaj znano?

Čist novo Pošlji video za novo rubriko Kaj znaš pa ti?, ki je v oddaji Krompir

19.10.2023

Sodelujete lahko v rubriki Kaj znaš pa ti?, ki je del oddaje Krompir. Pošljite enominutni video in sodelujte! V prvi oddaji se je predstavila mlada vodnica psičke in gledalcem razkrila, na kaj vse je potrebno biti pozoren pri tem delu.

Scena Režiser in scenarist o filmu Šepet metulja: "Spodbujanje močnega področja. To je sporočilo filma!"

13.10.2023

"Absolutno se  mora več govoriti o avtizmu. Na idejo o filmu sem prišel predvsem zato, ker delam v šoli. S takšnimi učenci, kot je Jan. Avtisti, dislektiki in drugimi. Opazoval sem jih in ugotovil, da jim učitelji velikokrat ne znamo prisluhniti."

Čist novo Katera je Naj kulturna šola 2023?

18.10.2023

Že 15 let se izbira Naj kulturna šola. Letos je ta naziv pridobilo rekordno število šol, in sicer več kot 90 po vsej državi. Ta naziv sicer podeljuje Javni sklad RS za kulturne dejavnosti v sodelovanju z Zvezo kulturnih društev Slovenije.

Čist novo Kakšna je zgodovina Izraela?

13.10.2023

Na ozemlju današnjega Izraela se dogajajo hudi nemiri. Kakšna pa je pravzaprav zgodovina te dežele?

Živali Osel, koliko tovora lahko neseš?

20.10.2023

Ste vedeli, da so osle že skozi zgodovino uporabljali za živali, ki so nosili tovor in opravljali dela na poljih? So namreč izjemno zmogljivi, ubogljivi in močni.

Scena Maturantje 2024: Prisluhnite radijski igri Zaprta vrata!

15.11.2023

Drama Zaprta vrata, francoskega avtorja Jean-Paul Sartra je eno izmed štirih del, ki je predvideno za obvezno branje književnih del na maturi, ki bo spomladi 2024. V oddaji Radijska igra je interpretacija Zaprtih vrat zaživela v zvočni podobi.

Čist novo Učenci: Želimo si več pogovora o spolnosti, čustvih, puberteti, zaljubljenosti!

17.10.2023

Na Avdiofestivalu se je predstavila tudi televizijska oddaja in podkast Prvič, ki bo na zaslonih februarja 2024. Na pogovor in druženje so prišli osnovnošolci, ki se oddaje zelo veselijo, saj je v šolah premalo oz. nič pogovora o spolnosti in intimnosti.

Berem in pišem Prebrane celice: Človek prihodnosti

16.11.2023

Človek prihodnosti je izjemno zanimiva knjiga, v kateri se avtor sprašuje, ali robot ve, da je robot, ali bi si lahko natisnili dele telesa, ali bi lahko živeli večno in še o mnogo čem. Prebrala jo je tudi Mija, ki je Jasni razkrila nekaj mnenj o njej.

Scena Avdiofestival: "Mladi si želijo več pogovora o čustvih, odnosih in ne samo spolnosti!"

10.10.2023

V Cukrarni je Radio Slovenija organiziral že drugi Avdiofestival, ki je ponujal 16 različnih dogodkov na temo sodobnih medijev, prihodnosti radia, podkastov, o tem, kaj mladi pogrešajo na radiu, televiziji in v šoli. Mi smo obiskali dva dogodka.

Stran 28 od 111
Prijavite se na e-novice

Prijavite se na e-novice

Neveljaven email naslov