Obvestila

Ni obvestil.

Obvestila so izklopljena . Vklopi.

Kazalo

Predlogi

Ni najdenih zadetkov.


Rezultati iskanja

Rezultati iskanja

Rezultati iskanja

Rezultati iskanja

Rezultati iskanja

Rezultati iskanja

Rezultati iskanja

Rezultati iskanja

MMC RTV 365 Radio Televizija mojRTV × Menu
Olimpijske igre, prenosi in posnetki iz Pariza

Avtorji Tanja Mojzer

Moje telo Razpokane ustnice

17.09.2023

Lahko se zgodi, da zaradi različnih razlogov naše ustnice razpokajo. Najpogosteje je to poleti zaradi visokih temperatur in slane morske vode ali pozimi zaradi mraza. Zelo pomaga, če ustnice zaščitimo s kremo, ki ustnice ohranja prožne.

Moje telo Naloga črevesja

07.10.2023

Črevesje oziroma prebavila imajo v človeškem telesu izjemno pomembno vlogo. Hrano, ki jo zaužijemo, pripravijo do te oblike, da jo telo lahko izkoristi za gorivo in tako dobi vse potrebne snovi, ki jih potrebuje za delovanje in boj proti boleznim.

Scena Intimni odnosi so lahko nekaj nalepšega, po drugi strani pa je tam bolečina lahko tudi najbolj močna

16.08.2023

"Veliko lažje je gledati na čutenja kot nekaj, kar je del mene in je vedno prisotno in vedno se mi dogaja. Lahko je prijetno, lahko je neprijetno. S tistim neprijetnim je malce težje zdržat. Pomembno je, da se to naučimo", pravi Monika Erjavec Bizjak.

Moje telo Plavanje je zelo zdravo

20.08.2023

Plavanje je v poletnem času izjemno sproščujoče in osvežilno, seveda pa je za vso telo tudi zdravo. med plavanjem delajo dejansko vse naše mišice, brez da bi to pretirano čutili. Lahko bi rekli, da smo na "fitnesu" in močno garamo.

Rastline Hruška sorte dolgorepka

19.08.2023

Sorta hrušk, ki so po obliki majhne in imajo nekoliko "suličast vrat" se imenuje dolgorepka, pravimo ji tudi nogavička ali zvončnica. te hruške so zelo okusne, sočne in seveda tudi zdrave, saj so polne vitaminov in hranljivih snovi.

Risbica tedna Pisani metuljčki

28.08.2023

Luna je za oddajo Z kot Zofka prispevala risbico, na kateri so rožice in metuljčki.

Čist novo Kaj izbrati za svoj poklic?

09.09.2023

Ob začetku šolskega leta je karierni center za mlade v Kočevju organiziral Festival poklicev. Namenjen je osnovno in srednješolcem, ki lahko na praktičen način spoznajo veliko različnih poklicev. Tako bo odločitev o prihodnosti za njih lažja.

Rastline Poznate drevo breza?

16.09.2023

Breza je drevo, ki je daleč najbolj prepoznavno po tem, da ima belo deblo s črnimi oziroma temno rjavimi lisami.

Rastline Tropsko sadje: Pasijonka

06.10.2023

Pasijonka je tropsko sadje, ki raste v toplem podnebju. Obstaja več različnih vrst, plodovi pa so lahko zlato rumene ali temno rdeče oziroma vijolične barve. Prepoznavna je po svojih precej velikih okroglih temnih semenih.

Zakaj? Zato! Zakaj pride do poplav?

18.08.2023

Poplave so huda naravna katastrofa in prizadanejo domove, ceste, mostove, polja in sploh vso naravo in vse, kar nas obdaja. Nastanejo zaradi preobilice deževja in neviht, ko vode rek, jezer in potokov močno narastejo.

Živali Pajkova opica, zelo posebna si!

17.08.2023

Pajkova opica oziroma opica pajek je svoje ime dobila najverjetneje po tem, ker ima zelo dolge noge (in tudi roke), podobno kot kakšen pajek. Ponavadi je suhljate postave, s precej dolgo dlako.

Zakaj? Zato! Zakaj je riž zdrav?

05.10.2023

Riž z zelenjavo in morskimi sadeži. Rižev narastek s sadjem in rozinami. Pa riž z mesom, mlečni riž, kot prikuha v juhi, zraven fižola. Pripravimo ga lahko resnično na neskončno načinov. Pa še izjemno zdrav in naraven je. Preverimo, zakaj?

Stran 40 od 117
Prijavite se na e-novice

Prijavite se na e-novice

Neveljaven email naslov