Obvestila

Ni obvestil.

Obvestila so izklopljena . Vklopi.

Kazalo

Predlogi

Ni najdenih zadetkov.


Rezultati iskanja

Rezultati iskanja

Rezultati iskanja

Rezultati iskanja

Rezultati iskanja

Rezultati iskanja

Rezultati iskanja

Rezultati iskanja

MMC RTV 365 Radio Televizija mojRTV × Menu

Avtorji Tanja Mojzer

Poklici Kaj počne kamnosek?

25.11.2023

Glavna naloga kamnoseka je ročna ali strojna obdelava kamna. Najprej se kamen obdela grobo, nato pa fino. Kamnosek pripravlja kamnite površine kot del pohištva, teras in mnogih drugih objektov.

Moje telo Potovalna driska, zakaj potuješ z nami?

27.11.2023

Kot že samo ime pove, dobimo potovalno drisko, ko kam odpotujemo. To je lahko zaradi spremembe lokacije in vremena, lahko pa tudi zarardi različnih okužb, načina priprave hrane v drugem okolju ali zaradi začimb, drugačne vode in podobno.

Zakaj? Zato! Zakaj se psički tako radi igrajo z žogo?

25.10.2023

Ste se že kdaj pričeli s psičkom igrati tako, da ste mu vrgli žogico, on pa je ves vesel tekel za njo in vam jo prinsel? Seveda je moledoval, da mu jo vrnete še enkrat, pa še enkrat in še stokrat. Zakaj se torej psički tako radi igrajo to igro?

Rastline Šišandra, kar vse okuse vsebuješ?

22.10.2023

Šišandra je poznana je kot tradicionalna kitajska zdravilna rastlina z imenom 'wu wei zi', kar pomeni sadež petih okusov. Ko jo pojemo namreč ugotovimo, da je združuje sladko, kislo, slano, grenko ter celo nekoliko pikantno. Zanimivo, kajne?

Rastline Navadni pljučnik, zdrav čaj si!

26.11.2023

Navadni pljučnik, kot že samo ime pove, se uporablja predvsem za zdravljenje dihalnih poti in pljučnih bolezni. Vsebuje visoke vsebnosti kremenčeve kisline.

Zakaj? Zato! Zakaj je grah zdrav?

25.11.2023

Grah so tiste majhne zelene kroglice, ki so izjemno okusne, pa tudi zdrave. Iz njega lahko naredimo zelo okusno juho, namaze, ali pa ga le skuhamo in ponudimo kot prilogo, ali k omaki zatestenine in dodamo v rižote.

Živali Ognjena rdeča mravlja, ko ugrizneš močno peče!

20.11.2023

Ognjene rdeče mravje ali "rdečke", kot jim radi rečemo, so večje od navadnih črnih mravelj. Znane so pa tudi po tem, da nas lahko ugriznejo in takrat naša koža postane rdeča in srbeča. Največkrat se to zgodi poleti, ko sedimo na travi.

Živali Kljunasti ježek, zelo si poseben!

24.11.2023

Kljunati ježki so majhni, z bodicami pokriti sesalci, ki se v samoobrambi zvijejo v klobčič. Podobno kot drugi ježki. Kot že samo ime pove, pa imajo pri gobčku kljun.

Scena Koncert Flirrtov: Cvetičarna bo "gorela" od romantike!

18.10.2023

Legendarna skupina Fritt, ki je najbolj znana po pesmi Romeo in Julia, v velikem slogu polni glasbene odre po Sloveniji. Tokrat bodo v Cvetličarni postregli z najnovejšo pesmijo Kometa, seveda pa bodo zaigrali tudi njihove največje hite.

Moje telo Želja po sladkem

19.10.2023

Le kdo ne mara čokolade, tort, bonbonov, krofov, lizalk in vseh ostalih sladkarij? Sploh otroci jih obožujejo in bi jih včasih jedli kar namesto kosila. Zakaj je temu tako? Zakaj veliko otrok in tudi ženk ne bi želelo nikoli popolnoma črtati sladkarij?

Zakaj? Zato! Zakaj se nekateri odločijo za lastništvo "nevarnih" živali?

21.10.2023

Bi imeli za hišnega ljubljenčka strupeno kačo, strupenega pajka ali pasmo psa, ki je precej napadalna? Ne boste verjeli, a nekateri si želijo ravno to. Zakaj? Morda poseben adrenalin in občutek, da lahko okrotijo "nevarno bitje".

Moje telo Različne barve vidijo najprej možgani

19.11.2023

Lahko bi rekli, da oči gledajo, možgani pa vidijo. Kaj to pomeni? Nič drugega ko to, da z očmi zaznavamo in vidimo vse okrog nas, a brez možganov ne bi dobili končne slike in tudi tako pestre palete barv ne. Zanimivo, kajne? Poglejmo podrobnosti!

Stran 27 od 111
Prijavite se na e-novice

Prijavite se na e-novice

Neveljaven email naslov